2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Målbonanza i Rykkinnhallen

10.12.2016

NOR 92 rodde i land tre viktige poeng i Rykkinnhallen på en sen fredag kveld da lite var som normalt.

Kaptein Bendiksen! Simen samlet troppene mot slutten av kampen da det dro seg til og sikret 3 nye poeng på en vanskelig kveld.

Foran kampen visste vi at Bærums Verk/Hauger på tross av en svak tabell plassering var skumle på parketten hjemme i Rykkinnhallen. I forrige hjemmekamp slo de Øreåsen med 10-5 og de har tapt med kun fire mål for topplagene Bækkelaget og Lillestrøm i Rykkinnhallen.

Inngangen til denne kampen som var utsatt fra 25/11 på grunn av landslagssamling var alt annet enn enkel. Det viste seg svært vanskelig å finne halltid i Rykkinnhallen på dager som var optimale for NOR 92 (spillere på reise) og når man i tillegg fikk spillere ute med sykdom den siste uka, så måtte Tigers reise til kampen med en liten og meget ung tropp.

I startoppstillingen hadde NOR 92 en 16 årig debutant fra start på backplass i Mattias Strandberg, en 17 åring i mål, fem 18 åringer og en 19 åring. Ikke så mye rutine og når man i tillegg må gå på 9 utespillere (3 backer) i uvante konstellasjoner, så var ikke forutsetningene de beste. Nevnte Strandberg klarte seg forøvrig utmerket på backplass med god fysikk og enkle løsninger, som gjorde at han kom fra debuten med mer enn godkjent!

En utfording litt større en vanlig mente NOR-trener Mikael Sjøqvist før kampen. - Vi snakket mye før kampen om å ha fokus på oss som var der og ikke på  dem som ikke var der. Men kampen bar nok litt preg av at vi måtte stille med litt andre rekker enn det vi har gjort tidligere i sesongen. Vi fant aldri noen ordentlig rytme i spillet og det er jo ikke så merkelig når det var en del nye konstellasjoner.

NOR 92 tok uansett tak i kampen fra start på det litt uvante parkettgulvet i Rykkinnhallen. På tross av dette var det hjemmelaget som mot spillets gang tok ledelsen på en kontring. NOR 92 hentet seg raskt inn igjen og gikk opp i en grei 3-1 ledelse.

- Jeg synes vi kommer greit i gang og når vi går frem til 3-1 ganske tidlig er følelsen at dette skal gå ganske så greit. Men dessverre tror jeg den følelsen sprer  seg i hele laget og vi klarte aldri å avgjøre kampen på et tidlig stadie. Hver gang vi så ut til å gå i fra i målprotokollen så slapp vi BærumsVerk/Hauger inn i kampen igjen. Mye på dårlig spill fra vår side, men samtidig må jeg skryte av effektiviteten og kontringsspillet til våre motstandere i dag, sier Sjøkan til nor92.com.

Bærums Verk/Hauger fikk relativt enkelt ikke bare redusere og utligne, men også ta ledelsen 4-3 før NOR-gutta fant ut at nok fikk være nok. To sene mål av Jørgen Becher, som for øvrig scoret fire av NOR 92´s fem mål i denne perioden, sørget for at Tigers kunne gå til den første pausen med en fortjent 5-4 ledelse tross alt.

Midtperioden starter med en at vi får en 2 minutters utvisning etter drøye 3 minutters spill, her scorer Bærums Verk/Hauger to mål, ett selvmål og ett den riktige veien og dermed står det 5-6 på tavla før Henrik Gommerud øker til 5-7 og vi har troen på at det endelig skal løsne. I stedet er det Bærums Verk/Hauger som scorer to ganger i periodens siste ti minutter uten at vi får uttelling på noen av våre mange sjanser og dermed står det meget flatterende 7-7 foran siste periode.

- Foran siste perioden handlet det egentlig bare om å få alle spillere til å logge på og gå inn og gjøre jobben som trengtes. Og det synes jeg vi gjør. Selv om det svinger litt også i tredje perioden synes jeg likevel vi går inn og tar tak i ting på et litt bedre måte. Vi blir litt mer bestemte og tøffere i defensiven samtidig som vi holder oppe ett OK balltempo kombinert med tålmodighet i offensiven, oppsummerer Mikael Sjøqvist den tredje perioden.

Perioden startet med at NOR 92 måtte spille undertall og det gikk ganske så bra da vi benyttet dette undertallsspillet til å ta tilbake ledelsen med 8-7 etter at Jørgen Becher scoret nok en gang (en av hele 8 nettkjenninger på Jørgen i denne kampen) og når Simen Bendiksen og nok en gang Jørgen Becher sendte oss opp i ledelse 10-7 med kvarteret igjen så det bedre ut. Men nok en gang roter vi det litt til og slipper Bærums Verk/Hauger alt for lett til med enkle scoringer og med under 7 minutter igjen står det plutselig 9-10 på tavla. To raske scoringer av Henrik Gommerud (56.35) og Jørgen Becher (57.11) sørger for at nervøse sjeler kan roe ned. Lagene scorer en gang til hver i sluttminuttene og dermed ender denne kampen med 13-10 seier til Tigers.

Kampfakta Bærums Verk/Hauger - NOR 92

- Dette var en meget merkelig kamp som virkelig levde sitt liv, men med tanke på forutsetningene vi gikk inn i denne kampen med synes jeg vi skal være fornøyde med at vi til slutt får med oss tre poeng hjem, avslutter Mikael Sjøqvist før han satte kursen hjem fra Rykkinnhallen, litt betenkt, men samtidig litt fornøyd med at vi ikke gikk på en "mine".

Nå gjelder det å få samlet troppene til noen gode treninger før jul og nye viktige kamper på nyåret. De aller fleste av disse skal spilles på hjemmebane. Faktisk så har NOR 92 kun to bortekamper igjen denne sesongen (Øreåsen og Homlia), resterende spilles i Nedre Eiker!