20212223242526
27282930

Varierende innsats i Karlstad

04.09.2011

NOR 92 spilte sin første kamp i Kallsta Open fredag kveld og på tross av tap 3-6 for det svenske laget Østra var NOR 92 trener Mikael Sjøqvist brukbart fornøyd med innsatsen til gutta. I lørdagens kamper ble det ikke helt overraskende to nye tap mot kvalifisert svensk motstand.

NOR 92 og Mikael Sjøqvist (bildet) tapte alle kampene i helgens Kallsta Open mot bra svensk motstand.

Fra Karlstad har vi fått følgende rapport fra NOR 92 trener Mikael Sjøqvist:

Det ble tap i første kampen i Kallsta Open. For motstandet stod Østra, fra Allsvenskan i Sverige. Vi gjorde en helt ok kamp, men tapte med 3-6, (0-2, 1-1, 2-3). Første perioden blev veldig preget av at Mathias Knutsen tidlig fikk en femminutersutvisning. Vi måtte derfor jobbe i box play i fem minutt. Dette gjorde vi riktigt bra og Østra gjorde bare et mål. Men samtidigt blev spillet for vår del litt forstyrret av de fem minutter i undertall. Ellers var første perioden helt ok, vi låg bra i vårt posisjonsspill i forsvaret. Dessverre slet vi med ballen. Vi var allt for lite beslutsamme og fikk aldrig til noe eget spill.

Dette ble bedre i andre perioden. Da jobbet vi mer sammen og hjalp hverendre på et bra måte. Perioden ente også 1-1 siden Jørgen med et fint skudd gjort mål.

Tredje perioden var også helt brukendes. Litt skuffet er jeg at målen Østra gjør kommer litt for enkelt etter tydlige markeringsfeil fra vår side, men ellers synes jeg vi prøver at spille slik vi skal. Mot sluttet får vi også to mål og kan pynte på slutresultatet.

Vi gjør langt ifra en kjempekamp, men jobber bra og prøver i hvert fall. Vi gikk også på tre hele rekker gjennom hele kampen. Nå venter Hammarby/Handen og Lillån i dag. Da håper jeg på enda bedre prestasjoner og ikke minst to bra resultat.

Målen mot Østra: Jørgen Becher (assist fra Per Brandt), Sondre Røstgård (assist Bjørn Erik Torgersen) og Mathias Knutsen (assist Tobias Hulterstrøm).

Da er eventyret i Karlstad over for den her gangen. Vi avsluttet på lørdagen med to kamper. Først mot hart satsende Hammarby/Handen (Allsvenskan). Vi tapte 3-9 (1-3, 1-4, 1-2).

I første perioden synes jeg vi er greit med og vi står opp på et bra måte. Men dessverre slipper vi in tre veldig billige mål og selv om vi scorer et fint kontringsmål er stillinga 1-3 i pause.

I begynnelsen av andre blir vi litt tilbakepresset og får ikke noen orden på spillet vårt. Hammarby/Handen gjør to ganske kjappe mål. Da tar vi timeout og går ner på to rekker. I timeouten snakker vi om at få kontroll over kampen og etablere et spill. Jeg er veldig fornøyd med hvor vi klarer at gjøre akkurat dette. Allereden første byttet etter timeouten får vi fast ballen og etablerer oss høyt opp i banen. Og slik fortsetter det i resten av perioden. Vi spiller bra og skaper flere sjanser, men scorer bare et mål.

Tredje perioden ser omtrent likt ut som sluttet av andre. Vi får til et helt ok spill og skaper flere sjanser, men i den her kampen slet vi utrulig mye i avsluttsfasen. Jeg trur faktiskt vi var alene med keeper opp imot fire ganger under kampen uten at score. Så klare sjanser vi skaper må vi få mål på. Samtidigt blir ve selv veldig hart straffet når vi gjør feil. Så fort Hammarby/Handen får en mulighet smeller det. Dette er noe vi må lære oss. At benytte oss bedre av våre sjanser. Målen i den her kampen gjorde Mathias Knutsen (assist Tobias Hulterstrøm), Jørgen Becher (Per Brandt), og Simen Bendiksen.

I siste kampen mot Lillån, svensk 1.divisjon. Nytt tap med 4-9 (3-0, 0-3, 1-6). Men vi startet glimrende. Vi gjør helgens klart beste periode og spiller med høy fart og bra forsvarsspill. Lillån kommer ikke til så store muligheter samtidigt som vi er bra i spillvendningene og også effektive. Vi leder etter den første perioden med 3-0.

I andre perioden flytter Lillån opp sin press noe og vi blir litt stresset. Først og fremst klarer vi ikke at få fast ballen i angreppssonen. Vi mister alltfor mange baller på midtbanen og åker på mange kontringer vilket gjør at vi ikke får samle vårt forsvar slik vi ønsker. Lillån vinner perioden med 3-0 og det er derfor like infør den siste perioden.

Her prøver vi at få opp kvaliteten i vårt egne spill og få opp ballen på et bedre måte, men vi sliter egentlig hele perioden her også. Også i forsvarsspillet blir vi litt for stressede og kommer ur posisjon. Mot sluttet orker vi ikke stå imot uten det rinner in alltfor mange mål og Lillån vinner med alltfor store siffrer till slutt. Måtet vi faller igjennom på er jeg langt ifra fornøyd over og generellt mener jeg at vi skal kunne få litt bedre resultat mot den her typen av lag. Men samtidigt håper jeg at vi lærer oss av de her kampene og at vi skjønner hva som må til. Jeg synes også det stundtals finnes veldig positive tendenser som vi tar med oss fremover. Siste halven av Hammarby/Handen-kampen og første perioden mot Lillån var veldig positive. Målen i siste kampen scorte Kristian Becher 2 (assist på begge fra Mathias Knutsen), Magnus Hammarstrøm (Victor Ekestubbe) og Jørgen Becher (Tobias Hulterstrøm).