20212223242526
27282930

Viktig bortepoeng, men tapte bonuspoenget på straffer

24.10.2021

I kampen om en sluttspillplass ga uavgjort borte mot Sarpsborg et viktig bortepoeng, men vi skulle veldig gjerne også hatt med bonuspoenget hjem!

Dagens mann! Jørgen Becher noterte seg for 4 nye poeng (3+1) da vi fikk med oss et viktig poeng hjem fra Sarpsborg.

Forrykende 1. periode
Det ble som på forhånd tippet et jevnt og spennende oppgjør mellom to lag som begge har siktet seg inn på en sluttspillplass denne sesongen. Foran kampen lå Sarpsborg 2 poeng bak oss på tabellen med en kamp mindre spilt. Defor var dette et såkalt 6 poengsoppgjør hvor et tap ville sende Østfoldingene foran oss på tabellen. Kampen startet forrykende og det gikk ikke mer enn 5.44 før Sarpsborg tok ledelsen med 1-0. Men vi viste at vi hadde ambisjoner om poeng i denne matchen og brukte kun 9 sekunder på å utligne ved Jørgen Becher (Didrik Grøstad). Deretter hadde vi en meget god periode hvor vi først økte til 2-1 etter 8.03 hvor rollene var byttet om da Didrik Grøstad var målscorer og Jørgen Becher tilrettelegger. Så gikk det ikke mer enn 28 sekunder før vi ledet 3-1 etter at Hampus Sandberg (Jakob Grøstad) scoret sitt første mål i Eliteserien for oss. Etter dette var det magert med avslutninger på mål fra begge lag, før Sarpsborg først etter 12.21 setter 3-2, før de kun 47 sekunder senere har utlignet til 3-3. Etter dette er det hjemmelaget som er mest effektive og setter ytterligere to nettkjenninger bak Juha Heinonen i NOR-målet slik at Sarpsborg kan gå til første pause med en 5-3 ledelse.

- Spennende da Sarpsborg fikk besøk av NOR 92 (Innebandyavisen)

Bra midtperiode
Nok en gang hadde vi havnet under etter en første periode og nok en gang skulle vi ut å jage reduseringer. Det gikk ganske så bra og allerede 2.41 ut i perioden noterte Jørgen Becher (Axel Wallin) seg for dagens andre nettkjenning da han reduserte til 5-4. 7.13 ut i perioden ble det også balanse i regnskapet da samme mann scoret sitt tredje mål for dagen, denne gangen assistert av Kristoffer Bakke og dermed 5-5. Flere mål ble det ikke i denne perioden, en periode hvor vi vinner skuddene så klart som med 11-4, så kanskje var det her vi burde avgjort kampen til vår fordel?

Jubler for scoring! Jørgen Becher, Kristoffer Bakke og Didrik Grøstad jubler for scoring mot Sarpsborg.

Tett og spennende hele veien

Kun 3.21 ut i perioden var det Sarpsborg som var tilbake i føringen da de går opp til 6-5. Etter dette fulgte det en lengre periode hvor Sarpsborg hadde desidert flest avslutninger på mål uten å makte å øke sin ledese. Derfor var det meget gledelig at det var vi som fikk "hull på byllen" med drøye fem minutter igjen av oppgjøret da Jakob Grøstad (Axel Wallin) kunne sette 6-6 som også skulle vise seg å bli siste nettkjenningen under full tid i denne kampen. Dermed ble det nok en gang straffekonkurranse for å avgjøre hvem som fikk med seg bonuspoenget. Etter at begge lagene hadde scoret på to av sine fem straffer, ble det sudden straffer og her var det til slutt Sarpsborg som trakk det lengste strået og kunne sikre seg bonuspoenget. Uansett var det viktig for oss å få med oss poeng her, noe som betyr at vi fortsatt holder Sarpingene bak oss på tabellen da vi ligger på en 6. plass med 9 poeng etter 7 spilte kamper.

Kampfakta Sarpsborg - NOR 92

Sikret et viktig poeng! Jakob Grøstad kunne med sin utligning til 6-6 sørge for at vi fikk med oss et viktig poeng hjem.

NOR-trener Malcolm Schäfer oppsummerer kort kampen som følger: - En god start på kampen før det kom 10 dårlige minutter. Forskjellen  denne gangen var at vi klarer å ta oss sammen. Da er det kjedelig at vi ikke utnytter mulighetene våre og tar med oss alle 3 poengene.

Neste mulighet for poeng er hjemme mot Tunet neste søndag. En kamp hvor bortelaget er soleklare favoritter, men spørsmålet blir om vi tør å stå opp og utfordre seriefavorittene på hjemmebane slik som vi gjorde i NM kvartfinaleserien i 2020...