20212223242526
27282930

Tap for Finland

09.05.2009

Det ble tap for Norge da en av VM favorittene Finland var motstander i den siste gruppespillskampen. Foran drøye 1.000 tilskuere på hjemmebane i Åbo var de norske gutta sjanseløse. Alle NOR 92 spillerne fikk spilletid i denne kampen da Mathias, Fredrik og Magnus alle startet i tredjerekka.

Mathias Knutsen og Magnus Hamarstrøm startet sammen med Fredrik Ullern i tredjerekka mot Finland (foto: Frank Nordseth).

Med seier mot Finland i den siste gruppespillskampen ville Norge hatt muligheter til å nå en semifinale i årets VM. Norge har for øvrig aldri slått Finland og sjansene for at det skulle skje i denne kampen var også mikroskopiske tatt de tidligere kampene i betraktning.

Norge gjorde en meget sterk åpning på kampen og storfavorittene Finland ledet kun med 2-0 etter halvspilt kamp. Et ultadefensivt norsk lag hadde brukbar kontroll på hissige finner. I tillegg hadde Norge flere kvalifiserte målsjaner de første 30 minuttene av kampen. Dessverre for Norge så avgjør Finland kampen i løpet av 40 sekunder i 2. periode. I løpet av disse sekundene øker finnene ledelsen til 5-0 og når de gjør 6-0 i overtallspill snaue tre minutter senere er det slutt på kreftene hos de norske spillerne.

Finland vinner så klart som 13-0 til slutt etter periode resultatene 2-0, 6-0, 5-0.

Konklusjonen var at Norge holdt bra følge med Finland så lenge kreftene holdt.

I dag venter Latvia i en tøff kamp om 5. plassen i VM for Mathias, Fredrik, Magnus og de andre gutta på det norske laget.

Kampen starter kl. 12.00 og den kan du følge live her.