Eliteserien, menn
Lør. 29/2, kl. 14.00
Mjøndalshallen

Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

Aktivitetskalender

«« Feb - 2020 »»
M T O T F L S
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

NOR 92's nye juniortrenere er klare!

04.07.2019

Det er en rutinert herremann som nå tar over stafettpinnen som ny juniortrener i NOR 92!


Ny juniortrener.
Det er rutinerte Mikael Sjöqvist som tar over staffettpinnen som ny hoveedtrener for juniorlaget til NOR 92.

Rutinert hovedtrener
Mikael Sjöqvist kom til NOR 92 foran sesongen 2006/2007 som trener for klubbens A-lag. Etter dette har han hatt ansvaret for A-laget i totalt 7 sesonger. I tillegg har "Sjøkan" også vært innom klubbens junioravdeling som trener tidligere så han er ikke helt ukjent med de fleste av gutta som trener for 2001 laget sesongen 2012/2013 og 2013/2014. Nå tar han over staffett pinnen etter Robin Kämpe og Didrik Grøstad som har gjort en solid jobb over mange år med vårt G02 og G01 kull for å utvikle gutta til gode innebandyspillere. For en klubb som NOR 92 er det meget viktig å utvikle våre egne spillere og så måte er vi meget fornøyd med at Mikael "Sjøkan" Sjöqvist og Henning Larsson nå fortsetter det gode arbeidet som har vært lagt ned i mange år. 

Innebandy CV Mikael Sjöqvist
Alder: 45
Bosted: Solbergelva
Moderklubb: Hagaboda SK
Tidligere klubber og roller: Hagaboda SK (Svensk div tre) som spiller. Brandstorps IF (som nå heter Fagerhult/Habo) som spillende trener og trener i Svensk div fem og fire. Mullsjö AIS som trener (hovedtrener en sesong i div 3, fem sesonger som ass. trener i div 2 og div 1).
Som trener i NOR 92: Hovedtrener for A-laget sju sesonger, ass.trener 2 sesonger,
Trenerutdannelse: I Norge trener 1.
Annet: Distriktslagstrener (kretslag) for Västergötland G15: Tre sesonger.
  
Sterkt team!
Med seg som hjelpetrener for vårt juniorlag får Sjøkan med seg en annen "gammel" NOR 92 kjenning. Henning Larsson har mange sesonger bak seg som spiller i NOR 92 (98 A-kamper) og trer nå inn i rollen som assistent trener for klubbens fremtidshåp. 

Tilbake i Tigers! Henning Larsson har spilt mange sesonger for NOR 92 både på aldersbestemte lag og på vårt A-lag.

Innebandy CV Henning Larsson
Alder: 31
Bosted: Mjøndalen
Moderklubb: NOR 92
Erfaring som spiller: Aktiv spiller i 12 år for NOR 92 (98 A-kamper) og Tunet. 5 sesonger i Eliteserien og 5 sesonger i 1. divisjon. 
1 Seriegull, 1 Seriesølv, 1 Seriebronse, vunnet 1. Div Øst to ganger.  NM Gull, NM Sølv, Champions Cup og to ganger Euro Floorball cup og 3 landskamper.
Erfaring som trener: Trener og aktivitetsleder på StarCamp i Gøteborg i 5 år. 
Trenerutdannelse: Ingen formell trenerutdannelse, men har bachelor i Friluftsliv som inkluderer idrett- og veiledningspedagogikk og en del rundt gruppeprosesser.  I tillegg har jeg 4 års erfaring som instruktør, veileder og kursholder fra arbeidslivet. Så jeg tror at dette kombinert med min erfaring som spiller vil være en god plattform.

Vi tok en rask prat med Mikael Sjöqvist etter at han ble presentert for gutta som ny juniortrener.

Etter noen år på tribunen, tilbake i hetluften nede på gulvet Sjøkan, hvordan føles det?
- Det føles veldig bra. Jeg har den siste tiden fått tilbake "suget" og har nå lyst å bidra nede på gulvet. Selv om jeg ikke trent noe lag de siste sesongen har jeg jo sett en hel del innebandy, spesielt da SSL, men også A-laget til NOR. Jeg føler at jeg disse årene fått litt nye tanker og ideer rundt trenerrollen, det skal bli gøy å få prøve dette.

Du har fått ansvaret for arvesølvet i Tigers, den neste generasjonens A-spillere. Hva tenker du blir viktig i forhold til å utvikle disse gutta videre?
- Det som blir viktigst tror jeg blir å få spillene til å forstå hva som kreves for å bli en A-lagsspiller på elitenivå. Min ambisjon er at de spillere som en dag kommer opp i A-laget skal være så "ferdig" som mulig. Jeg kommer til å legge et stort fokus på den taktiske biten og dette med spilleforståelse, noe av det aller viktigste for å nå langt. Jeg vil utfordre spillene til å ta egne valg og at de skal skjønne hvorfor de tar disse valg. Viktigt i år blir så klart også samarbeidet med trenerteamet rundt A-laget. Vi kommer til å han en tett dialog hele veien både når det gjelder spillestil og hvilke spiller som eventuelt skal opp å trene med A-laget.

Du tar over en talentfull og treningsivrig gjeng som har vist at de henger med i toppen av Norsk innebandy i sin klasse, hvordan blir veien videre med å bygge et lag som tenker EN FOR ALLE - ALLE FOR NOR, samtidig som man skal utvikle enkeltspillere?
- Dette blir en morsom utfordring, dette med å finne balansen mellom å utvikle laget samtidig som hver spillere også skal utvikles. Det viktigste for meg er den individuelle utviklingen. Jeg tror det er viktig å være realistisk her. Så klart er en ambisjon at så mange spillere som mulig fra dette laget skal komme opp på A-laget, men det er også viktig å ta hensyn til hver enkelt spilleres ambisjon og forutsetninger. Så egentligen er ikke det viktigste om de kommer opp på A-laget eller ikke, men mitt ønske er at hver enkelt spillere skal bli den beste utgaven av seg selv som innebandyspiller. Jeg kommer å jobbe mye med individuelle samtaler og feedback og sammen med spillene setter vi opp individuelle mål. Jeg tror også at om man lykkes med å få hver enkelt spillere til å bli så bra som mulig utvikles også laget.

Sjøkan og Henning er veldig samkjørte i følgende: - Vi tror det er viktig å forberede spillerne på å forstå hva som kreves for å være seniorspiller på elitenivå. Vi har en ambisjon om at de spillerne som en dag tar steget opp på herrelaget skal være så klare for dette som mulig. Spilleforståelse, taktiske ferdigheter og den enkeltes ferdigheter mener vi er de viktigste faktorene for å nå langt som innebandyspiller, og derfor vil vi legge stor vekt på å utvikle dette. Samtidig skal vi utfordre spillerne til å tenke selvstendig og forstå bakgrunnen for de ulike valgene de må gjøre i kampsituasjon.

Det blir også veldig viktig for å ha et godt samarbeid med trenerteamet til herrelaget, og kommer til å ha tett dialog med dem hele veien om spillestil og om hvilke spillere som er modne for å bli tatt opp for å trene med dem.

Til slutt Henning, en kommentar om hva du tenker rundt rollen din og hvordan du ser frem mot det som kommer?
Fra min tid som aktiv spiller har jeg meninger og tanker om hvordan man skal tilnærme seg trenerrollen og om spillestil. Da det allerede ved første samtale med Sjökan og Vidar (Apeholen, Sportslig leder red.anm.) viste seg at vi deler denne oppfatningen, ble jeg veldig motivert for å ta på meg denne oppgaven.
Samhandling i femmerne/laget og struktur er viktige stikkord for meg. I tillegg skal innebandy være sosialt og moro! For sesongen ser jeg på seriespillet som viktig. Det er her vi får testet og utviklet oss, før Gothia Cup og NM som sesongens to store mål. Gothia Cup blir en viktig målestokk sportslig, men også som sosial arena, for at vi i Januar skal klare å vinne NM.


Vi ønsker Sjøkan, Henning, gutta, lagledere og ikke minst våre trofaste supportere som alltid følger laget tett lykke til med det som kommer til å bli en spennende sesong!

PS! NOR 92 har kommende sesong også meldt på et rekruttlag i seriespill.  •     
  •