2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

11.09.2021

Vi kom til Sandnes med ambisjoner om å få med oss poeng, men måtte reise hjem skuffet og uten poeng.

Surt tap! Det ble et klart tap for Sandnes i seriepremieren og vi må reise skuffet hjem for å analysere hva som gikk galt.

Bra start, deretter gikk det dårligere...
Vi gikk frisk ut i seriepremieren mot Sandnes i ettermiddag. Etter et par forsøk i åpningsminuttene fikk vi muligheten i powerplay etter drøye 4 minutter av oppgjøret. 05.43 sto det på kampuret da Kristoffer Bakke (Axel Wallin) ga oss 1-0 og den åpningen vi drømte om. Men det var ikke lenge vi fikk være i ledelsen for allerede etter 06.12 står det 1-1. Snaue halvspilt får vi en ny mulighet i overtallsspill, men med kun to avslutninger på Sandnes målvakten ble det ikke scoring. Etter 13.37 er det vi som må spille undertall da vi pådrar oss en utvisning. Sandnes er skarpere enn oss i overtall og scorer etter 14.06 og tar ledelsen med 2-1. Minuttet senere må vi igjen spille i undertall, men denne gangen holder vi unna og kan gå til pause med underlege 1-2 på tross av at vi vinner skuddstatistikken så klart som 9-5.

Dårlig midtperiode

Kun 4.10 ut i midtperioden øker hjemmelaget til 3-1 og etter at vi pådrar oss nok en utvisning benytter Sandnes overtallsspillet til å øke til 4-1 etter 05.58. Etter 12.51 av perioden er det vi som får en ny mulighet i overtall, men denne gangen har vi ikke en eneste avslutning på mål og da blir det vanskelig. Mot slutten av perioden kommer vi derimot til flere avslutninger på Sandnes sin bakre skanse uten at vi får uttelling. Når så vi ikke klarer å holde rent inn til siste periode, men lar Sandnes øke til 5-1 med kun 43 sekunder igjen av perioden, da gjør vi det veldig vanskelig for oss selv med tanke på å få med oss poeng hjem. Vi vinner også skuddstatistikken i midtperioden med 8-6, men man får som kjent ikke noen poeng på det...

Game, set og match.
I åpningsminuttene av tredje periode går det meste feil for vår del. 02.13 av perioden får vi en ny 2 minutter, 03.13 og Sandnes tar vare på overtallsspillet og setter 6-1. Når 7-1 kommer etter 04.24 og 8-1 etter 05.12 er alt helsvart og sluttkjørt. Helt mot slutten av kampen (17.49) får vi et "trøstemål" da Sindre Gulbrandsen (Axel Wallin) setter kampens siste scoring og fastsetter sluttresultatet til 8-2. Ser vi på skuddstatistikken for 3 perioden så vinner Sandnes den med klare 13-6. Totalt ender det ganske så jevnt med 24-23 i favør av hjemmelaget, noe som bare viser hvor fryktelig dårlig uttelling vi presterte i denne kampen.

Resultater og tabell Eliteserien

Skuffet trener
Vi ba vår trener Malcolm Schäfer om en kort oppsummering av matchen og slik oppsummerer han vår premierekamp i sesongen 2021/2022:
- De første sju minuttene av den første perioden følger vi kampplanen og gjør også 1-0 i powerplay, deretter blir vi engstelige, men også for ivrige i visse situasjoner og inviterer Sandnes inn i kampen og lar dem gjøre både 1-1 og 1-2.

I pausen poengterer vi igjen på at vi må ha tålmodighet og flere folk på kassa.

Den andre perioden fortsetter imidlertid som den første, og de scorer tre nye mål, hvorav ett i powerplay.

I starten på den tredje perioden stoler vi ikke på hverandre i det hele tatt, og de scorer raskt tre mål og kampen er da sluttkjørt for vår del. Mot slutten scorer vi ett "trøstemål" ved Sindre.

Den eneste spilleren vi kan gi godkjent i dag er Sebastian Kämpe som viser vilje gjennom hele kampen. Som hovedansvarlig for laget må også jeg se nærmere på hvordan boksspillet vårt så ut når de scorer tre mål på oss i PP. Det er ikke mye å ta med seg fra denne kampen, da ingen kommer opp i 100% innsats, og vi må alle ta vårt ansvar her og analysere hva vi selv kunne ha gjort bedre.