Eliteserien, menn

SerieåpningLør. 14/9, kl. 15.00
Skjeberghallen

Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

Aktivitetskalender

«« Aug - 2019 »»
M T O T F L S
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August

Tøff utfordring!

05.02.2019

Da NOR 92 slo Slevik klart i høst var forutsetningene annerledes enn hva som er tilfellet foran returoppgjøret i Gressvikhallen på onsdag. Slevik blir en langt tøffere utfordring denne gangen.


Hjemmeseier! Da NOR 92 møtte Slevik i Mjøndalshallen endte det med en klar hjemmeseier, det blir langt tøffere på onsdag.

Må opp i ringa!
Det er store forskjeller i forutsetningene foran onsdagens bortemøte med Slevik sammenlignet med hjemmekampen i høst. Fra laget som slo Slevik 7-3 i Mjøndalshallen i slutten på oktober er det store endringer i spillertroppen. Jørgen Becher, Linus Söderblom, Daniel Jakobsson og Philip Kämpe er alle borte fra kampen på onsdag av forskjellige årsaker. Inn i troppen har kommet rutinerte Alexander Jaksland men han sliter med et vondt kne om dagen. Eirik Oseth er i trening igjen etter sin operasjon og det nærmer seg et lite comeback i match. Det betyr at de som får sjansen i disse guttas fravær, sammen med resten av laget virkelig må "opp i ringa" mot en av seriens store formlag. Her nytter det ikke å stå med lua i handa. De 6 siste kampene har endt med seier for de svartkledte fra Slevik, mens NOR 92 har slitt tilsvarende etter den solide seieren mot Sandnes før VM pausen. Kun en seier etter straffer og 5 tap er fasiten på de siste 6 kampene. Det har vært lyspunkter innimellom som mot Gjelleråsen borte hvor vi var svært nære å plukke med oss poeng uten å lykkes og innsatsen i deler av hjemmekampen mot Greåker var klart godkjent. I forrige match mot Sarpsborg var det kun sisteperioden som var godkjent, starten på kampen var "dau" og uten intensivitet i vårt spill både med og uten ball. 

NOR 92's ass. trener Jørgen Becher sier følgende til nor92.com foran kampen - Dette blir en av sesongens tøffeste kamper. Det er alltid tøft å møte et Slevik lag. Forrige møte hjemme i Mjøndalshallen ble det seier 7-3, et meget godt resultat som overasket de fleste. Da vi møtte Slevik denne gangen hadde vi muligheten å slå til som en «underdog» og lave skuldrene, samtidig som at laget muligens var noe sterkere og litt mer i «flytsonen» enn vi er per dags dato. Syntes også at Slevik var i en mer vanskeligere periode enn de er nå. De hadde tapt/gitt bort flere poeng enn de antatt hadde håpet. Nå er Slevik i form igjen og kommer til å være mer enn klare for å revansjere seg etter tapet tidligere denne sesongen. Kampen blir knalltøff!

Tabellen Eliteserien

Trøblete periode
De fleste av de nevnte spillerne har nå vært ute i en lengre periode og i tillegg har vi  i det siste slitt med sykdom og skader på de mest etablerte spillerne og i en allerede litt for tynn spillertropp er ikke det spesielt heldig. Det betyr dårligere forberedelser til å spille sammen nye rekker og kombinasjoner. Skal vi være ganske sikre på å nå det første NM sluttspillet på 9 år holder det mest sannsynlig med en seier på de siste fem kampene. Et NM sluttspill ville gitt oss nyttig erfaring for mange av våre spillere i forhold til fortsettelsen neste sesong... 

- Nå har man fått litt mer opphold mellom kampene igjen. De tre siste ukene har kampbelastningen vært ekstremt stor og treningsmengdene har vært mindre grunnet nettopp dette. Endelig er man litt mer tilbake til en vanlig hverdag. At gutta er klare for å dra nedover til Østfold for å gi kamp mot historisk sett et av de beste lagene i Norge er jeg overbevist om. Problematikken rundt denne kampen er utvilsomt at man må spille opp mot 100% perfekt for å kunne få med seg noe. Faller vi noe ned i innsats og fokus vil kampen snuble over til å bli en standard kamp for Slevik. Det handler om å dekke skudd, ta de riktige valgene, vite om at det finnes relasjoner mellom spillere på motsatt banehalvdel som har gjort bøttevis med målpoeng i flere år på rad. Er vi bevisst på dette skal kampen bli jevn og spennende. Hvis vi ikke klarer å gjøre disse punktene vil vi få noen innebandy leksjoner servert på meget kort tid. Men vi holdt dette laget unna for bare noen måneder siden. Da vet vi vel hva som må til? Vi skal gi Slevik en knalltøff kamp! oppsummerer Jørgen Becher.

Favoritter
Slevik har fått fart på sine nøkkelspillere Stræte og Åhlberg utover i sesongen, mens NOR 92 har mistet sine største bidragsytere i poengligaen. Det bør bety at Slevik som har avansert opp til en 4. plass på tabellen er storfavoritter mot NOR 92. Gutta må ta denne kampen som læring og ta et bytte av gangen. NOR 92 må stole på en solid defensiv og litt mer flyt og stang inn i den offensive delen av spillet enn hva som har vært tilfellet i de siste kampene. Kanskje snur det når man minst venter det!

Slevik - NOR 92
Ons. 6/2, kl. 19.00
Gressvikhallen  •