50.41 Mål 5-4 Martin Borg (Eric Larsen) Bækkelaget
51.50 Mål 6-4 Alexander Jaksland (Michael Sandin) NOR 92

1:a rekka: Jonas Sandberg, Tobias Hulterstrøm– Alexander Jaksland, Michael Sandin,Manne Strandberg.
2:a rekka: Simen Bendiksen, Fredrik Ullern-Mathias Knutsen, Mads Normann, Kristian Becher.
Innbyttere: Julian Agyemang, Simen Fjerdingstad.
På benken: Kjetil Hedenstad, Bjørn Erik Torgersen, Per Brandt, Sondre Røstgård, Chris Jaksland.

Sjøkan om kampen:
En utrulig lettelse. Slik er følelsen nå etter at vi vunnit imot Bækkelaget og sikret en plass i sluttspillet. Det har varit vårt mål hele sesongen, men veien dit har varit allt annet en enkelt. Vi har ikke hatt marginene på vår side og ikke minst har vi slitit mot lagen på den øvre halven. Men mot lagen i nedre skiktet har vi, bortsett fra hjemma mot MG 10, gjort det bra og visst var man forsiktigt optimistisk. Men samtidigt har Bækkelaget vist bra form på sluttet samtidigt som vi slitit litt så det var veldig uvisst. Men jeg er stolt over måtet vi gjennomfør den her kampen. Vi viser opp sesongens kanskje beste forsvarsspill når det gjelder som mest og ikke minst følger vi gameplanen vår helt til fullo.
Vi låg i stort sett riktig hele kampen i vårt posisjonsspill og spillte også med stor tålmodighet og brukbart høyt balltempo. I første perioden var det ganske javnt spillemessigt og det føltes som at det første målet var viktig. Heldigvis fikk vi det. Et mål som var preget av flaks, men ser man til hele sesongen var det virkelig vår tur at ha maringene på riktig side og det hadde vi gjennom hele kampen. Når vi også fikk 2-0 føltes det enda bedre og det var ikke så veldig mye at snakke om i pausen mer en at fortsette slik vi gjorde og skjerpe vår fokus. Vi la litt for mye energi på dommerne i første perioden. Dette ble bedre i de to siste periodene.

I andre perioden fortsetter vi at spille med ganske bra kontroll, men utvisninger til begge lag ødelegger rytmen i spillet litt og vi blir litt stressade i mitten av perioden. Det er også da Bækkelaget får sitt første mål. Men vi kommer oss mot sluttet av perioden og jeg er fornøyd med denne også.
I pausen handler snakket om at gå ut og nyte av situasjonen og om at pressen ligger på Bækkelaget. Dette var lettere at si en at gjøre tydligvis for vi går ut og ser redde ut i begynnelsen av period tre. Bækkelaget går opp til 3-4 og nervene syns tydlig hos oss. Mattas 5-3 betyr veldig mye og like så gjør Jaxx 6-4-mål. Etter det får vi litt mer ro i spillet på nytt og selv om Bækkelaget prøver så har vi god kontroll og når vi dessuten kan spille to av de siste tre minuttene i power play kan vi spille av tiden og Bækkelaget får ikke til noen store sjanser.

På det hele taget er jeg veldig fornøyd med kampen. Vi klarer at spille slik vi vil gjennom hele kampen selv om kampen betyr mye. Det imponerer meg. Samtlige spillere skal ha skryt for sin kamp i dag, men jeg må lyfte frem Simen Bendiksen litt ekstre. Vi har gjort honom til bekk den her siste uken og han gjorde sin første seniorkamp som bekk. At da, i en så her viktig kamp, og spille så sikkert og bra imponerer meg veldig.

Nå venter alltså Sarpsborg i kvartsfinalen. Et forventet valg av dem, men vi føler oss ikke slått på forhand. Vi gjorde en kjempekamp mot de på bortebane i høst og jeg håper at vi skal kunne gi de litt motstand. Jeg trur også at vi lærte oss mye av kvartsfinalene mot Tunet førrige sesongen og det har vi bruk for nå. Selvfølgelig er Sarpsborg favoritter, men vi ska bruke tiden frem til første kampen på at komme ordentlig forberedde og gjøre allt vi kan.