49.55 Mål 5-5 Simen Bendiksen (Michael Sandin) NOR 92

1:a rekka: Per Brandt, Christopher Jaksland – Mads Normann, Kristian Becher, Michael Sandin.
2:a rekka: Tobias Nilsson, Tobias Hulterstrøm- Bjørn Erik Torgersen, Simen Bendiksen, Mathias Knutsen.
Avlastingsrekke: Fredrik Ullern, Jonas Sandberg - Robert Fox, Julian Agyemang, Simen Fjerdingstad.
På benken: Magnus Hammerstrøm, Sondre Røstgård, Christian Kolderup.

Sjøkan om kampen:
Følelsen etter den her kampen er litt todelt. Prestasjonen vi gjør er kanskje årsbeste og den er jeg veldig fornøyd med, men resultatet er jeg selvfølgelig ikke fornøyd med i det hele tatt. I den her kampen fortjente vi i hvert fall en poeng. Hele laget gjør en kjempeinsats og sett til innsats og forsvarsspill var det her det beste vi gjort på veldig veldig lenge.
Vi starter ikke så bra. Uvanen av det ujavne gulvet gjør at ballen spretter veldig for oss og Sarpsborg er flinke at benytte dette i form av sett oss under hard press. Vi byr også litt for ofte in til press og havner i den del vanskelige situasjoner. At det bare står 1-0 til dem etter første perioden skal vi være fornøyd med. Samtidigt avslutter vi perioden positivt, siste åtte, ni minuttene kommer vi opp litt mer i nerkampsspillet.

Infør andre perioden snakker vi om at stå mer rettvendt og snu spillet litt rakare og kjappare så at vi ikke kommer under press så enkelt. Vi snakker også om at vi skal dekke skudd enda mer og bedre. Dette lytter spillene til og i andre perioden gjør vi akkurat det vi snakket om i garderoben. Slik blir en trenere stolt av!
Vi kvittererer nesten med en gang, men kommer like raskt i underlege igjen. Men etter det tar vi øver forestillingen. Kanskje ikke så mye spillemessigt, det er fortsatt Sarpsborg som har det meste av bollinnehavet, men vi ligger otroligt bra i forsvaret og spiller aggressivt og oppoffrende. Har sjelden sett oss dekke så mye skudd under en period.
Dette gjør at vi også vinner ballen ofte og når vi gjør det er vi fryktelig effektive og bra i våre overganger. Vi går frem til 4-2 etter tre knallkontringer og også utover dette spiller vi et kontringsspill som er ekstremt bra.
Dessverre koster vårt harde jobb litt krafter og vi klarer ikke at holde fokus oppe i siste minuttene av perioden og da straffes vi hardt av Sarpsborg. To kjappe mål og plutselig er det 4-4. Veldig tungt da vår andre period er veldig god. Vi spiller helt enligt vår gameplan.

Siste perioden blir ganske rotete da tempot høys til en nivå inget av lagen har godt av. Dessverre klarer heller ikke dommerne helt at holde den fine  nivå de hatt i to perioder. Plutselig blir det utvisninger for ting som det ikke ble utvisning for tidligere i kampen og det gjør at perioden blir litt ødelagt av mange avbrudd hvilket bare bidrog til enda mer stress i spillet når det vel var spill.
Vi jobber like vel knallhardt, men slipper in mål i eget power play før vi selv gjør mål i power play. Når siden vi får en utvisning mot sluttet av kampen gjør Sarpsborg 6-5 og når vi skal prøve oss på en siste offensiv får vi en ny utvisning og vi får liksom aldrig helt sjansen.

Like vel viser den her kampen det treningene siste ukene vist. At vi er på riktig vei. Dette tar vi med oss in til tirsdagens kampt mot GIF. Samme innsats og offervilje da så skal GIF få jobbe hardt for at slå oss.