Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

Aktivitetskalender

«« Jul - 2018 »»
M T O T F L S
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Skal ta NOR 92 tilbake til Eliteserien!

11.05.2017

Ambisjonen er krystallklar. NOR 92 skal tilbake til Eliteserien og vi presenterer gutta som har fått treneroppdraget de to neste sesongene.


NOR 92's nye trenerduo. Manne Strandberg og Jørgen Becher skal bidra til å ta NOR 92 tilbake til Eliteserien.

Ambisjonene er klare, NOR 92 skal tilbake til Eliteserien og skal sørge for at Buskerud og Drammensdistriktet igjen blir representert på vårt høyeste nivå. Norsk innebandy er totalt dominert av klubber fra Oslo og Østfold (Fredrikstad og Sarpsborg) og etter at Harstad rykket ned er det kun Sandnes igjen i Eliteserien som ikke har et postnummer som starter med 0, 1 eller 2.

Den nye trenerduoen som skal lede NOR 92 på veien tilbake til Eliteserien er Manne Strandberg (40) i rollen som hovedtrener og med seg får han Jørgen Becher (22) som spillende assistenttrener. Her har klubben fått på plass en meget innebandykyndig kombinasjon.

Fakta om Manne Strandberg
Manne har en lang fartstid i Norsk innebandy etter at han ankom NOR 92 og Norge i 1998. Før den tid rakk han å få med seg en SM bronse for Fornudden i sesongen 1995/96. Manne er kanskje den eneste spilleren i Norge som har spilt kamper i den øverste serien både i Norge, Sverige og Sveits. Manne har også rukket å få med seg 11 landskamper for Norge etter debuten i 2005, og han noterte seg for 13 poeng (5+8) i løpet av disse kampene. I sin debut på landslaget mot Tyskland så noterte Manne seg for 5 mål og 5 assist , noe som (ubekreftet) er rekord i en landskamp sammen med Ketil Kronberg som i samme kamp også gjorde 10 poeng (6+4). Manne har tidligere figurert som assistent trener på A-laget, samt som trener/coach for aldersbestemte lag, hvor han fikk æren av være med G16 laget som i 2007 tok NM gull. Forøvrig kan Manne skilte med 2. plass i poengligaen for herrer i sesongen 2000/01 med 53 poeng (36+17) og vinner av poengligaen i 1. divisjon i sesongen 2011/12 med 111 poeng (69+42).

Fakta om Jørgen Becher
Jørgen debuterte allerede i sesongen 2011/12 for A-laget til NOR 92 som 16 åring etter at han kom til NOR 92 fra Drammen i ung alder. Man så tidlig at Jørgen var et nytt stort talent og han var tidlig toneangivende i NOR 92's A-lag. Foran sesongen 2013/14 gikk Jørgen til Sveiva for å prøve seg i Eliteserien. Den første sesongen endte med 29 poeng (17+12), som var nest mest i klubben og sesongen etter var han best i Sveiva med 27 poeng (11+16). Foran sesongen 2015/16 kom Jørgen "hjem" til Tigers, men dessverre ble han kneskadet tidlig i sesongen. Når han i tillegg fikk en ny kneskade i samme sesong var det ferdigspilt for sesongen. Jørgen har trent seg tilbake og i sesongen 2016/17 ble han både toppscorer og poengkonge i 1. divisjon på tross av at han startet sesongen skadet. Totalt ble det hele 71 poeng fordelt på 37 mål og 34 assist. Jørgen har 6 stk. G19 landskamper for Norge og har her notert seg for 4 poeng (3+1). I vår debuterte Jørgen også med samling for A-landslaget, så får vi se etter hvert om det er kvaliteten på spilleren eller hvor han spiller som avgjør om det blir flere samlinger neste sesong :) Jørgen har 1 1/2 sesong bak seg som trener for vårt G16 og G15 lag, og tar nå steget opp som klubbens yngste ass. trener noensinne. En gutt med ambisjoner - det liker vi i NOR 92!

Vi tok en prat med de to gutta og stilte noen spørsmål i forkant av den kommende sesongen. Her kan du se hva den nye trener duoen svarte:

NOR 92 tilbake til Eliteserien er vel en klar målsetning kommende sesong; hva mener du blir viktig i forhold til å lykkes med en slik målsetning?
Manne: Her er det kun hard trening som gjelder. Vi hadde en positiv utvikling i forhold til treningsoppmøte forrige sesong og må fortsette den trenden. Alle mann må være enda mere fokusert på trening og forberede seg enda bedre mentalt til både trening og kamp. Med et så ungt mannskap har vi fortsatt et godt stykke arbeid å gjøre før vi kan si at vi er klare for eliteserien. Noe jeg er sikker på at vi kommer å klare og er toppmotivert til å bidra til. Når vi tar steget opp i eliteserien vil jeg at vi skal være klare for det som lag og ikke bare rykke rett ned igjen sesongen etter. Derfor er lagets- og spillernes utvikling det mest viktige. Her må vi bygge sten for sten å tenke langsiktig.
 
Hvordan skal NOR 92 utvikle seg videre som lag fra fjorårssesongen?
Manne: Vi må jobbe videre med oppspill, presshøyde og spillemønster generelt. Jeg føler vi jobbet godt med dette forrige sesong, men føler samtidig at vi ikke var tydelige nok. Ser vi på det enkle så må pasningskvaliteten opp noen hakk. For å kunne spille den innebandyen vi ønsker har vi ikke råd med dårlige mottak og pasninger. Det blir også viktig å reflektere over valgene vi tar utpå banen. Videofilming kan være et godt evalueringsverktøy for dette. Til sist vil jeg nevne det sosiale som er en veldig viktig del av mitt lederskap. Dette vektlegges i planlegging og er for meg en forutsetning for at kunne utvikles som individ og sammen med andre.
 
Hva er viktige egenskaper hos de spillerne som skal forsterke NOR 92 kommende sesong?

Jørgen: Det er viktig at vi får mer vinnervilje inn i laget både vi spillerne som er her fra før av og evt nye spillere. Spillere med gode taktiske og tekniske kvaliteter er også egenskaper vi vil trenge mot vårt mål om å rykke opp til høyeste nivå igjen.
  
Hvordan kommer sesongforberedelsene til å se ut for gutta?

Manne: Vi kommer til å starte opp helgen 20-21 mai og holder treningen gående ut juni. Her blir det barmarsktrening kombinert med innebandy. For vårt unge lag tror jeg det er viktig å ikke legge bort kølle og ball helt. Litt annerledes trening vil også legges inn for å opprettholde motivasjonen. I juli blir det egentrening og i august starter vi opp for fullt igjen. Som tankene er nå blir det en kick off i august med fokus på det sosiale og minst en tur til Sverige for turnering/treningskamper i tillegg til treningskamper her på hjemmebane.
  
Hvorfor skal publikum glede seg til kommende sesong?

Jørgen: Av tre konkrete grunner: Vi skal spille publikumsunderholdene og gode kamper, vi skal vinne hver eneste hjemmekamp og de kommer til å se et lag med glede som vil krige og blø for hverandre.
 
Noe ord om din assistenttrener Jørgen Becher som spiller. Hva er hans viktigste egenskaper for laget?
Manne: Jørgen har spisskvaliteter som er med på å avgjøre kamper. Hans seriøse innstilling til sporten og viljen å vinne smitter over på andre. For meg som trener er selvfølgelig hans taktiske kunnskaper og klokhet en forutsetning for at han kan være assisterende trener.
 
Om du kunne bestemme, hvilken spiller hadde du gjerne sett i NOR-trøya og hvorfor?

Jørgen: Hvis jeg kunne valgt en spiller så må det bli den levende veggen fra Pixbo Wallenstam (Oskar Adler), jeg har spilt mot både Jon Hedlund og Oskar (begge keepere i Pixbos herrelag, Oskar noe yngre med en meget god fremtid foran seg). Måten han stengte buret på den ene 2 timers lange treningen der nede var helt umenneskelig.
 
I følge deg Manne, hvem er den beste spilleren i NOR 92 gjennom tidene og hvorfor?

Manne: Oi, det var ikke noe lett spørsmål. Vi har hatt mange gode spillere opp gjennom årene. Thomas Lindgren, Mattias Lundberg, Glen Evensen, Alexander Jaksland, Michael Sandin... Da må jeg nok se på meritter og da blir svaret Glen Evensen. NM-gull, 100 landskamper, tredje plass poengligaen gjennom tidene i eliteserien, sveitsproff. Det taler for seg selv.

NOR 92 vedtok på Årsmøtet i mars en ny Sportsplan for A-laget. Denne er grunnleggende i hvordan klubben skal ta seg tilbake til det gjeveste selskap og bli et stabilt Eliteserielag som på sikt skal kunne kjempe om topplasseringer i serien og NM sluttspill. Reisen har startet!

En for alle - alle for

   •