20212223242526
27282930

Nytt tap for Latvia - 6. plass til Norge

09.05.2009

Etter en seier og to tap i gruppespillet var det tredje laget fra den andre puljen, Latvia, som måtte slås hvis Norge skulle ta hjem en 5. plass i årets U19 VM. Slik skulle det ikke gå.

Fredrik Ullern startet ikke men kom inn på banen utover i kampen mot Latvia som Norge tapte med 6-4. (Foto: Frank Nordseth).

Norge startet denne kampen på to rekker i håp om å sette ekstra press på Latvia fra start. Dette så ikke ut til å hjelpe og i en målfattig 1. periode var det Latvia som scoret periodens eneste mål. I fra starten av kampen var det bare Magnus Hamarstrøm av NOR-gutta som spilte. Fredrik Ullern og Mathias Knutsen startet på benken.

I andre perioden gikk Norge opp på tre rekker og dermed kom også Fredrik Ullern og Mathias Knutsen inn på banen. Norge skapte ny spenning i kampen da de fikk en drømmestart på perioden og utlignet til 1-1 etter kun 55 sekunder. Men utover i perioden tok Latvia igjen føringen med 2-1 og 3-1, før Norge fikk en ny redusering til 3-2 som også ble pauseresultatet.

I tredje periode økte Latvia til 4-2 og 5-2 før halve perioden var spilt og de tok dermed et langt steg i mot å ha avgjort kampen. Norge reduserte til 5-3 med ca. 6 minutter igjen, men Norge kom aldri nærmere i målprotokollen. Latvia økte til 6-3, før Norge scoret kampens siste mål og dermed endte oppgjøret med 6-4 seier til Latvia.

Dermed endte Norge som nr. 6 i årets U19 VM i Finland.