2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

De små marginene ble utslagsgivende

04.12.2016

NOR 92 reiste til toppoppgjøret mot Bækkelaget spente på om de kunne gi serielederen skikkelig kamp. Det kunne de!

Stang ut. Det ble stang ut bokstavlig talt for NOR 92 i lørdagens toppkamp mot Bækkelaget.

Det var kampen knyttet stor spenning til hvor store sjanser NOR 92 ville ha mot serieleder Bækkelaget som så langt har feid all motstand av banen med klare seire. NOR 92´s unge mannskap har overrasket så langt og hadde kun tapet mot Vålerenga i seriepremieren som eneste poengtap så langt denne sesongen.

Starten på kampen kunne knapt blitt bedre for Tigers. Allerede etter 20 sekunder var Simen Bendiksen frempå med sin første nettkjenning for dagen og sendte NOR 92 i føringen med 1-0! NOR 92 pådro seg deretter kampens første utvisning mindre enn minuttet etter at de tok ledelsen, men denne spilte de av glimrende og ga ikke Bækkelaget sjansen til å utligne. Deretter fulgte to nye utvisninger, en til hvert lag uten at det ga nye scoringer før Bækkelaget utlignet etter halvspilt periode. Mindre enn to minutter senere var hjemmelaget også i ledelsen med 2-1, men NOR 92 spilte en bra 1. periode og det var derfor meget forjent at Jørgen Becher i overtallsspill utlignet til 2-2 før første pause.

En periode som NOR-trener Mikael Sjøqvist oppsummerte som følger: - Jeg synes vi gjør en bra første periode. Vi snakket mye før kampen om å spille med stor kontroll og det føler jeg at vi hadde i første perioden. Vi slet litt i vårt posisjonsspill defensivt, men klarte å justere dette underveis. Offensivt spilte vi bra og skapte flere sjanser.

Midtperioden startet på samme måte som den første sluttet, NOR 92 holdt trykket oppe og Bækkelaget måtte jobbe for å forsvare seg også i starten på denne perioden. Helt fortjent var det derfor at Tigers tok ledelsen med 3-2 etter 3.16 av perioden da Jørgen Becher noterte seg for sin andre nettkjenning for dagen og drøye minuttet senere sto det 2-4 på tavla etter at Simen Bendiksen ikke ville være noe dårligere og innkasserte sin andre scoring for dagen. Dessverre gikk det kun 34 sekunder før Bækkelaget reduserte til 3-4, men da NOR 92 fikk sjansen i et nytt overtallsspill så var ikke Bendiksen snauere enn at han økte til 5-3 for Tigers. Så fulgte den dårligste perioden i kampen for NOR 92. Fra 7.14 av midtperioden til 17.51, en periode på drøye 10 minutter lot Tigers Bækkelaget få hele fire strake scoringer og dermed kunne hjemmelaget gå til siste pause med en 2-måls ledelse til stor frustrasjon for NOR 92.

- Første ti minuttene av andre perioden synes jeg vi også har ganske bra kontroll, men når vi leder med to mål er det som om vi mister hodene helt. Vi tar mange dårlige valg og er skikkelig i ubalanse defensivt. Vi er aggressive i helt feil situasjoner og passive i eget slott der man alltid må være aggressiv. Siste sju minuttene av midtperioden rakner vi helt og her falt vi dessverre tilbake til litt gamle synder, at vårt laveste nivå er altfor lavt, oppsummerer Sjøqvist.

Det var et tent NOR-lag som entret banen foran siste periode. Gutta satte full fart fra start og presset Bækkelaget tilbake i banen. Vi hadde flere skikkelig fete sjanser til reduseringer, men det tok 4.49 av perioden før den første kom, 7-6 etter at Raymond Jensen traff godt.  Deretter gikk det ikke mer enn 49 sekunder før det var balanse i regnskapet da Simen Bendiksen med sin fjerde for dagen utlignet til 7-7! Etter dette fortsatte NOR 92 å presse på for et ledningsmål og selv om Bækkelaget hadde en i tverrliggeren hadde NOR 92 hele fem stolpetrefff i denne perioden uten at det ble mål... kanskje var det dette som avgjorde det hele? Med 6.40 igjen av kampen fikk Bækkelaget sjansen på en kontring og alene mot NOR-keeper Kristian Skaug så feilet de ikke og 8-7 til hjemmelaget. NOR 92 gjorde det de kunne i sluttminuttene og dessverre måtte Simen Bendiksen kaste inn håndkle da Tigers tok i keeperen og vi fikk ikke muligheten til å utnytte en "het" Bendiksen i sluttminuttene. Dramatikk manglet det ikke på da Bækkelagets keeper avklarte en ball som mange mente var inne, men det gjorde dessverre ikke de som bestemmer, dommerne og dermed var det heller Bækkelaget som kunne lempe en avklaring inn i et tom NOR-mål 1 sekund før slutt og snipp snapp snute...

En litt skuffet NOR-trener Mikael Sjøqvist oppsummerte kampen som følger: - Til tross for den dårlige slutten av andre perioden følte jeg at vi hadde sjansen. Det var jo mer at vi var dårlige enn at Bækkelaget var så mye bedre enn oss. Jeg synes også at vi henter oss inn bra i tredje perioden og sett til hele kampen mener jeg at vi var fortjent av minst en poeng. Vi har vel fem skudd i stengene bare i siste perioden og i sluttsekundene har vi jo en ball helt på målstreken. Men som jeg har sagt tidligere så gjør man seg fortjent av flaks og å få marginenene på sin side og det er bare å konstatere at vi i dag ikke var gode nok for å få marginene på vår side.

Kampfakta Bækkelaget - NOR 92

Uansett viste NOR 92 allerede nå at de er helt på høyde med serielederen på bortebane, det var det kanskje ikke alle som hadde trodd på forhånd? Får dette mannskapet et par forsterkninger og litt mer tid på å utvikle det man har startet på, så er vi sikre på at NOR 92 blir å regne med i løpet av ikke alt for lang tid. Skuffelsen rett etter kampen var selvfølgelig stor, men når vi får det litt på avstand er det bare å jobbe videre med det man har startet på, dette kan bli bra, skikkelig bra!