Trenern's kommentar

Det var duket for vår første hjemmekamp for sesongen. Det var i hvert fall en spent trener for anledningen. Noe sikkert også jentene var?. Vi hadde ingen informasjon om hva Strømmen hadde å by på som lag. Derfor valgte vi å gå veldig defensivt ut, det vil si at vi skulle ikke presse, men ligge samlet med laget. Slik at vi kunne kontre på Strømmen. Samt at vi var trygge bakover.

Strømmen var et godt lag, men kanskje ikke så godt som undertegnede trodde på forhånd. De hadde vunnet borte mot Holmlia 2 og Haugerud 2 før de skulle møte oss i sin 3 bortekamp på rad.

1 periode:

Den lille nervøsiteten som lå i luften, ble behandlet av vår gode center Martine Jarnes, med god hjelp av en Strømmen forsvarer. Et skudd inn foran mål, gikk via en heldig Strømmen spiller, heldig i våre øyne. Dermed hadde vi tatt ledelsen 1-0 på hjemmebane.

Strømmen fikk kampens eneste utvisning pga feil nummer på drakta. Tallet er 11..ikke 12.
Vi presset på for å øke ledelsen, men fikk ikke til noen store avslutninger i overtall.

Resten av perioden bølget spillet frem og tilbake, med mye kjemping. Det var lite spill å spore fra begge lag. Strømmen var nok et lite hakk vassere fremover enn oss, men vi har en blekksprut av en målvakt i Lise Samuelsen. Slik at perioden ebbet ut med en knapp ledelse.

2 periode:

Vi ble enig om å slippe oss mer løs i denne perioden, vi skulle presse høyere. Men presset ble halvhøyt. Strømmen var nok det førende laget i denne perioden også, men vi var gode på kontra.

Kun få minutter ut i denne perioden, scoret Strømmen ved Janiche Tresselt, hun ble assistert av Anna Lien. Som for øvrig hadde fått rettet på draktnummeret. Forut for målet skulle det vært blåst for slag på Marte sin kølle, men det var helt vindstille i hallen. Slik at sekretariatet kunne bokføre et mål til Strømmen.

Når uret på veggen nærmet seg 26.40, tok Marte Kristoffersen på seg sprint skoene, hun løp fra alt og alle. Når hun var ca. 8 meter fra mål, ropte en engasjert trener at hun skulle dra ut målvakten. Marte som muligens er i trass alderen, gjorde ikke som treneren ønsket. Det var bra! Marte klinte heller ballen i krysset. Kampens flotteste mål sett med Nor 92 øyne. Vi var på nytt i føringen med 2-1.

Begge lag kjempet iherdig resten av perioden. Men mål ble det ikke.

3 periode:

Vi skulle forsøke å stresse ned litt, og slippe oss mer løs i denne perioden. Vi skulle opptre med sikkerhet bakover, og stor bevegelse forover.

Som tidligere i kampen hadde Strømmen det meste av banespillet, mens vi var gode i kontringsspillet. Jentene kjempet iherdig for poengene de hadde.

I slutten av perioden følte jeg (treneren) meg sikker på seier, da Strømmens angrep var lite farlige, samt at vi hadde et godt tak defensivt på dem. Samtidig hadde vi målsjanser fremover. Strømmens målvakt hadde en god redning på Anne Austad sitt skudd.

Vi måtte ta en time out for å rokkere på laget, da Silje Jørgensen var gått tom for krefter. Anne Austad ble skjøvet ned som center, og Silje frem som forward.

Men i Innebandy kan alt skje. Ut av ingenting får de utligningsmål. Janiche Tresselt ”kastet” frem sin kølle på en pasning. Hun tok jackpotten!. Hun ble sjokkert når ballen føk i målet vårt fra ca 6 meters hold. Utfra ansiktsuttrykket, så var dette ikke ventet når hun kastet frem kølla.
Skuffelsen var stor over å miste ledelsen, når man følte seg så sikker på å vinne kampen. Tiden for målet var 57.44.

Hvem skal vi da takke for at vi vant kampen?

Jo, det er mange som skal ha æren for at vi scoret det siste målet. Hovedæren må vi gi til Strømmen, som tok en time out etter at de hadde utlignet. Fordi da kom det en smart melding fra en av våre backer som vil være anonym. Det var ikke treneren som kom opp med dette trekket. Den anonyme backen sa følgende: ”kan vi ikke sette Janne Møller frem som forward. Janne er god til å score mål.”. Dermed lot treneren Silje Jørgensen ta over back plassen til Janne. Janne ble satt frem som forward.

Janne kjempet til seg ballen, selv om ryggen var vond. Fikk hun kommet seg frem til høyre for målet til Strømmen, slo en tversover pasning, som først målvakten fikk stoppet. Men ikke stoppet godt nok. Der dukket vår løpsmaskin av en center Martine Jarnes opp, hun dyttet ballen videre inn i målet, til enorm jubel fra både lagvenninner og trener. Tiden var nå 58.11.

Resten av kampen styrte Nor 92, rettere sagt så var det nesten bare Nina Halgrimsen som hadde ballen. Hun gjorde en utrolig god, holde på ballen sekvens. Først brukte hun tiden oppe i Strømmens vant. Strømmen fikk til slutt tak i ballen, men vi vant den tilbake. Da fikk Nina på nytt tak i ballen, og var nå i motsatt hjørne med en ny holde på ballen sekvens. Tiden ebbet ut. Nor 92 damer hadde vunnet årets første hjemmekamp, slik at vi har nå full pott i årets sesong.

Takker jentene for en kanon innsats på banen.