Neste kamp Eliteserien, mennSøn. 16/12, kl. 17.00
Mjøndalshallen

Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

Aktivitetskalender

«« Des - 2018 »»
M T O T F L S
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

NOR 92 fyller 15 år i dag!

20.02.2007

15 år har gått siden en gjeng med Bandyspillere og kamerater fra Mjøndalen fant ut at de skulle starte et innebandylag. Lite ante de den gangen at klubben 15 år senere skulle være en av de største idrettsklubbene i Nedre Eiker og Norges største innebandyklubb med over 700 medlemmer. I dag 20. februar 2007 skal vi ta dere med på en liten reise tilbake i tid for å møte gårsdagens helter.

Historien om NOR 92 Innebandyklubb, del 1:

20. februar 1992 ble NOR 92 Innebandyklubb stiftet. Kameratgjengen som hovedsaklig besto av en del daværende og tidligere bandyspillere fra Mjøndalen IF, fikk ideen om å starte sin egen innebandyklubb etter at gutta hadde feid all motstand til side i bedriftsserien tidlig på vinteren 1992. Den første kampen denne gjengen spilte sammen var mot bedriftslaget til Linjegods og kampen endte med seier 6-1 til Noratel Innebandyklubb som var navnet den gang.

Etter noen undersøkelser fant man ut at det ble spilt aktiv innebandy i to divisjoner i Drammensdistriktet. Kampene ble aviklet i travhallen i Drammen og etter et par treninger var det klart for de første seriekampene i divisjonssystemet for den nystartede innebandyklubben. Etter lange diskusjoner om navnevalg hvor Noratel Innebandyklubb ikke ble godkjent av hverken NIF eller BIK, ble det endelig navnet til slutt NOR 92 Innebandyklubb.

Det første styret i NOR 92 IBK besto av følgende personer: Finn Rune Karlsen (leder), Bent Nilssen, Yngve Hansen og Jarle Gommerud.

Det historiske laget som entret banen i sin første seriekamp lørdag 14. mars 1992 mot Strømsø IBK 2 besto av følgende spillere: Bent Nilssen (mv), Terje Bakke, Roy Dalberg, Jarle Gommerud, Yngve Hansen, Svein Knutsen, Børre Gommerud og Michal Janic. Kampen ble vunnet med 4-1 og målene ble scoret av Yngve Hansen, Svein Knutsen, Børre Gommerud og Michal Janic. Toppscorer i vår første sesong var Svein Knutsen med 12 mål (8 kamper). Spillerstallen i den historiske sesongen så slik ut: Yngve Hansen, Børre Gommerud, Bent Nilssen, Jarle Gommerud, Roy Dalberg, Leif Olsen, Yngve Andersen, Finn Rune Karlsen, Patrik Thorsell, Svein Knutsen, Terje Bakke, Michal Janic, Odd Larsen, John Løvlund og Ole Jonny Vigdal.

NOR 92's herrelag med Herman Ekeberg (t.v.) og Tor Gundersen (t.h.) var kvalifisert for den historiske første landsdekkende Eliteserien i sesongen 1994/95 og endte etter en god sesong på 4. plass bak Holmlia, Tunet og Greåker. Noen som kjenner igjen Strømmen spilleren midt i bildet? Strømmen spileren som vi trodde var Raymond Evensen, en av de største profilene i Norsk innebandy gjennom tidende, viste seg å være feil. Bildet viser Robert Torstensrud som i dag spiller for Ugla (takk til Bjørn-Olav Østlie, Fjerdingby IBK for oppklaringen). 

Sesongen 1992/93 var det slik at de forskjellige avdelingsvinnerne i Norge skulle påfølgende sesong delta i den første Eliteserien. NOR 92 ble egentlig nummer to bak Drammensklubben Strømsø IBK i 2. divisjon Buskerud og hadde innstilt seg på fortsatt spill i 2. divisjon. Utover våren ble NOR 92 kontaktet av Drammensklubben og samtalene om en sammenslåing ble innledet. Kameratgjengen fra Strømsø så at det ble for tøft økonomisk og at spillerstallen ble for tynn for spill i Eliteserien. Løsningen ble at NOR 92 overtok plassen til Strømsø, samtidig som alle spillerne fra Strømsø IBK kollektivt meldte overgang til NOR 92 IBK.

Damelaget til NOR 92 ble etablert foran sesongen 1994/95. Laget besto av jenter som kom fra Mjøndalen IF's rinkbandylag. Som på herresiden kom jentene fra Strømsø IBK inn i klubben og vi har sakset fra Drammensavisen Fremtiden et oppslag om jentene i deres andre sesong.

Det første aldersbestemte laget i klubben ble stiftet i sesongen 1996/97 da vi stilte med et guttelag i seriespill i Osloserien og sesongen etter startet vi også opp et juniorlag. På slutten av 90 tallet startet vi et lilleguttlag som umiddelbart ble stor suksess og veksten senere har det ikke vært noe å si på! Mange av våre stortalenter på dagens guttelag, som i fjor tok NM sølv, var blant disse gutta som startet sin karriere som lillegutter i en alder av 7 år i NOR 92.

Klubben har bidratt som arrangør for NM finalene i 1996 (Drammenshallen) og i 2002 (Mjøndalshallen). Klubben var også tungt inne på arrangørsiden under VM 2000 (Drammenshallen). I tillegg til dette har vi arrangert en rekke landskamper og selvfølgelig vår egen Exel Tiger Cup (12 ganger) og Tigers Cup Junior som vi i år arrangerer for femte gang. Klubben arrangere også en årlig skoleturnering for barne- ungdomsskolene i Nedre Eiker. 

I de nærmeste dagene skal vi ta dere med på en liten reise tilbake i tid. Vi skal presentere bilder og medie omtaler fra vår barndom. Vi starter med noen godbiter fra våre yngste år. Gled dere!

Foran seriestarten i 1994/95 hadde vi pressekonferanse i Drammenshallen og her ble fire av våre spillere avbildet noen dager før premiere matchen. Legg godt merke til en ung Håkon Tysnes Andersen!

- Greier plassen! 

Fra det første kamp programmet har vi sakset et par godbiter.

- 28 år, målvakt

- 17 år, back

NOR 92 spilte faktisk den første Eliteseriekampen i Norge (lørdagskamp med tidlig kampstart) og det var velkjente Dag Erik "Red." Nilssen som skrev Norsk innebandy historie med sin 1-0 scoring mot Strømmen. Det første målet i den Norske Eliteserien! Kampfakta fra den kampen finner du her.

Klubbens første svenske trener ble hentet fra Mora foran sesongen 1995/96. Gøran Spennar med erfaring fra den svenske toppserien og med landskamper på merittlisten, var mannen som skulle bringe NOR 92 videre mot toppen av Eliteserien. Dessverre ble den andre sesongen i Eliteserien for tøff og NOR 92 rykket ned i 1. divisjon. Gøran revansjerte seg som spiller året etter da han bidro til at laget rykket opp igjen i Eliteserien etter kun en sesong i 1. divisjon (96/97).

- Lagbilde A-lag herrer sesongen 1995/96

Vi skal fortsette vårt tilbakeblikk de nærmeste dagene og dere skal få flere godbiter også fra vårt damelag og våre aldersbestemte lag. Vi oppfordrer samtidig dere som måtte ha noen gode bilder eller gode historier om å oversende disse til oss på post@nor92.com

Vi har på denne store dagen bedt vår leder Frank Jaksland om å skrive noen ord i anledning vårt 15 års jubileum.

Jeg vil med dette gratulere oss alle med denne store dagen for klubben.

Klubben ble stiftet 20. ferbuar 1992 i Mjøndalen.

Vi har pr. dags dato totalt ca. 700 medlemmer og stiller med hele 18 lag i sesongen 2006/2007.

Vi har en fyldig stall med aktører helt i fra medlemmer født i 2000 til A–lag damer og A-B lag herrer.

Våre hjemmehaller er Solberghallen (kapasitet ca 500 tilskuere), Mjøndalshallen (kapasitet ca 1.000 tilskuere) og Ekneshallen (kapasitet ca 300 tilskuere).

Jeg vil fremheve alle de som har jobbet knallhardt for å drive klubben frem ifra 1992 og til dags dato. De aller fleste av disse er fortsatt aktive fortsatt både på det administrative og på trener/oppmann siden.

Uten dere hadde aldri klubben vært slik den er i dag.

Vi er vel en av få klubber i Norge med så mange lag i alle klasser!

Dette har vært en policy som klubben har hatt hele tiden – dvs bygge opp i egne rekker - noe som vi ser konsekvensene av i dag – hvor vi har spillere helt nede på gutte/jente siden som allerede spiller og har etablert seg på A–lagene våre.

Klubben er i dag organsieret på følgende måte:
 
- Hovedstyre
- Damestyre
- Herrestyre
- Juniorstyre
 
Det er representanter i fra alle gruppene med i Hovedstyret.
 
Til slutt nok en gang gratulerer med den store dagen og en stor takk til alle sponsorer, spillere, trenere, oppmenn og foreldre som gjør en kjempeinnsats!!
 
Frank Jaksland
Leder NOR 92 Innebandyklubb  •