20212223242526
27282930

Mer statistikk fra sesongen 2008/2009

27.03.2009

Sesongen 2008/2009 er historie. Vi har bedt trener Mikael Sjøqvist om å dele litt spillerstatistikk med oss andre som følger kampene til NOR 92's herrelag. Her kan du sjekke resultatet.

Tom Erik Kolek var spilleren med best +/- statistikk i sesongen 08/09.

NOR 92's trener Mikael Sjøqvist deler sine fakta fra sesongen 2008/2009 med oss.

Jeg har roat meg med at ta fram litt statistik fra sesongen som gått. For det meste er det selvfølgelig positiva siffror, sesongen har ju varit over all forventen. Jeg har aldrig varit speciellt opptatt av statistik, men en statistik jeg syns er intressant er plus/minus-statistiken, alltså vilka spillere er inne på flest mål framåt respektive bakåt.

Statistiken her nedan visar samtlige de spiller som varit inne på banen noen gang i år i serien. Siffrorna gjeller bare spill i fem mot fem. Spillerne står ikke i noen speciell rekkefølge, men han som står øverst er faktiskt han som har best plus/minus-statistik i år, nemlig Tom Erik Kolek.

To andre intressante ting her er at Chris er den spiller som varit inne på flest mål framåt. Det førklaras en del med at Chris spillt dubbla byten en del under vårsesongen, men er likevel intressant. Chris har ju egentligen sine styrkor i det defensive spillet.

Ring MobilData Drammen - 32 21 55 55

Så går vi og ser litt på de viktiga delarna power play o boxplay. Her har vi gjennom hele sesongen haft et fantastiskt bra og effektivt power play. Vi har i spill fem mot fire scoret 30 mål og ikke slipp til noe bakåt. Procenten blir her 60,6 procent og det er meget bra.

Box play er ikke fullt like bra. Gøy at vi scorte to mål med en spillere mindre på banen, men vi slippte også in 15 og procenten 52 er så vidt godkjent. Vi har i år varit veldig gode på straffar framåt. Vi har fått fire straffar og Alexander Jaksland scorte på tre av disse og bommade alltså bare på en. Ser man andre veien så har vi også fått fire straffar mot oss, en av disse har gått i mål.

Jeg har også sett litt på hvordan vi spillt i de forskjellige perioderna. Her er det intressant og se at vi varit klart best i den tredje perioden. Et tegn som noe på at vår trening varit bra. Vi har i år vunnit 17 sisteperioder og bara tapt to (båda hemma faktiskt, mot Fredrikstad og Hasle/Løren). Tredje perioden er også den da vi scort flest mål og også slippt in minst. Vi gjorde 75 og slæppte in 24 i de sista perioderna. Førsta perioden er den som vi vann minst av. Her vann vi ”bare” elve, spillte uavgjort i sju og tapte fire. 56 mål framåt og 32 bakåt blev det. I andre perioden visar siffrorna at vi vann 14, spillte uavgjort i fire og tapte fire. 65-31 var målforskjellen her. Intressant her er at det bare var i en eneste kamp under sesongen som vi ikke vant noen period, Det var i tapet borte mot Hasle/Løren.

Vår målmessigt beste period var den første borte mot Østensjø. Den vant vi med klare 8-0, til slutt vann vi ju kampen med hele 15-0. Vår dårligaste period var faktiskt også det en første period. Nemligen borte mot Ajer der vi tapte startperioden med 1-4. Til slutt vann vi like vel kampen.