2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

NOR 92 deltok denne helgen i NM G15 ved Sola utenfor Stavanger. Som forventet ble det tøffe, men lærerike kamper for vårt unge mannskap.

NOR 92's G15 MOT SVEIVA.

Vi reiste til Stavanger med blandede forventninger. Av en tropp på 15 spillere, var 12 født i 1998 og kun tre av våre gutter var 1997 modeller. Utvilsomt var vi det yngste G15 laget i årets NM. I tillegg måtte en av våre beste spillere, Bård William Olsen, kaste inn håndkle et par uker før NM på grunn av kyssesyken.

Da puljeinndelingen og kampoppsettet forelå så vi raskt at det ville bli meget vanskelig å kvalifisere seg til en semifinale. Vi skulle ut mot sterke lag som Sveiva, Sarpsborg og Freidig. Toppen fra Arendal visste vi lite om på forhånd, men de skulle vise seg å være et par nummer for små.

Se bilder på vår Facebook side fra NOR 92's NM kamper her!

I vår NM debut var det nettopp Toppen vi skulle møte i første kamp og gutta satte standarden allerede etter drøye minuttet da Tommy Skatvedt satte 1-0. Det var aldri noen tvil om at vi skulle vinne denne kampen og etter 1. periode sto det hele 6-0 på tavla. Vi fortsatte kjøret i 2. periode og ga oss ikke før det sto 14-2 på lystavla. En sterk kamp av oss på tross av svak motstand.

Caj Holm (hovedtrener NOR 92 G15); 14-2 over Toppen i åpningskampen, en knallstart på vår debut i NM! Hvordan oppsummerer du kort den kampen?
- Ja det var debut i NM før oss og en passe motstander å starte med. Her viser gutta opp seg fra sin beste side og leverer 40 prikkfri minutter med 100 % fokus

NOR 92 - Toppen  14- 2 (6-0, 8-2)
Åsenhallen B
Mål NOR 92: Tommy Skatvedt, Anders Kristiansen 3,
Henrik Dahl, Simen Thorsrud, Jørgen Ripel 5,
Oliver Kylland, Mathis Andersen, Simen Aspeholen.
Assist NOR 92: Akash Singh 2, Tommy Skatvedt, Sindre Gulbrandsen,
Henrik Gommerud, Sindre Rafnung, Jørgen Ripel, Henrik Dahl 2,
Mathias Andersen 2, Henrik V. Farmen, Jonas Strand, Oliver Kylland
Mål Toppen: Tor W. Lantera, Ole J. Nilsen.
Utv. NOR 92 1*2, Toppen 5*2
Dommere Henriksen/Schytte

I vår andre kamp skulle vi ut mot Sarpsborg som vi på forhånd antok var en av favorittene til en plass i NM finalen.

Vi hadde god tro på at vi hadde en sjanse til å overraske mot Sarpsborg hvis vi var agressive fra start og spilte enkelt og sikkert. Dessverre er vi ikke med fra starten av og Sarpsborg's store stjerne Martin Lilleby noterer seg for to scoringer og tre assist og setter sitt preg på oppgjøret. Etter en tordeltale fra Caj Holm i periode pausen er gutta mer "på hugget" i 2. periode, men det er Sarpsborg som scorer målene og vi taper som fortjent med 6-1. Skuffende der og da at vi ikke klarer å gi de en tøffere motstand.

Vi virket nervøse og kom under med 0-1 før det var gått 2 minutter mot Sarpsborg. Spørsmålet er om gutta var preget av stundens alvor og nervøse?
Til nor92.com sier Caj følgende: - Ja, vi klarer nok ikke være der vi skal være når kampen begynner, vi justerer oss underveis og det blir brukbart, men for seint og tapet blir noen mål for stort. Men Sarpsborg kjørte hardt på sine beste 97 gutter og da blir det forskjell.

Litt skuffende at vi taper med såpass mye som 6-1, hva tenker du om kampen sånn i ettertid?
- Helt greit at vi fikk en smekk der, vi lærer av dette og var nok noe naive i våre valg.

Dommere Asghar/Johansen

En seier og ett tap betød dermed at oppgjøret mot Freidig vil være en liten "vinn eller forsvinn" kamp for oss med tanke på videre spill på søndagen. Med tap her var vi sannsynligvis ute av dansen, mens seier ville gi oss en direkte avgjørende kamp mot Sveiva i siste kamp.

Etter å ha tatt ledelsen med 1-0 allerede etter 9 sekunder, var vi uvanlig feige og passive og lot Freidig slå tilbake og ta ledelsen med 3-1 etter drøye 6 minutter. Hva tenkte Caj Holm da?
- Nja, så tidlig at dette tar vi, men det skal presterers også! Gjorde noen grep og noen responderte. Freidig er ikke på nivå med Sarpsborg og det vet dessverre gutta. Men vi vender mesterlig og avslutter med full kontroll. Seieren burde vært noe større, men seier er seier!

Vi kommer som sagt sterkt tilbake utover i kampen og går fra 2-4 til 4-4, før Freidig nok en gang tar ledelsen. Men mot slutten av kampen viser vi styrke og scorer tre mål som sender oss opp i 7-5. Vi viser moral og tidvis bedre spill i 2. periode og NM semifinale var fortsatt innen rekkevidde før vår siste kamp mot Sveiva.

Dommere Schytte/Henriksen

Caj, hvordan vurderte du sjansene våre før møtet med Sveiva som vi hadde tapt to ganger for i seriespillet? Hadde gutta for stor respekt for denne kampen? - Skal du lykkes mot Sveiva så må alle gjøre sin del og ikke minst hjelpe hverandre. Her brast det! Tror ikke gutta hadde trua før kampen, videre var de slitne og noen fornøyde etter Freidig kampen. Men, etter noen klare tilbakemeldinger i pausen mobiliserer vi, vinner siste periode 2-1 og går ut med flagget til topps.

Utv. Sveiva 1*2, Nor 92 1*2

Til slutt oppsummerer Caj vår NM debut som følger: - Det er en stor greie som ruller ivei, mye logistikk, det er Tog/Fly/Buss. Det er masse tider, det er mye info og beskjeder og det er mye forventinger, samt nervøsitet. Jeg syntes gutta imponerer, turen gikk knirkefritt og alle fikk med seg nesten alt når det behøvdes. Beste turen til nå med en herlig gjeng som har det morsomt sammen og tar hånd om hverandre. Sportslig gikk det som forventet. Det er viktig å påpeke at vi stiller i NM for 97 og vi kommer med nesten et rent 98-lag. Så litt ydmykhet er på sinn plass, men vi står litt med lua i hånda mot Sveiva og Sarpsborg og i de kampene kunne vi prestert noe bedre. Selv fikk jeg mange svar på det som er i rute og hva som må forbedres, det samme gjelder nok gutta. Nå vet vi hva vi går til neste sesong!!!

NOR 92 tok en 3 plass i sin gruppe og med samme poengsum og målforskjell som Slevik, men med flere scorede mål så tar vi en 5. plass i NM for G15 i 2013. Det er helt godkjent! Neste år satser vi på en enda bedre plassering!