2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

11.03.2019

Vi skulle gjøre det vanskelig for Sveiva i kveldens NM kvartfinale i Mjøndalshallen. Vel, vi var vel heller i overkant gjestmilde mot våre gjester fra Oslo øst...

Ett av få lyspunkt. Alexander Jaksland (midten) var ett av få lyspunkt i et uvanlig tannløst og energiløst NOR 92 mannskap i kveld.

Grusom start
En god start er alltid noe man forsøker å få i en kamp. Det var det stikk motsatte som skjedde for NOR-gutta i NM kvartfinale 2 i Mjøndalshallen i kveld. Sveiva gikk rett i strupen på et uvanlig passivt NOR-lag. Publikum, 232 i tallet hadde nok forventet et agressivt hjemmelag som skulle kjempe og blø for drakta i et forsøk på å få et bra resultatet i egen hall. Robin Kulpakko avverget tre skudd før det fjerde skuddet satt i nota bak han allerede etter 1.41. Da det sto 2-0 til Sveiva allerede etter 3.41 kunne vi bare konstantere at vi hadde fått den verst tenkelige starten vi kunne fått. Vi sto med lua i handa og lot Sveiva styre alt. Og vondt skulle bli til verre. Etter 8.18 smalt det igjen og 3-0 til bortelaget og 9-1 i skuddstatistikken... ikke bra! Etter dette virket det som om gutta skjønte at kampen hadde startet og da vi fikk sjansen i overtall etter 11.58 tok vi godt vare på den. Etter 20 sekunder av overtallsspillet smalt det bak Falkeid i Sveiva målet, Axel Wallin smalt til etter pasning fra Markus H. Hansen og dermed sto det 3-1. Etter 13.28 fikk vi på nytt sjansen i overtallsspill og vi lot oss ikke be to ganger. Etter 16 sekunder av dette overtallspillet smalt det på nytt bak Falkeid. Denne gangen var det Kristian Becher som var målscorer etter pasning fra Alexander Jaksland, 3-2 og blod på tann! Men i stedet for utligning er det vi som pådrar oss en utvisning og Sveiva øker til 4-2 i det etterfølgende overtallsspillet. Flere scoringer ble det ikke i den 1. perioden.

Kampfakta NM kvartfinale 2, NOR 92 - Sveiva

Ut å jage utligning
Det var nok planen til NOR 92 å gå for en rask redusering og senere en utligning, men allerede etter 1.27 av midtperioden pådro vi oss en ny utvisning og Sveiva lot seg heller ikke be to ganger. 5-2 allerede etter 2.11 av midtperioden. Så 4.59 ut i perioden var det nok en gang muligheter i overtall for Sveiva, men denne gangen holdt vi buret rent. Det gjorde vi ikke etter 9.05 av perioden da Svevia fikk øke til 6-2 og vi begynte å henge med nebbet. Etter halvspilt kamp var det vi som fikk sjansen i overtall, men det ville seg heller ikke i spill 5 mot 4. I stedet var det Sveiva som scoret i undertall og dermed 7-2. Skuffende. Da Sveiva også kunne øke til 8-2 før perioden var slutt så det heller mørkt ut for oss.

Scoret som vanlig! Axel Wallin fornektet seg ikke og noterte seg for en ny nettkjenning for Tigers uten at det hjalp på sluttresultatet denne gangen.

Transportetappe
Som i kampen på torsdag i Rommenhallen ble dermed 3. perioden en transportetappe for Sveiva. NOR 92 lot alle unggutta slippe til i siste periode og de gjorde en bra innsats uten at vi klarte å overliste Sveiva målvakten flere ganger. Sveiva derimot økte til 9-2 snaue 6 minutter ut i perioden og i løpet av kampens siste halvannet minutt ble det ytterligere to baklengsmål for oss og dermed endte det hele med en fortjent seier til Sveiva.

Mer "galskap" takk!
Skal vi ha sjanse til en bonuskamp i Mjøndalshallen på torsdag må vi vise langt mer galskap og vinnerinnstinkt når vi møter opp i Rommenhallen i morgen, enn hva som var tilfellet i kveldens kamp. Det er ikke slik vi ønsker å fremstå! Vinnerskaller hater å tape, men måten vi tapte på i kveld var ikke bra. Vi var ikke i nærheten av å være vinnerskaller i kveld. Hadde vi ofret alt og tapt så OK, men å fremstå så energiløse og lite aggressive som vi gjorde i kveld kler oss dårlig med tanke på utviklingen vi ser for oss videre. Så her gjelder det å lade batteriene til i morgen og komme med mer stolthet, ydmykethet og innsats i kvartifinale 3! Skulle vi tape i morgen er sesongen slutt, la det i så fall være med et snev av stolthet gutter. Men mest av alt ønsker vi et lite under og en ny hjemmekamp på torsdag! Det er på tide å komme seg opp i ringa.

Tøffe dueller. Det smalt noen ganger og var et par tøffe duller i løpet av kampen, men for hjemmelaget ble det for puslete kampen sett under ett.

Sveiva med full kontroll (Assisten.no)

NOR-trener Manne Strandberg oppsummerte det hele som følger: - I dag kommer vi på etterskudd med en gang. Vi har en forferdelig start på kampen hvor vi spiller energiløst og misser i markeringene. På slutten av første perioden får vi en gratisbillett inn i kampen via noen utvisninger til bortelaget og bra overtallsspill fra vår side. Nok en gang spiller vi dessverre en svak andreperiode og her forsvinner kampen for oss. Sveiva maler på og vi er alt for svake. Bortelaget vinner fullt fortjent i en kamp som nok en gang var avgjort etter to perioder.

Kvartfinale 3 allerede på tirsdag
Et døgns hvile og deretter er det klart for NM kvartfinale 3 i Rommenhallen tirsdag kveld kl. 19.00. Ut i fra prestasjonene i kveldens kamp må det helt andre takter til i Rommenhallen om vi skal ha håp om et bedre resultat enn i kveld. Hver enkelt må gå litt i seg selv, ta frem en innstilling og innsats vi kan være bekjent av å sørge for at vi spiller for hverandre og drakta i denne kampen. En for alle - alle for NOR!

NM sluttspillet 2019 (best av 5 kamper):

Torsdag 7. mars, kl. 20.00 i Rommenhallen, Sveiva - NOR 92  9-3 (3-1, 6-2, 0-0)
Mandag 11. mars, kl. 19.00 i Mjøndalshallen, NOR 92 - Sveiva  2-11 (2-4, 0-4, 0-3)