58.39 Mål 4-6 Thomas Lindgren (Jesper Gøransson) NOR 92

1:a rekka: Tom-Erik Kolek, Christopher Jaksland – Alexander Jaksland, Thomas Lindgren, Jesper Gøransson.
2:a rekka: Tobias Nilsson, Magnus Hammarstrøm – Tobias Hulterstrøm, Mattias Knutsen, Tobias Johansson.
Avlastingsrekke: Bjørn Erik Torgersen, Mads Normann, Kristian Becher.
På benken: Christian Kolderup

Sjøkan om kampen:
Det her var en kamp som vel hele innebandy-Norge trodde vi skulle vinne stort å enkelt. Slike kamper kan vare veldig vanskelige og det fikk vi erfare under lørdagen. Nidaros gjorde en kjempekamp og klarte det de var ute etter, at ødelegge vårt spill, helt perfekt. Må si at jeg imponeres av den moral og arbeidsinnsats som Nidaros-spillerne visade. De har trots allt tapt hver eneste kamp i serien, men like vel står de opp og jobber hardt.
For vår del kan det ha varit mange faktorer som gjorde at vi ikke helt kom igang. Det stod ikke på holdning eller innsats, og det var heller ikke snakk om underverdering. Innsatsen var som den skulle reden fra start, men man må tenke på at vi drog fra Drammen 07.30, suttit på et fly, grundat forsinkelser rakk vi ikke spise noe særlig før kampen.
Førutsettningerne var med andre ord langt ifra optimale og med dette i bakhuvudet synes jeg vi ska vare fornøyde med måtet vi vinner den her kampen på.

I første perioden sliter vi. Nidaros spiller tøfft og gjør det trangt for oss. Uvanen av parkett spiller nok også in en del og vi får ikke til bolltempot og bevegelsen slik vi ønsker. Vi blir alltfor stillestående og passive. Både med og uten ball. Fra mitten av perioden tar Nidaros over spillet og de kan gang på gang etablere trykk mot oss uten at vi klarer at vinne ballen.
At Nidaros leder 2-1 etter første perioden er helt fortjent.

I andre perioden flytter vi opp vårt førsvarsspil litt og det gjør at vi får til litt mer aggressivitet og fart i beina. Vi utligner også gjennom Bønna i box play, men mot slutet av perioden åker vi på en kontring og Nidaros leder fortsatt.
Synes like vel den her perioden var et skritt i riktig vei. Nå kom vi til mer målsjanser og hade litt mer fart i spillet vårt.

I tredje perioden fortsatte dette og gjennom to mål på mindre en minuten var vi plutselig i ledningen. Nidaros gav dokk aldrig tapt og det var aldrig klart hvor kampen skulle slute. Men vi klarte at tette til vårt førsvarsspill en del og lengst bak stod Kjetil Hedenstad og tog det han skulle. Med mindre en fem minutter igjen fikk vi så straffe og jeg sende da frem yngstemann i laget, Mads Normann. Han var hur kald som helst og satte in 5-3.

Der burte kampen vare stengt, men et grovt feilpass i egen zon fra oss gjorde at Nidaros kunde gjøre 5-4. Heldigvis, og helt riktigt, fikk vi spille i powerplay mot slutet og der jobbade Linko in 6-4.

Etter det orkade ikke Nidaros komme tilbake og vi fikk våre to poeng til slut. Det satt hardt inne, men to poeng var det viktigaste den her kampen. Det bekymrar meg litt at forsvarsspillet såg så ille ut i starten av kampen, men ellers er jeg fornøyd. Gutterne viste en fin holdning og innsats.
Nå gjenstår en trening, til mandag, og siden blir det en uke fri før vi ladder mot en tøff januarmånad med mange harde kamper.