20212223242526
27282930

Viktig hjemmeseier!

17.11.2018

NOR 92 åpnet forrykende mot Sandnes og en bunnsolid 1. periode la grunnlaget for en ny og viktig seier i ettermiddagens kamp.

Jubel for ny seier! NOR 92 vant det viktige oppgjøret mot Sandnes og befestet dermed 4. plassen på tabellen.

Forrykende 1. periode av Tigers
Gutta hadde bestemt seg at de skulle spille for Jørgen i denne kampen! Det gjorde de til gangs! Det hadde ikke gått mer en drøye minuttet av kampen før hjemmelaget banket den første scoringen i nota bak Sandnes målvakten. Målscorer var Linus Söderblom. (Daniel Jakobsson) Nettopp duoen Linus Söderblom og Daniel Jakobsson i spann med center Didrik Grøstad var en nykomponert rekke i dette oppgjøret og de skulle skape mye problemer for Sandnes utover i kampen. Rekka med Wallin, Ripel og Kämpe ville ikke være noe dårligere og etter 03.52 smalt det igjen bak Sandnes siste skanse, 2-0 etter at Axel Wallin (Jørgen Ripel) doblet ledelsen. Halvannet minutt senere var ikke Tigers snauere enn at de økte til 3-0, denne gangen var det ombyttede roller, målscorer Jørgen Ripel, assist Axel Wallin. Så gikk det kun 31 sekunder så lå ballen nok en gang i Sandnes buret etter at Philip Kämpe (Jørgen Ripel) ville være med på moroa! Hvilken pangåpning av Tigers. Da mente Sandnes coach Trond Vervik at det fikk være nok og tok timeout etter kun 06.55! Det gikk "ei kule varmt" på Sandnes benken og det så ikke ut som laget hadde møtt opp til kamp! Etter drøye halvspilt periode fikk Sandnes uttelling på en av sine få sjanser i denne perioden og dermed 4-1. Men hjemmelaget fortsatte og kjøre kampen og det ga resultater i form av et selvmål og 5-1 til Tigers etter 18.33, et resultat som sto seg til første pause. Skuddstatistikken på 13-4 de første tjue forteller det meste om hvor ballen var.

Tabellen Eliteserien

To nye nettkjenninger.
Axel Wallin fylte på målkontoen i NOR 92 med to nye nettkjenninger mot Sandnes.

Jevnere 2. periode
Det var forventet at Sandnes kom til å komme ut med høyere press og intesitet i midtperioden. Noe annet ville vært en skandale, for så bleke som laget fra vest var i 1. periode er det sjelden vi har sett denne sesongen. Derfor var det nok et sjokk for de gule da Axel Wallin brøt en Sandnes overgang og satte inn 6-1 på egenhånd etter kun 27 sekunder av midtperioden. Etter dette forsøkte Sandnes seg med flere skudd mot vår bestemann Robin Kulpakko som virkelig har funnet storformen. Han tok seg av det som kom utover i perioden, men måtte kapitulere 52 sekunder før den andre pausen da Sandnes reduserte til 6-2.

Poengligaen Eliteserien

Målfattig avslutning
NOR 92 hadde ingen behov for å jage nye scoringer i 3. periode, men kunne nok vært ennå litt mer kyniske og ballbesittende de siste tjue minuttene. Litt for ofte var iveren litt for stor etter å gå i angrep når ballen ble vunnet på egen halvdel, noe som førte til at det også ble noen unødvendige balltap og flere sjanser til Sandnes til å redusere. Etter 08.14 av siste periode fikk vi en 5 minutters dobbeltutvisning, og spill 4 mot 4. Allerede rundt halvspilt periode gjorde Sandnes noen forsøk på å ta ut målvakten og spille 5 mot 4, men NOR 92 hadde full kontroll og holdt tett bakover. Etter at begge lag ble fulltallige hadde begge lagene sjanser til scoringer, men den kom ikke før det var spilt 14.46 av perioden og Daniel Jakobsson (Linus Söderblom) fikk æren av å sette "spikeren i kista" til Sandnes og dermed sikre en ny hjemmeseier for NOR 92! Våre backer var dyktige i dag til å blokkere skudd og defensiven generelt satt bra over hele linja, vi slipper kun til Sandnes med to scoringer på 60 minutter, mer enn godkjent gutter!

Kampfakta NOR 92 - Sandnes

God Kulpakko
NOR 92 vant skuddstatistikken så klart som 33-22 og de skuddene som kom hadde Robin Kulpakko i NOR-buret god kontroll på. En redningsprosent på 91% lar seg og høre og det var ikke ufortjent at han ble kåret til hjemmelagets bestemann!

NOR 92 trener Manne Strandberg var selvfølgelig fornøyd med 3 nye poeng og sa følgende til nor92.com etter matchen: - Jeg synes vi stort sett gjør en solid kamp idag. Siste delen av andre perioden blir vi med på et bølgende spill frem og tilbake som vi ikke ønsker, men ellers er det stabilt hele veien. Vi dekker skudd, vinner dueller og ligger bra i markeringsspillet. Spillet med ball er også fornuftig og seieren idag var aldri truet. Vi produserer jevnt og trutt gjennom hele kampen og kunne også ha scoret flere mål. Moro å se at begge de nykomponerte femmerne fungerer og produserer. Dette var godt å ta med seg inn i VM-pausen. Vi skal ikke ligge på latsiden og lover å komme godt forberede til årets siste hjemmekamp 16. desember.

Bestemann! Robin Kulpakko har vist seg som en meget solid målvakt og har spilt bedre og bedre utover i sesongen.

Viktig periode!
Nå venter et opphold i seriespillet på nesten en måned for NOR 92. Årets siste kamp er en nøkkelkamp mot Akerselva i Mjøndalshallen søndag 16. desember og første matchen på nyåret blir hjemmekamp mot Bækkelaget. Skal vi ha drømmer og forventninger om sluttspill denne sesongen MÅ denne perioden forvaltes på beste mulige måte når det gjelder treninger. Gode fysiske økter for å bygge opp en ny formtopp blir avgjørende for om vi plukker nok poeng på de to neste kampene som igjen vil være med på å avgjøre om NOR 92 først og fremst blir å finne i Eliteserien neste sesong, men og om vi deretter kan ta oss til et NM sluttspill og om vi deretter kan drømme om å overraske mer enn hva vi har gjort så langt... Det er nå det starter gutter! En for alle - alle for NOR!