Bra start på det nya året!

Damlaget fikk beste tenkbare start på 2009. På hemmebane vann laget i lørdags mot serieledande GIF.
4-2 (0-0, 1-2, 3-1) slutade kampen og dette var faktiskt GIF:s første tap.
Nor-jenterne gjorde en kjempinsats rett igjenomm og vann fortjent.

Tydligvis har julferien brukts på best tenkbare måte før damspillerne. Kampen mot GIF var klart vår beste før sesongen.
Det som var extra moro var at vi i den her kampen prøvade et nytt spillesystem. Vi spillte 2-2-1 før første gangen. Og selv om vi bara trent på dette en eneste trening satt systemet perfekt.
Jeg er veldig fornøyd med hvordan jenterna tog til seg det her nye måtet at spille.

Det gav også ønsked effekt. Vi fikk til en bra press på GIF:s bekkar og de slet ofta med at få opp ballen. Også i vårt angreppsspill brukte vi 2-2-1 på best tenkbare måte og vi skapade flera klara målchanser.

Som vanligt slet vi dokk med at sette dit bollarna når vi får chanserna. Denne kampen var et klart skritt framåt når det gjeller at scora mål, men vi må like vel bli en mer effektive og tuffare føran mål. Vi trenger veldig mange målchanser før vi scorer.

Kampen var ellers ganska javn, i første perioden startade vi klart best og faktum var at vi kunde gjort mål allereden etter tolv sekunder da vi skapade vår første chans. Men GIF spillte opp seg og de scorte faktiskt et mål som dømdes bort før spark. Der var nok litt heldige med domslutet.

I andra perioden tog vi ledelsen da Ulrika fint hittade in til Janne som resolut satte dit bollen. Deretter tok dokk GIF over og de kunde gjøre både 1-1 og 2-1 før periodpausen.

I siste perioden visade jenterna veldig insats og jeg syns at vi dominerte spillet. GIF slet veldiga med at få opp bollen og vi skapade flera bra spelvendningar. Vår aggressiva press låg også bak 2-2-målet då Christine brøt bollen høyt opp og selv skøt in sitt første mål i Nor-gensern.

3-2 kom siden vi skapat et bra trykk på GIF-målet og Julianne kunde slå in returen efter Siljes skudd.
I slutminutten gjorde vi også 4-2 gjenomm Janne etter at GIF tagit ut sin keeper.

Kampen var som sagt javn, men jeg syns vi vant fortjent. Extra moro at bli første laget som slår GIF og nå hoper jeg at vi kan ta med oss den her positiva energin in i øvriga kamper.