Eliteserien, menn

SerieåpningLør. 14/9, kl. 15.00
Skjeberghallen

Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

Aktivitetskalender

«« Jul - 2019 »»
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Skuffende...

16.12.2018

Det sto 6-6 med drøye halvminuttet igjen på klokka, da slapp NOR 92 til Akerselva og tapte kampen til stor skuffelse for de fleste i Mjøndalshallen.


To nettkjenninger. Kristian Becher kunne juble for to nettkjenninger, men deppet sammen med sine lagkamerater etter sesongens tredje tap.

Dette var en nøkkelkamp for NOR 92. En ny tre poenger her ville bety at det med største sannsynlighet kun var syltyll terori som kunne hindre NOR 92 en plass i neste sesongs Eliterseie. Samtidig hadde man hengt med helt i toppen av Eliteserien etter 12 spilte kamper. Slik skulle det ikke gå. Tenningen vi så mot Sandnes var ikke tilstede i starten på kampen. Bortelaget virket minst et par hakk mer sugne på å få med seg poengene hjem og en finfin julepresang på kjøpet.

God start
Det var hjemmelaget som scoret det første målet allerede etter 2.15 av kampen da Axel Wallin helt på egenhånd sendte NOR 92 i ledelsen med 1-0. Men Akerselva hadde bestemt seg at de skulle kjempe hardt for mål og poeng i denne kampen. 1-1 kom kun to minutter seinere og etter halvspilt kamp var bortelaget i føringen med 2-1. Bedre ble det ikke etter 12.57 da Akerselva økte til 3-1! NOR 92 klarte å skjerpe seg litt mot slutten av perioden og fikk med seg et reduseringsmål inn i garderoben da Kristian Becher (Jørgen Ripel) banket inn 3-2 etter 16.36. Oppsummert var det ikke noen bra periode fra hjemmelaget...

Kampfakta NOR 92 - Akerselva

Tut og kjør
I løpet av denne sesongen har det vært pratet mye om å "hvile" med ballen og ikke bestandig kjøre en kontring på kontring. I denne kampen var det et skritt tilbake i forhold til at vi alt for ofte forsøkte å kontre hver gang vi brøt Akerselva. 8.50 skulle det gå av midtperioden før det ble nye scoringer i Mjøndalshallen. Da var det Kristian Becher (Jørgen Ripel) som noterte seg for sin andre nettkjenning for dagen og kun 8 sekunder senere var det Daniel Jakobsson som sendte hjemmelaget i føringen med sin 4-3 scoring etter at Markus Hegnes Hansen var nest sist på ballen. Da var det mange som forventet at hjemmelaget skulle ta over kampen, men det skjedde ikke. Akerselva spilte med stor innsats og heroisk kjemping i hver eneste duell, mens vi var unøyaktige både fremover og bakover på banen. I stedet for 5-3, var det Akerselva som utligner med drøye 5 minutter igjen av perioden. Dette skulle vise seg og bli periodens siste mål og dermed sto det 4-4 foran de siste tjue minuttene.

Surt tap
I siste perioden satt vi å ventet på at hjemmelaget skulle vise de samme takter som de har gjort flere ganger tidligere denne sesongen. Det skjedde aldri. Selv om Linus Söderblom sendte Tigers i føringen med 5-4 etter 7.14 av siste periode, var det mye som skurret i ettermiddag. Akersleva utligner drøye to minutter senere og tar ledelsen 6-5 med 5.50 igjen på kampuret. I forbindelse med Akerselva sin scoring så pådrar Akerselva seg en 2+10 minutters utvisning og NOR 92 fikk umiddelbart sjansen i overtall. Den sjansen lot hjemmelaget gå i fra seg, men kun 8 sekunder senere tar dagens bestemann hos hjemmelaget Axel Wallin (Jørgen Ripel) ansvar og utligner til 6-6. Dermed ble det noen meget spennende sluttminutter. Dessverre for hjemmelaget så er det Akerselva som med 33 sekunder igjen på kampuret, litt for enkelt, setter inn ledelsen 7-6. I det siste halvminuttet klarer ikke NOR 92 å utligne og i stedet er det Akerselva som lemper ballen inn i det tomme NOR-målet sekundet før slutt og vinner 8-6.

Tabellen Eliteserien

Det ble som forventet en tøff og hard kamp mot et heroisk hardtkjempende Akerselva. Et utrolig skuffende resultat for oss. Nå er det opp til bevis om vi klarer å snu dette til seier mot Bækkelagt 9/1 og blir å regne med etter juloppholdet i Eliteserien. Vi tror gutta klarer å benytte skuffelsen i dagens kamp som "bensin på bålet" og kommer til å legge ned en jobb for å bevise at dette var en kamp som ikke skal gjenta seg flere ganger! Nå er det opp i ringa!

En skuffet NOR-trener Manne Strandberg oppsummerte matchen som følger: - Vi kommer ut veldig feil ut i denne kampen. For en gangs skyld klarer vi ikke å følge gameplanen vi satt opp. Når Akerselva i tillegg vil mye mer enn oss så blir det tøft. De kjempet heroisk kampen igjennom og var bra på å følge sin plan. På slutten av første periode klarer vi i hvert fall å heve oss og går i garderoben et mål bak. Det kunne vært mye styggere her. Andre perioden og deler av siste perioden er tidvis bra men totalt sett slår vi for mange naive og ivrige førstepassninger i tillegg til at vi er for svake foran eget mål og i slott. Da vinner man dessverre ingen kamper. Selvfølgelig surt med et avgjørende slumpmål mål 33 sekunder før slutt, men vi var ikke helt på nett denne kamp. At listen lå på «alt er lov» var ikke heller noen fordel for oss. Vi får lære av våre feil og komme sterkere tilbake.

Poengligaen Eliteserien

Vi takker alle de 181 tilskuerne som til tross for juleinnspurten tok seg tid til å møte opp i Mjøndalshallen for støtten. Ikke bare i denne kampen, men i hele høstsesongen. Dere har vært fantastiske og etter 12 spilte kamper leder NOR 92 publikumsligaen i Eliteserien med et snitt på 214 tilskuere! Takk! Vi håper at dere støtter oss når vårsesongens innledes med hjemmekamp i Mjøndalshallen mot Bækkelaget onsdag 9. januar kl. 19.00. I mellomtiden ønsker vi dere alle en riktig God Jul!  •