Eliteserien, menn

SerieåpningLør. 14/9, kl. 15.00
Skjeberghallen

Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

Aktivitetskalender

«« Jun - 2019 »»
M T O T F L S
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni

NOR 92 forsterker spillertroppen foran vårsesongen!

07.01.2019

Med flere spillere indisponible resten av sesongen eller deler av vårsesongen, har vi bestemt oss for å styrke spillerstallen ved å låne inn en gammel kjenning for resten av denne sesongen.


På utlån fra Asker. Alexander Jaksland skal bidra i NOR 92 ut denne sesongen og er klar til dyst allerede mot Bækkelaget på onsdag.

Låner inn gammel kjenning
Jørgen Becher ble som kjent skadet under landskampen mot Danmark i november, Eirik Oseth ble operert i desember og er fortsatt ute noen kamper til og Linus Söderblom blir i utgangspunktet borte resten av denne sesongen på grunn av jobbreise til Italia. NOR 92 har derfor bestemt seg for å låne inn en gammel kjenning ut denne sesongen for å sikre for at vi fortsatt har et lag som kan nå våre målsetninger denne sesongen. Alexander Jaksland (36) har tidligere spilt 13 sesonger, har 197 offisielle kamper for NOR 92 og har i de siste sesongene spilt for Asker i 2 og 3. divisjon. Han er fortsatt tidenes poengkonge i NOR 92 med sine 429 poeng fordelt på 129 mål og 300 assist. Alex har vært å se på noen treninger i de siste ukene og når klubben fikk en del skader i troppen var det naturlig å sjekke mulighetene for om han kunne være motivert og klar for å bidra mer. Det var han og forhåpentligvis vil han bidra resten av denne sesongen med å servere noen lekre pasninger som gjør at NOR 92 i første omgang sikrer Eliteseriekontrakten for neste sesong og kan være med å kjempe om en plass i NM sluttspillet.

Skal bidra med sin rutine og hjelpe unggutta
NOR 92 har en av seriens yngste mannskap og fremtiden ser spennende ut. Men det som er viktig er å ha noen spillere som kan gå foran og vise vei både på og utenfor banen. Her blir i så måte Alex med sin etter hvert lange erfaring fra spill i Eliteserien en mann som kan gi unggutta tips og råd denne vårsesongen.  Axwl Wallin har med tydlighet denne sesongen vist hva litt rutine har å si i et lag. Vi tok en prat med Alex i forbindelse med hans comeback i Tigers:

Så var det klart for et aldri så lite comeback for NOR 92 etter hele 13 sesonger og 197 kamper i perioden 2002-2016! Hvordan tenker du at din rolle i spillergruppa blir og hva kan vi forvente å se fra deg på banen i kampene som kommer?
- Ja, dette blir spennende. I en alder av 36 år må jeg innrømme at jeg ikke så for meg noe mer spill i Eliteserien. Veldig hyggelig at man er ønsket og at klubben har troen på at jeg kan tilføre laget noe. Takker klubben for at dere ønsket meg og takker Asker for at de var veldig enkle å ha med å gjøre rundt denne prosessen. Jeg får håper denne gamle kroppen klarer å bidra. Min rolle i gruppa blir å støtte opp under alle de spennende unggutta i troppen. Hjelpe til å utvikle disse videre. På banen håper jeg bidra med spisskompetanse fremover på banen og ikke mints bidra med ro og trygghet i spillet. Vi må utvikle valgene med ball og tørre ha mer etablert spill i offensiv sone. Jeg håper også selvsagt å kunne bidra med noen poeng. Min personlige målsetning vil være å bidra med rutine i gruppa både på og utenfor banen når det stormer som verst.

Du har sett en del kamper fra tribunen denne sesongen, hva er din karakteristikk av NOR 92 anno 2018/2019 sesongen?
- De har først og fremst vist en ekstremt god karakter. Pågangsmot, kameratskap, uredde, bra tempo i spillet og ikke minst unggutta tåler å gjøre feil. Man må tørre for å bli bedre.

Bækkelaget på onsdag, seriens jumbolag uten poeng så langt. Hva blir viktig i denne kampen for å få med oss 3 viktige poeng her?
- Denne kampen er lik alle andre kamper som er spilt i år. Det er bare å fortsette utvikle/spille vårt eget spill og sørge for å ha høyt balltempo. Kommer vi opp på nivået som ble levert før Jul, skal disse 3 poengene bli igjen i Mjøndalshallen.

Med en seier mot Bækkelaget i din comeback kamp kan vi langt på vei ha fornyet kontrakten i Eliteserien foran neste sesong allerede og kan sette oss nye målsettinger. Har du trua på en plass i et NM sluttspill og evt. hva kan det holde til der?
- Jeg tror det er viktig med kortsiktige mål uansett hva man driver med. En kamp av gangen. Fokuserer på utvikling individuelt, som lag og som klubb. Når det er sagt, så har jeg har absolutt trua på en plass i sluttspillet. For å få maks ut av sesongen, hadde det vært veldig fint for mange av våre yngre spillere å få kjenne litt på hva det innebærer med et sluttspill. Det er håpløst å spå hvor lang man kan komme i et sluttspill. Vi har et ungt og målfarlig lag, så jeg ser ingen begrensninger på hvor langt et eventuelt sluttspill kan vare for oss. Vi har ingenting å tape.


Mer jubel!? Jubelscener fra sesongen 2015/2016 da Alexander Jaksland sist spilte i NOR 92.

NOR 92 trener Manne Strandberg sier følgende til nor92.com i forbindelse med det siste tilskuddet i spillerstallen: - Det er veldig gøy og ha Alex tilbake hos oss. Med han får vi en spiller med fantastisk vinnermentalitet som hele gruppa kommer nyte godt av. I tillegg er han en pasningslegger av rang. Med sin spilleforståelse kan han få frem de mest utrolige pasningene. Alex kommer også alltid godt forberedt og brenner for det han engasjerer seg i. Skal bli veldig spennende å se hva som finns kvar i den gamle kroppen hans 😉

NOR 92 har også hentet tilbake Raymond Jensen fra utlån i Asker og han er allerede klar til å bidra i onsdagens hjemmekamp mot Bækkelaget.  •