Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

Aktivitetskalender

«« Jun - 2022 »»
M T O T F L S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Krise?

21.10.2011

Krise er et ord som brukes i tide og utide. NOR 92 har tapt sine seks første seriekamper denne sesongen. Krise? Vi vil påstå det er en dårligere start enn vi håpet på, men å kalle det krise er feil.


Det har vært lite å juble for så langt i årets sesong for NOR-trener Mikael Sjøqvist, men på lørdag får han kanskje noe å juble for? På bildet fra opprykket til Eliteserien i 2007. (foto: nor92.com) 

Verken resultatetene eller stabiliteten i spillet har denne sesongen vært som vi hadde håpet på når 6 av sesongens 24 kamper er spilt. Fasit så langt; 0 poeng.

I fjor tapte vi også for samtlige av de motstanderne vi har møtt i de fem første kampene denne sesongen. Forskjellen var bare at vi ikke møtte de på rekke og rad. I fjorårssesongen sto NOR 92 med 3 poeng etter 9 spilte kamper og da hadde vi blant annet møtt Sveiva, Sagene og Grei/Målløs. Heller ingen kanon åpning på sesongen vil vi påstå. I fjor endte NOR 92 opp med en sluttspillsplass og en 8. plass i seriespillet. Det mest skuffende så langt denne sesongen er vel at vi i kortere perioder av kampen har vært helt elendige. Dette MÅ lukes bort. Skuffende var det også at vi taper hjemme mot Akerselva i en superjevn kamp. Sett bort fra det må vi sette ting i perspektiv. 8 av de spillerne som i fjor noterte seg for poeng er borte og disse er i hovedsak erstattet med unge lovende spillere fra egen junioravdeling. Kanskje man ikke kan forvente at disse fra første kamp skal prestere på samme nivå som de spillerne de erstattet som var langt mer rutinerte?

Nok om det, gutta blir bedre for hver kamp og de få som har rutine har så langt beholdt roen og det blir enda viktigere at de fortsetter å gjøre det fremover. Hvem skal ellers være de som går foran og viser vei? Vi kaller det å ta ansvar. Vise at man er voksen for oppgaven. Ingenting er enklere enn å være god i et godt kollektiv, langt vanskeligere er det å være god når flesteparten av medspillerne er uten erfaring fra Eliteserien og under 20 år. Desto mer tilfredsstillende er det derfor hvis man lykkes!

Skulle det gå så ille at vi fortsetter å tape med vårt unge lovende lag og at vi havner blant de tre nederste lagene når status skal gjøres opp. Krise? Nei, så lenge man har kontinuitet på spiller og ledersiden og får beholde det laget man satser på over tid så er det ingen krise. Krise er det først når man ikke lenger har spillere og ledere som ønsker å satse hva som kreves for å bli best. Dessverre har vi mistet for mange spillere de siste par sesongene til at vi er å finne i toppen. Ambisjonen er å endre på dette!

Så til lørdagens kamp mot Målløs/Grei i Nye Apalløkkahallen. En gjeng skuffede spillere selvfølgelig etter tapet mot Akerselva, men bruker man den energien et slikt tap bygger opp riktig så er det en revansjesugen gjeng som reiser til Oslo for å vinne.

NOR-trener Mikael Sjøqvist har ikke mistet troen og uttaler følgende til nor92.com før kampen:

"Nå må det snu!
Selvfølgelig kan seks strake tap være nedsettende for selvtilliten, men vi har bestemt oss for at reise oss og komme tilbake sterkere en noensin. Sesongen er fortsatt ung og for oss handler det om at bare leve her og nå og fokusere på neste oppgave, enten det er en trening eller en kamp.

Neste oppgave nå er kamp mot Grei/Målløs. De er et lag vi statistiskt har ganske bra tak på sett til de siste sesongene, men samtidig må vi huske at de startet sesongen i år veldig sterkt og at de har et sterkere lag en de hatt noen gang tidligere. Siden tidligere har de målgarantistene Bobby Bergdahl og Erik Jirving i laget og nå har de forsterka med spillere som Fredrik Sandqvist og Sam Jonsson, begge med rutin fra svenske Superligan.

Det er med andre ord inget tvivel om at vi står for en tøff oppgave, men jeg mener meg ha ganske bra kontroll på motstandene og hva vi må gjøre for at straffe dem på deres svake punkter.

Vi skal samtidig jobbe videre med det vi gjort bra på slutet. Og faktum er at vi har en positiv trend. Treningen på slutet har vært bedre en tidligere og stundtals har vi spillt akkurat slik vi skal i de seneste kampen.

Det tar vi med oss videre og noen gang må det snu for oss. Hvorfor ikke reden på lørdag?!"
 

MÅLLØS/GREI- NOR 92, LØR. 22 OKT. KL. 16.00 I NYE APALLØKKA



  •