16:56 0-2 Steffen Løvlund (Alexander Jaksland) NOR 92

38:20  0-3  Alexander Jaksland (Steffen Løvlund)  NOR 92

58:30 2-4 Simen Fjerdingstad (Alexander Jaksland) NOR 92
 59:29 2-5 Alexander Jaksland (straffe) NOR 92
 59:49 U2 - Sagene

NOR 92's lag: Christian Kolderup (M), Bjørn Erik Torgersen (K), Steffen Løvlund, Vidar Simensen, Alexander Jaksland, Dag Erik Nilssen, Tobias Hulterström, Julian Agyemang, Simen Fjerdingstad, Anders Blom, Sondre Røstgård

Red's ref: DT mønstret på papiret et sterkt lag søndag ettermiddag i Bjølsenhallen. Forutsetningene var klare; skulle DT sikre seg nok et opprykk, det tredje på like mange sesonger, måtte laget ha poeng mot et farlig Sagene-mannskap. Hjemmekampen mot samme lag satt friskt i minnet hvorpå vi røk på en smell og tapte 4-7.

Bosse hadde ikke lyst å prate altfor mye før matchen om hva som sto på spill. Vi skulle gå ut som om det var en helt ”vanlig” match. Det ble en meget spennende og innholdsrik match de knappe 20 sjelene på tribunen skulle på oppleve!

Det skulle tidlig vise seg at dette skulle bli en tett og tøff batalje. Mange dueller og nærkamper førte til en rekke frislag allerede fra første tekning. Begge lag kom til en del farlig avslutninger innledningsvis men det skulle gå drøye ti minutter før ett av lagene fikk hull på byllen. Og heldigvis var det bortelaget som sto for dette og det var Simen som fikk æren av å sette ballen i nota etter flott forarbeid av assist-kongen Jaxx. Etter dette hadde DT stort sett kontroll på tingenes tilstand og Kolderup i mål tok det som kom av skudd fra etter hvert frustrerte Sagene-spillere. Og det var ikke ufortjent at NOR doblet ledelsen like før pause. Nok en gang var Jaxx arkitekten, mens det var Steffen som satte ballen elegant i nettet etter en suser fra distanse. Lagene tok en velfortjent pause på stillingen 2-0 til bortelaget.

Midtperioden lignet mye på den første med mange sjanser til hvert av lagene. DT hadde bra kontroll bakover og lot ikke Sagene få noe gratis. Deres lange oppspill mot forwardene forble resultatløse. Selv ikke i kampens første overtallspill fikk hjemmelaget utrettet noe nevneverdig. Nå skal det sies at Kolderup i mål fortsatte storspillet fra første omgang og lot seg ikke overliste i midtperioden. Når i tillegg Jaxx utøket ledelsen like før pause så det riktig så lyst ut for DT.

Vi har sett det før og vi så det igjen i 3 periode. I innebandy skjer det fort og det er ingen overdrivelse å si at siste perioden ble smått dramatisk. Sagene hadde på langt nær gitt opp og fikk sin velfortjente redusering midtveis i perioden. Nå ble det mye Hawaii-spill og knappe to minutter etter reduseringen kom en omdiskutert situasjon. I duell med en Sagene-forward mener dommeren at Vidar har vært ufin hvorpå Sagene blir belønnet med straffeslag og 2 minutter på unge Simensen. Jaxx er ikke helt enig med dommeren og må også ta turen i fryseboksen. Nå så det ikke lyst ut for DT og når attpåtil Sagene scorer sikkert på straffen de ble tildelt ble det en hektisk avslutning på matchen. Heldigvis klarte ikke Sagene å utnytte overtallet, men spillet bølget frem og tilbake de resterende minuttene av kampen. DT avgjorde knappe to minutter før slutt på et nydelig angrep signert trioen Steffen-Jaxx-Simen. Sagene tok så ut keeperen når det gjensto et par minutter, men DT klarte å ri av den verste stormen. Og når en Sagene spiller kaster seg foran Steffen som skal sette ballen i tomt bur får vi tildelt en høyst fortjent straffe. Jaxx setter straffen sikkert bak en for anledningen amper Sagene-keeper og det oppsto noe tumulter i etterkant. Årsak ikke kjent… Kampen var avgjort og vi er i 2 divisjon!!!

Tre opprykk på tre år. Trengs det å si noe mer?

Passer ikke i en sådan stund

Ønsker med dette å rette en stor takk til alle som har bidratt i år og i de tre årene som er gått siden vi startet opp i 5 divisjon etter at Buskerud-serien tok kvelden. Det var vel ikke mange som hadde våget å tro på denne reisen etter serieåpningen mot Kampen IBK i Jordalhallen 8. oktober 2006 (4-4). En ekstra takk går til Bosse som har ledet laget med jernhånd de to siste sesongene etter han la sin selvlysende keepertrøye på hylla. Takk Bosse!