2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Sesongbeste i 1. periode - utvisningene ødela

09.12.2015

Slevik kom til Solberghallen med ambisjoner om å knuse NOR 92, men de fikk mer motstand enn de hadde sett for seg.

Scoringsjubel! NOR-gutta tok ledelsen mot Slevik og kunne glede seg over sesongbeste i 1. periode på tross av et nytt tap. (Foto: Lisa Selin, Drammens Tidende)

Norges suverent beste lag de fire siste sesongene kom til Solberghallen for å knuse NOR 92.

Tilslutt endte det med en klar seier med 12-2 til gjestene fra Østfold, men resultatet lyver ganske mye om hvordan kampbildet så ut.

NOR 92 på sitt beste - tapte igjen (dt.no)

Kampen startet i et forrykende tempo med hjemmelaget som det førende laget. Begge lag hadde sine sjanser i åpningsminuttene, men det var NOR 92 som scoret det første målet da Simen Bendiksen snappet ballen på midtstreken, satte fart og banket ballen i målet bak en sjanseløs Slevik keeper! Utover i perioden presterte NOR 92 innebandy på et nivå som ligger mange hakk over et bunnlag uten poeng i kamp mot Norges beste innebandylag. Fart, innsats, skudd, sjanser og en meget god Slevik keeper forhindret flere scoringer utover i perioden som av NOR 92's asssistent trener Mikael Sjøqvist ble betegnet som følger - De første 15 minuttene vi spilte her er noe av det beste jeg har sett av NOR 92 i mine ni år i klubben. Det var veldig solid spill, og vi ryster et av Norges aller beste lag. Dessverre for hjemmelagt holdt ikke ledelsen ut perioden. Først fikk en Slevik spiller litt for upresset fyre av et skudd rett over midtlinjen som NOR-målvakt Kristian Brunvoll ikke så utgangen på, deretter kun 25 sekunder før periode pausen fikk Slevik's bestemann for kvelden, Tobias Hjort stå alene på bakre stolpe og legge inn 2-1. Uansett, en knallperiode av hjemmelaget!

NOR 92 kom ut etter pausen med ambisjoner om fortsette det gode spillet. Dessverre gikk det ikke mer enn 1.46 av perioden før en NOR spiller mistet ballen rett over midtstreken til Tobias Hjort som ikke lot seg be to ganger og skuddet fant veien inn bak Brunvoll. Et unødvendig mål. Men NOR 92 hadde ikke tenkt å gi seg, spillet bølget frem og tilbake i stort tempo og begge lag skapte sjanser. Etter 5.21 av midtperioden skjedde så det som i ettertid kan sies å avgjøre kampen. I et Slevik angrep fanger NOR-målvakt Kristian Brunvoll ballen mellom bena, en Slevik spiller faller over Brunvoll. Deretter utvises Chris Jaksland 2 min. for ulovlig dytt, mens Kristian Brunvoll utvises 2+10 minutter for utsportslig opptreden, i tillegg til at Slevik får med seg en straffe. La oss si at det kokte i Solberghallen noen minutter da... Denne hendelsen fikk verst tenkelig utfall for hjemmelaget. Inn kom en iskald Henrik Farmen i NOR-buret og han kunne ikke forhindre at Slevik scoret på straffen og dermed 1-4. Ei heller kunne han forhindre at Slevik i det påfølgende overtallsspillet økte til 1-5 kun 11 sekunder senere. NOR-gutta bet tenna sammen og fortsatte å kjempe og fikk også belønning for innsatsen da Timmy Sedin spilte frem til Kristian Becher som banket ballen bak Slevik målvakten og reduserte til 2-5. Så ble det mer dramatikk og utvisninger... Først var det målscorer Kristian Becher som ble sendt på utvisningsbenken etter 29.43 med en 2. minutter for ulovlig dytt og kun 41 sekunder senere sendte dommerne Mathias Knutsen samme vei av samme årsak. 3 mot 5 mot Slevik, det gikk som det måtte gå. Først 2-6 i spill 3 mot 5 og deretter 2-7 kun minuttet senere i spill 4 mot 5 og all spenning var borte. Uansett, NOR 92 fortsatte å kjempe og det ble ikke scoret flere mål i de resterende 9 minuttene av perioden. Det siste som skjedde var at Slevik fikk en litt billig 2 minutters utvisning 1.37 før pause uten at NOR 92 klarte å utnytte dette overtallsspillet.

Siste periode startet med overtallspill i 23 sekunder for hjemmelaget, men det ble for kort tid for å skape noe som helst. Deretter var det klart for nok en utvisning for NOR 92, denne gangen var det Bjørn-Erik Torgersen som ble sendt i fryseboksen også han for ulovlig dytt. Da var det selvfølgelig duket for nok en scoring fra Slevik i det påfølgende overtallsspillet 5 mot 4. Etter 43.51 sto det 2-8 på tavla og hjemmelagets frustrasjon lyste opp hele hallen som en julestjerne...Slevik fikk etter dette litt mer rom og tid og scoret sine to neste mål i spill 5 mot 5, før NOR 92 kom sterkere tilbake igjen i de siste 10 minuttene av perioden. Hjemmelaget satte da i perioder Slevik's forsvar under press, men typisk nok fant en feilpasning veien til junioren Frikk Svendsen som fikk fri bane mot Henrik Farmen i NOR-målet og 10-2 etter 48.18. Deretter økte Mr. Slevik, Thomas Stræte til 11-2 før Filip Grapne fastsatte sluttresultatet til 12-2 med 34 sekunder igjen på kampuret.

10 målstap for hjemmelaget høres kanskje knusende ut, men fakta var at denne kampen var langt jevnere enn det resultatet skulle tilsi. Denne innsatsen må hjemmelaget ta med seg videre i årets siste kamp mot Greåker i Tindlundhallen søndag 20. desember og ikke minst etter nyttår da "cupfinalene" venter i tur og orden. Vi er forsiktig opptimister hvis utviklingen vi så i kampen fortsetter på treninger fremover og i de neste kampene. Da skal NOR 92 bli vanskeligere å slå...

Det mest skuffende denne tirsdagskvelden var at ikke flere enn 92 tilskuere hadde funnet veien til Solberghallen for å støtte hjemmelaget når de behøver det som mest... Vi håper at de kjenner sin besøkelsestid når Fredrikstad kommer på besøk til Solberghallen søndag 10. januar kl. 17.00!

NOR-trener Espen Jensen uttalte kort til nor92.com etter kampen: - Faktisk var ikke dette så ille, men resultatet ble stygt!!!! Uansett syntes jeg vi er på rett spor nå!