20212223242526
27282930

Sterk borteseier i premieren!

14.09.2019

NOR 92 viste at de blir å regne med i Eliteserien 2019/2020! 6-2 seier over Sarpsborg i seriepremieren og spill som varmet de tilreisende NOR-supporterne.

Målscorerne! Fra venstre Jørgen Ripel (2), Didrik Grøstad (1), Philip Kämpe (1) og Linus Söderblom (2) scoret da NOR 92 slo Sarpsborg i premieren.

Frisk start!
NOR 92 så friske ut fra starten i oppgjøret mot Sarpsborg og klarte å skape et visst trykk mot hjemmelaget uten at man kom til de helt store sjansene. Så etter 7.15 av oppgjøret var det Sarpsborg som tok føringen 1-0. Etter dette virket det som hjemmelaget fikk litt mer "blod på tann" og kom mer inn i kampen som bølget frem og tilbake med sjanser til begge lag. Midtveis i perioden får hjemmelaget sjansen i overtallsspill, men gutta sto opp bra og red av undertallsspillet uten at hjemmelaget fikk uttelling. Så etter 15.36 får vi straffe, men den eller så sikre Philip Kämpe klarte ikke å overliste Sarpsborg målvakt Andreas Nordli denne gangen. Men NOR-gutta lot seg ikke forstyrre av dette og nøyaktig 60 sekunder senere knallet Linus Söderblom (Didrik Grøstad) ballen inn på volley bak Sarpsborg målvakten og dermed 1-1 og balanse i regnskapet! NOR 92 fikk selvtillit av denne scoringen og etter 17.32 var Linus Söderblom (Eirik Oseth) frempå igjen med en "frekkis" som sendte oss i føringen med 2-1! Akkurat i det sluttsignalet for 1. perioden gikk fikk NOR 92 en ny utvisning som gjorde at vi måtte starte midtperioden i undertall.

Kampfakta Sarpsborg - NOR 92

Stabil midtperiode
NOR 92 kom ut fra garderoben til midtperioden for i de to første minuttene hindre at hjemmelaget skulle få uttelling i overtallsspillet. Dette klarte de greit med et solid og stabilt boxplay. Så etter 6.46 rullet NOR-gutta opp et vakkert angrep som Didrik Grøstad (Eirik Oseth) ekspederte utagbart i krysset bak en sjansløs Nordli i Sarpsborg-buret og 3-1 til oss! NOR 92 viste i midtperioden at de har blitt flinkere til å vurdere når man skal angripe og når man skal holde ballen i laget. Men så etter 15.12 av midtperioden klarte man ikke å demme opp da Fredrik Gjødalstuen reduserte til 2-3 for hjemmelaget. Men så etter 18.14 får vi en ny mulighet på straffe da en Sarpsborg spiller ulovlig hindret Philip Kämpe i scoringsposisjon. Linus Söderblom fikk prøve seg denne gangen, men heller ikke Linus klarte å score på straffe i dag. Dermed ebbet 2. perioden ut med ledelse 3-2 til oss.

Sharks-tap i seriepremieren (Sarpsborg Arbeiderblad)

Bilder: Sharks tapte mot NOR 92 (Sarpsborg Arbeiderblad)

Serieåpnet med borteseier (Drammens Tidende)

Taktisk bra sisteperiode!
I starten på 3. perioden gikk NOR 92 ut i 100 og utfordet Nordli i Sarpsborg buret og etter 1.34 av periode fikk Jørgen Ripel (Andre Lundgren) uttelling på det fjerde skuddforsøket i perioden og 4-2 til oss. Midtveis i perioden var det Sarpsborg som fikk straffe og som da så sin sjanse til å knappe inn NOR 92´s ledelse, men vi har en meget god sisteskanse i Robin Kulpakko som glimrende nektet Emil Skog den reduseringen Sarpsborg så gjerne ville hatt! Etter dette måtte Sarpsborg presse høyere på banen og det ga våre gutter noen farlige kontringssjanser. 17 minutter ut i siste perioden så scorer Jørgen Ripel (Andre Lundgren) sitt andre mål for dagen og vi øker til 5-2. Etter dette tar Sarpsborg time out, ut med målvakten og spill 6 mot 5 i et siste desperat forsøk. Det førte til nok en overgang for NOR 92 og da Linus Söderblom passet til Philip Kämpe som bare kunne trille ballen inn i Sarpsborg målet til 6-2 52 sekunder før slutt var det i hvert fall ingen tvil om hvor poengene skulle!

NOR-trener Jørgen Becher oppsummerte kampen som følger til nor92.com: - God kamp, god seier og meget godt gjennomførte 3*20. Først vil jeg takk på vegne av laget de tilreisende supporterne til Skjeberghallen. Dette visste vi kom til å ble en tøff kamp, borte mot Sarpsborg tar ytterst få med seg poeng fra. Denne kampen er vi såpass gode at vi tar seieren med den margin som er opp mot komfortabel. Vi er veldige stolte over alle mann for innsatsen og måten kampen gjennomføres på. Til tider i kampen svinger det mye med litt baller i lufta, taklinger, dommeravgjørelser osv. men gutta skal ha all honnør for fokuset og seriøsiteten alle har. Vi tar med oss masse positivt samt de tingene som kan og bør gjøres litt annerledes inn i treningsuka som kommer så venter Greåker på oss til helgen igjen.