Eliteserien, menn

SerieåpningLør. 14/9, kl. 15.00
Skjeberghallen

Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

Aktivitetskalender

«« Jul - 2019 »»
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Vanskelig bortekamp mot Tunet på torsdag

01.11.2018

Tunet har hatt en langt under pari serieåpning og er i poengnød, mens NOR 92 har prestert bedre enn forventet så langt. På torsdag kveld barker de to lagene sammen i Høyenhallen og det kan bli jevnere enn spådd før sesongen!


Møter gamle lagkamerater. Axel Wallin møter gamle lagkamerater når NOR 92 møter Tunet i Høyenhallen på torsdag.

Historisk suverene Tunet
Det er to lag som har fått en litt forskjellig start på sesongen som møtes i Høyenhallen på torsdag. Tunet er av mange tippet topp tre denne sesongen og må i så måte snart starte poengsankingen for å ikke havne alt for langt bak topplagene. Klubben fra Høyenhall har mistet noen spillere fra forrige sesong, blant annet Axel Wallin til NOR 92. Men som vanlig har de vært flinke på overgangsmarkedet og hentet inn spiller som Fredrik Rognlien, Patrick Sveen, Lasse Sundell, Jonas Castellanos, Rune Svebestad, Leevi Lathinen, Teemu Kantanen, Kristoffer Østergren, Stanley Benitez Jensen og nå sist Thomas Sola. NOR 92 kommer til denne kampen som outsidere og tar man en kikk på statistikken fra tidligere møter så kan man bli svett av mindre. Hele 29 ganger har de to lagene møttes i serieoppgjør i Eliteserien siden 1994 og opp gjennom årene og utrolig nok har NOR 92 kun vunnet 2 av disse oppgjørene. Sist gang det skjedde var helt tilbake i 2001... altså en helsvart statistikk for NOR 92... Men statistikk er nå statistikk og kampen torsdag kveld starter på 0-0 og vi kan i hvert fall garantere at dagens NOR-spillere ikke bryr seg spesielt mye om resultater fra tidligere oppgjør. Knapt noen spillere i dagens mannskap har ei heller spilt noen av de tidligere nevnte 29 kampene mot Tunet. De kommer til Høyenhallen for å gjøre en helhjertet innsats og kommer til å gi full gass. Så får vi se hva det kan holde til. Tigers har fått en bra start på sesongen og ligger helt oppe på en 4. plass med 14 poeng etter 8 spilte kamper. Tunet ligger nede på en 10. plass med 8 poeng, men har en kamp mindre spilt enn hva vi har. Forutsetningene for Tunet er at de MÅ vinne for å bli med i toppen denne sesongen, mens om NOR 92 tar poeng i Høyenhallen tar vi det som bonuspoeng.

Tabellen Eliteserien

God start på sesongen!
NOR 92 tar med seg selvtilliten fra seieren mot Slevik på søndag hvor vi vant helt fortjent og fakta er at vi på sesongens første 8 kamper kun har tapt en kamp etter full tid, borte mot de suverene serielederne Greåker. Vår første målsetning er fortsatt å sikre oss en plass i neste sesongs Eliteserie før vi eventuelt kan fokusere på neste målsetning. En plass i sluttspillet. Hyggelig lesing er også poengligaen for Eliteserien. Her troner Jørgen Becher helt på toppen med sine 28 poeng og har vist seg som en gigant denne sesongen. Axel Wallin ligger på en 4. plass med sine 24 poeng (7 kamper) og kommer til Høyenhallen med ambisjoner om flere poeng. Bak disse to gutta følger blant annet Linus Söderblom (15 poeng) og Jørgen Ripel (14 poeng). Spente er vi også på vår siste nykommer Daniel Jakobsson. Vi er sikre på at også han kommer til å produsere bra med poeng for Tigers utover i sesongen som han gjorde for Floda IBK i svensk Div. 1. 

Poengligaen Eliteserien

Møter gamle lagkamerater
Axel Wallin kom til NOR 92 foran denne sesongen og har allerede bevist med god margin at han er den forsterkningen vi håpet på. En rutinert spiller som gir oss den tyngden og tryggheten vi har behov for. Axel har betydd mye for de yngre spillerne i laget og viser virkelig vei med sitt oppofrende spill og alltid topp innsats. I tillegg "bøtter" han inn mål som aldri før og er toppscorer i Eliteserien med en kamp mindre enn de nærmeste konkurrentene! Vi tok en prat med Axel foran torsdagens kamp.

Tunet på torsdag Axel, hva tenker du om våre sjanser i denne kampen?
- Tycker vi har bra chans i denna kampen. Vi har visat att vi klarar av och spela bra mot alla lagen hittills.  

Du møter noen av dine gamle lagkamerater, hva tenker du om det?
- Alltid kul att möta sina gamla lag, man blir lite mer på hugget och sugen på att vinna. Säkert några i Tunet som är sugen på att sätta en fin tackling på mig.

Både du og laget har fått en knallstart på seosngen, hva blir viktig for at denne trenden skal fortsette?
- Det viktiga är att vi fortsätter spela på samma sättat. Inte tro att vi kan gå ut och vinna utan att kämpa hårt.
 

Sterk seier over Slevik (Assisten.no)

NOR 92 med årsbeste – årets første hjemmetriumf (Drammens Tidende)

NOR 92 trener Manne Strandberg sier følgende i forkant av kampen: - Vi drar inn til hovedstaden med bra "go" i laget og en tro på at vi kan spille jevnt med mange på en god dag. Tunet blir en herlig utfordring for oss. Utfordringer tenner oss. Skal vi ha håp om noen poeng med oss hjem må vi fortsette med et oppofrende forsvarsspill og konsentrert markeringsspill. Tunet har noen fantastiske spillere og Ole Mossin Olesen er i mine øyner seriens mest komplette spiller. Sjanser forover tror jeg vi kommer til å få uansett. Vi har tro på at vi kan fortsette overraske men er veldig ydmyke i forhold til hvilken jobb som må legges ned for å i det hele tatt ha en mulighet til dette.

Vi oppfordrer alle med et hjerte for NOR 92 om å sette av noen timer på torsdagskvelden og ta turen inn til Høyenhallen for å støtte oss! En for alle - alle for NOR!

  
Torsdag 1/11, kl. 20.00
Høyenhallen

 
Vi minner også om hjemmekampen på søndag! (merk tiden)  •