Meget bra i to perioder - tungt i siste

16.12.2007

Mange hadde forventet en total dominans fra Fjerdingby i ettermiddagens oppgjør i Solberghallen. NOR 92 stilte med et rekord ungt mannskap. Profiler som Manne Strandberg, Robert Fox, Alexander Jaksland og Anders Fanuelsen var ikke å finne på dagens lagoppstilling. Disse var erstattet med spillere som Mathias Knutsen, Simen Fjerdingstad, Kjetil Hedenstad med flere.

I den siste Eliteseriekampen før nyttår var en av seriens topplag på besøk i Solberghallen. Før kampstart uttalte Fjerdingby trener Urban Nilsson at han forventet av spillerne ikke tok Juleferie for tidlig. I det tredje spilleminutt tok Hr. Nilsson time-out og var alt annet enn fornøyd.

Det som var forventet å bli et stormløp mot NOR-målvakt Kjetil Hedenstad ble i stedet en relativ jevn kamp i to perioder. NOR 92 tok ledelsen med 1-0 etter drøye fire minutter etter en vakker scoring av Simen Fjerdingstad. Fjerdingby fikk roen tilbake etter at dagens beste Fjerdingby spiller, Fredrik Hoff Eriksen ga gjestene 1-1. Jørgen Jonsson ga Fjerdingby 2-1 etter halvspilt periode, noe som sto seg ut perioden.

Fjerdingby økte programmessig til 3-1 i starten på 2. perioden og mange trodde at NOR 92 skulle gi opp. Men da brettet Tigers-gutta opp ermene og reduserte først ved Steffen Løvlund, før Christopher Jaksland utlignet til 3-3 etter 26.44. I denne perioden var det NOR 92 som presset Fjerdingby og det hadde vært lite å si om NOR 92 hadde tatt ledelsen i denne fasen av kampen. Snaue fire minutter før periodepausen fikk Fjerdingby inn sitt ledelsesmål og kunne gå til pause foran siste perioden med 4-3. Kampen var helt åpen.

NOR 92 fikk en mareritt start på siste periode. Fjerdingby hadde ballen mest, men noen heldige mål som blant annet gikk inn via et ben på en medspiller, gikk Fjerdingby fra 3-4 til 3-7. NOR 92 reduserte til 4-7, før Fjerdingby nok en gang økte sin ledelse til fire mål. Det hele endte med tap 5-10 etter at Andreas Arvidsson hadde knallet inn 5-9, dagens mål på hel volley, før Fjerdingby avsluttet med 5-10 etter 56.47.

NOR 92 har ingen grunn til å skamme seg etter denne kampen, men skal det bli poeng fremover må samme innsats legges til grunn når lagene rundt på tabellen etter hvert står på motsatt banehalvdel. Mikael Sjøqvist uttalte etter kampen at faren er at man blir fornøyd med hederlige tap og ikke kommer opp på samme nivå mot tabellnaboene. Kjenner vi Sjøkan rett så kommer han til å jobbe knallhardt for at NOR-gutta også skal opp på toppnivå i de kampene det behøves mest.