27282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Målkalas i Solberghallen

26.10.2014

NOR 92 ledet 5-2 etter 1. periode, 8-3 etter 2. periode og så ut til å gå mot en meget viktig 3 poenger, men slik skulle det ikke gå...

Ullern scora to! Men det holdt allikevel ikke til tre poeng mot Akerselva (arkivbilde).

NOR 92 hadde tre poeng i lomma, men en siste periode som ble preget av utvisninger og et jagende Akerselva gjorde at Tigers ikke kunne stå i mot det presset man visste ville komme.

Kampfakta NOR 92 - Akerselva

La oss ta det i kronologisk riktig rekkefølge.

NOR 92 fikk den starten de håpet på. Allerede etter 1.14 sendte Steffen Løvlund hjemmelagt i føringen. Men Akerselva snudde det hele før 7.30 var spillt av kampen og 2-1 til bortelaget. Derfra og ut skulle det meste handle om hjemmelaget. 2-2 ved Simen Bendiksen, 3-2 ved Joona Grøhn, 4-2 og 5-2 ved Fredrik Ullern og tre måls ledelse til Tigers etter de første 20 minuttene.

- Selv som vi får en drømmestart med tidlig mål er vi ikke helt med første fem minuttene. Vi får ikke til spillet som vi vil, men mellom minutt fem og 15 spiller vi riktig bra innebandy. Vi gjør de oppgaver vi skal og hele laget fremstår på en måte som er akkurat slik vi vil ha det. Dette er de beste ti minuttene vi prestert så langt denne sesongen. Mot slutten av perioden går vi ned oss litt i kvalitet og vi tar noen feilvalg ikke minst i det siste byttet av perioden, oppsummerte Mikael Sjøqvist til nor92.com.

I 2. periode periode fortsatte Tigers å produsere mål. Allerede etter 1.21 av perioden var Steffen Løvlund iskald på en kontring og 6-2 til hjemmelaget. Når Joona Grøhn smelte inn en kanon etter 4.37 av midtperioden og sendte Tigers i ledelsen med 7-2 så det meget lyst ut med tanke på en viktig tre-poenger. Men Akerselva hadde ikke tenkt å bli hektet av helt, Axel Wallin (scoret 4 i denne kampen) ga håp til gjestene med 7-3 reduseringen etter 26.11. Så skulle det gå nesten 11 minutter før neste mål kom, et meget viktig mål sådan var det Kristian Becher laget da han økte NOR 92´s ledelse til 8-3 før siste perioden.

Sjøkan oppsumerte midtperioden slik: - Dette er en bra periode fra oss. Vi spiller akkurat så kynisk man må spille i ledelse og forsvarsspillet vårt sitter bra, vi dekker mye skudd og ligger bra i skuddlinjen. Dessuten er vi trygge med ballen. En rett og slett bra periode fra oss.

NOR 92 mistet seieren i siste minutt (dt.no)

Tredje perioden ble spesiell på mange måter. Man visste at Akerselva kom til å satse alt fremover, det var ingen stor overraskelse. Skulle "Ælva" ha håp om poeng måtte alle eggene opp i kurven. De fikk akkurat også den åpningen på perioden de ønsket seg da Magnus Hagen reduserte til 8-4 allerede 43 sekunder ut i perioden. Så skjedde det ikke noe å skrive hjem om før etter spilte 44.37 hvor temperaturen steg mange grader på tribunen i Solberghallen. Først fikk Joona Grøhn en utvisning for liggende spill, før Kristian Becher må slå følge ut i "fryseboksen" kun 12 sekunder senere. NOR 92 holdt nesten unna i undertallsspillet, men med kun 3 sekunder igjen av den første får Akerselva uttelling og dermed 8-5. Etter spilte 49.38 kom det en episode som kunne blitt kampavgjørende for hjemmelaget. Akerselva´s keeper tenner på alle pluggene og kaster en NOR-spiller i bakken. Resultatet av disse hendelsene var at Kenneth Løvlund fikk en 2 minutter for slag, mens Akerselva´s Andreas Johansson kun fikk en 2 minutters utvisning for sine synder, det var det mange i Solberghallen som ikke var enig i. Uansett var det bortelagt som utnyttet spillet 4 mot 4 best og reduserte nok en gang etter 49.55 til 8-6. Nå var det virkelig liv i kampen igjen! Men Kristian Becher sørget for ny tremålsledelse når kun 9 minutter gjensto av kampen. Dessverre for Tigers brukte ikke Akerselva´s bestemann Axel Wallin mer enn 57 sekunder før han tente et nytt håp for Akerselva, 9-7! Når så Steffen Løvlund via beinet til en Akerselva spiller sørger for at NOR 92 på ny har en tremålsledelse med 7 minutter og 17 sekunder igjen blinket 3 gyldene poeng i det fjerne. 4.30 sto det igjen da Akerselva reduserer til 10-8, 4.03 sto det igjen da Akerselva reduserte til 10-9 og så når Kristian Becher igjen må i frysboksen for liggende spill ligger alt til rette for poeng til Akerselva! Igjen med kun 3 sekunder igjen av utvisningstiden så utligner utrolig nok bortelaget til 10-10 og da sto det kun igjen 43 sekunder igjen av kampen. Dette sto seg kampen ut og dermed tapte NOR 92 to svært viktige poeng i noen hektiske sluttminutter... surt!

Poengligaen NOR 92

Sjøkan oppsummerte det hele slik: - De får et tidlig mål og vi blir generelt litt feige i siste perioden. Her er vi helt klart inne i en læringsprosess der vi må lære oss å handtere den typen av press det er å spille en siste periode i ledelse mot et lag som desperat jakter på utligning. Dette klarte vi ikke helt i kveld og det er noe vi må ta med oss og bli bedre på fremover.

- Rett etter kampen føltes det tungt at vi ikke vant etter å hatt stor ledelse gjennom hele kampen og at 10-10 kom så seint. Selvfølgelig er vi ikke fornøyde med at vi taper siste perioden med 2-7, men samtidig må man se kampen i et større perspektiv. Og da er dette et poeng som kan bli viktig for oss og ikke minst var det et stort skritt bort fra vår dårlige prestasjon senest mot GIF borte. Jeg synes vi viser styrke som klarer å heve oss så mye på en uke, avslutter Sjøqvist.