27282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Sterk siste periode ga NOR-poeng i toppoppgjøret

01.12.2012

NOR-herrene har fortsatt ikke tapt i serien. I toppmøtet i mot Bækkelaget ble det 7-7 etter at NOR 92 lå under med 3-6 etter to perioder.

Måljubel. Syv ganger kunne NOR 92 juble etter mål i mot Bækkelaget. I den tidlige seriefinalen
ledet Bækkelaget 6-3 etter to periode, men NOR kom tilbake og klarte ett poeng.

NOR 92 har denne sesongen hatt størst fokus på spillerutvikling og ikke så mye på resultater. Men likevel bar kampen mellom Bækkelaget og NOR 92 preg av tabellsituasjonen.

Begge lagene sto foran kampen med 18 poeng, men Bækkelaget ledet på bedre målforskjell. Så det var ingen tvil om at dette var et toppoppgjør, en tidlig seriefinale.
- For meg er ikke tabellen det viktigste, men selvfølgelig hadde resultatet i denne kampen betydelse for tabellen, sier trener Bjørn-Erik Thorp.
Kanskje var det akkurat tabellsituasjonen som satte størst preg på denne kampen. Ikke minst i de to første perioden var det et ganske lavt tempo og en del slurv. Fra begge lagene skal sies.

Bækkelaget om kampen

Spillemessig var første perioden jevn. NOR fikk en drømmestart på kampen med mål av Steffen Løvlund etter 1.18. Men etter dette kom Bækkelaget tilbake. En unødvendig utvisning fra NOR ga power play for Bækkelaget som resulterte i 1-1. Deretter kom to mål til fra hjemmelaget før perioden var over. Kanskje ikke helt fortjent etter spill og sjanser, men NOR slet en hel del med posisjoner og avstander mellom lagdelene.Dessuten var Bækkelaget det laget som best klarte å utnytte motstanderens feil.

Den trenden fortsatte egentlig i andre perioden. Men spillemessig var det alt mer og mer NOR som førte spillet, samtidig som gjestene også fikk litt bedre ordning på sitt styrespill. NOR fikk også litt bedre avstand i forsvarsspillet, men markeringene i egen sone var ikke alltid som de skulle. Flere ganger fikk Bækkelaget komme først på baller der NOR-spillene ikke var helt våkne. Dette resulterte også i tre nye mål fra hjemmelaget som ledet med klare 6-3 innfør siste perioden.

Kampfakta Bækkelaget - NOR 92

- I siste pausen snakket vi om å gå inn å vise hjerte. Taktikken var å legge inn ballen på kasse og dekke keeperen deres, forteller Steffen Løvlund, en av de spillerne som tok stort ansvar i den opphenting som altså kom fra gjestene. Taktikken fungerte helt perfekt og i siste perioden så vi et NOR-lag som virkelig hadde ambisjoner om å snu kampen.

- Vi hadde en helt annen beslutsomhet i siste perioden enn i de to første, konstaterer Bjørn-Erik Thorp.
Beslutsomheten ga resultat nesten med en gang. Syv minutter inn i siste perioden var NOR oppe i 6-6 og Bækkelaget hadde store problemer med å stå i mot NOR-laget sin offensiv. NOR spilte en enkel, men effektiv og rask angrepsinnebandy med mange avslutninger og mye folk foran kassa. Vi fikk også se et virkelig drømme mål når Mathias Knutsen slo inn et backhand-skudd rett opp i krysset. Det var 5-6-målet.

Når så Henning Larsson scoret 7-6 på en retur etter skudd fra Løvlund var snuoperasjonen et faktum.  Da var det spilt ni minutter av siste perioden og etter dette hadde egentlig NOR 92 full kontroll. Bækkelaget så ut til å være helt tomme for energi og hadde nesten ikke noe å komme med. Det var NOR for alle penga, men noen flere mål ble det ikke fra bortelaget. Og når Bækkelaget fikk spille power play etter en ny unødvendig utvisning med bare tre minutter igjen av kampen, kom ganske ulogisk 7-7.

NOR 92 kriget seg til ett poeng (dt.no)

Sett kampen under ett var uavgjort et klart fortjent resultat, men så overlegent som NOR var i siste perioden burde de kanskje klart å avgjøre kampen.
- Det hadde vært ufortjent hvis vi tapte kampen. Og med tanke på tabellen var det viktig å ikke tape, oppsummerer Bjørn- Erik Thorp.

PÅ NOR 92 TV ser dere et lengre intervju med både Steffen Løvlund og Bjørn-Erik Thorp.