Eliteserien, menn
Lør. 29/2, kl. 14.00
Mjøndalshallen

Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

Aktivitetskalender

«« Feb - 2020 »»
M T O T F L S
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | Januar - Februar

Stang ut i NM G19

27.01.2020

NOR 92 deltok i helgen i Norgesmesterskapet for G19 lag som gikk av stabelen i Asker.


Mål!!! NOR 92 gjorde en bra kamp i NM kvartfinalen, men hadde ikke marginene på sin side og måtte seg slått med 3-2 av Greåker. 

Varierende i puljespillet
NOR 92 møtte Sarpsborg i første kampen på lørdag morgen. Gutta fikk en fin start på kampen og var i føringen allerede etter 43 sekunder! Selv om Sarpsborg utlignet halvveis ut i perioden var det ingen tvil om at våre gutter var det førende laget i denne kampen. De siste drøye 5 minuttene av perioden brukte gutta til å øke ledelsen til 4-1 og kunne gå til pause med en god følelse. Sarpsborg måtte ut å jage i siste periode, men gutta kontrollerte kampen greit inn selv om Sarpsborg vant denne perioden med 2-1. Seier 5-3 og vi var i gang! Neste ut for oss var en av forhåndsfavorittene Fredrikstad. Et lag med mange spillere født i 2000 og hvor flere til daglig har erfaring fra Fredrikstad's A-lag. Vi visste på forhånd at dette kom til å bli tøfft. Det tok da heller ikke mer enn 24 sekunder før gutta fra Plankebyen var i føringen, men vi svarte relativt raskt og utlignet til 1-1 og tok også ledelsen med 2-1 før Fredrikstad svarte med to nye scoringer og kunne gå til pause med ledelse 3-2. I siste periode økte Fredrikstad til 4-2 rett før halvspilt periode, men vi ga oss ikke og med åtte minutter igjen reduserer vi til 3-4. Vi jaget på mot slutten for å få en utligning, men Fredrikstad sto imot og dermed måtte vi konstantere at det ble tap i vår andre kamp.
 
Helsvart
I kamp nummer tre ventet Sveiva, en kamp vi forventet skulle bli jevnspilt. Den ble også ganske jevnspilt i banespillet, forskjellen var at Sveiva hadde 100% uttelling og var dyktigere enn oss i det de foretok seg i offensiv sone. Vi tekket skudd for dårlig, markerte for dårlig og var ikke skarpe i det hele tatt fremover. Dermed endte denne kamp med "slakt" 8-1, noe som ikke helt gjenspeilte hendelsene ute på banen, men sånn er det noen ganger. Denne kampen var det bare å glemme!Bedring
I den siste kampen i puljespillet ventet Sandnes. Her var det vinn eller forsvinn for oss. Vi skulle møte ett lag vi visste kom til å ligge ultradefensiv med sin 5 mannsboks og satse på kontringer. Moro var det derfor at vi kom igang på en bra måte og ledet hele 3-0 før det var spilt fem minutter. Deretter var vi for "heite" og slapp til Sandnes på noen av disse kontringene og dermed sto det 3-2 etter drøye 12 minutter av kampen. Men herfra og ut stengte gutta bakover og pøste på mer fremover. Det endte til slutt i en komfortabel 8-2 seier og vi var klare for NM kvartfinale på søndag morgen. Kampfakta og resultater fra lørdagens kamper
 
Sarpsborg - NOR 92  3-5
 
NOR 92 - Fredrikstad  3-4
 
Sveiva - NOR 92  8-1
 
NOR 92 - Sandnes  8-2

Kvarfinalen

Greåker ble vår motstander i NM kvartfinalen, et lag vi har hatt bra tak på i tidligere møter. Det ble en jevn kvarfinale hvor det var Greåker som kom best i gang. De tok ledelsen 1-0, og økte til 2-0, før vi reduserte til 2-1 på straffe. I stedet for at vi lykkes med en utlingning gikk det kun 47 sekunder før Greåker var tilbake i en tomåls ledelse som sto seg inn til pausen. I siste periode trykker vi på og får reduseringen til 2-3 allerede etter drøye minuttet av perioden. Men i stedet for at vi får omsatt noen av våre sjanser i en utligning så ble det faktisk ikke flere scoringer i denne kampen og dermed var det snipp, snapp, snute for vår del. 

Kampfakta NM Kvartfinale G19
Greåker - NOR 92  3-2Vi ba coach Mikael Sjøqvist om en oppsummering også fra denne NM helgen og her kan du lese hvordan "Sjøkan" oppsummerte helgens hendelser: - Lørdagen var litt opp og ned fra vår side. Vi starter veldig bra og gjennomfører en bra kamp mot Sarpsborg der jeg synes vi har god kontroll og bra flyt på vårt angrepspil. Jeg synes vi vinner den kampen fortjent.

Mot Fredrikstad spiller vi en ok kamp,  men vi slipper inn noen enkle mål og får ikke helt til vårt offensive spill slik vi ønsker, ikke minst sliter vi en del i power play. Vi taper fortjent mot et lag som er litt bedre og litt smartere enn oss.

Så kommer den virkelige bunnprestasjonen mot Sveiva. Vi skaper nok sjanser offensivt, men er ikke kliniske nok i avslutningene våre. Defensivt sliter vi veldig i denne kampen. Vi blir alfor passive, vi dekker ikke skudd i det hele tatt, vi vinner ingen dueller, ikke en eneste andreball, nei i den her kampen fungerte egentlig ikke noe i det hele tatt.

Mot Sandnes var det vinn eller forsvinn og vi møter et lag som står ekstremt lavt gjennom hele kampen. Vi har noen problemer med dette, men jeg synes vi spiller med stor tålmodighet og gjør det vi må. Det er ikke enkelt å spille mot et lag som står slik Sandnes gjør og til tider er det litt frustrerende, men vi klarer å gjøre det vi trenger.

I kvartfinalen mot Greåker synes jeg at vi kommer ut ganske bra.
Innsatsen er bra, men dessverre gir vi bort altfor mange overganger og Greåker straffer oss hardt. Vi har ellers gjennom kampen mye ball og triller rundt bra, men vi blir litt for stillestående offensivt og når vi så mister ballen går vi som sagt bort oss. Mot slutten får vi ganske bra trykk på dem og vi skaper nok store sjanser, men marginene er ikke på vår side.
  
Oppsummert gjennomfører vi et ok NM, men vi mangler det der lille siste for å vippe jevne kamper vår vei. Vi må ta dette som læring og en del i den utviklingsfasen disse unge spillene er i. For å ta det der siste skrittet må vi bli enn mer aggressive defensivt og mer kyniske offensivt.  •     
  •