27282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Seier borte over Holmlia i toppoppgjøret!

05.12.2013

En drømstart og så brukbar kontroll. Slik oppsummerer vi 10-6-seieren over Holmlia på bortebane.

Satte spikeren i kista. Steffen Løvlund ble matchvinner da han satte 10-6 målet i åpent mål i sluttminuttet.

På forhånd var det forventet en jevn kamp i dette toppmøtet. Men som i kampen mot Fredrikstad var NOR 92 riktig på G i starten av kampen. Et effektivt bortelag startet helt glimrende og 1-0 kom etter fem minutters spill da Steffen Løvlund buet inn fra sin kant i power play og satte ballen kontant i kassa. Steffen hadde også etter det en fin periode og med sine tre mål var han en viktig del i glimrende 20 minutters spill for NOR 92. Etter en periode ledet nemlig bortelaget med hele 5-0! Et bra forsvarsspill og farlige kontringer var nøkkelen.

- Vi gjør en bra første periode der vi egentlig gjør alt riktig. Vi ligger rett i posisjonene defensivt og offensivt spiller vi enkelt og lar ballen gjøre jobben, forteller NOR-trener Bjørn-Erik Thorp.
Tabellen 1. Divisjon Øst

Men klok av tidligere kamper var det ikke noen som tok ut seieren på forskudd. Også i kampen mot Fredrikstad ledet jo NOR 92 stort. Men det virket som om NOR-laget hadde gjort hjemmeleksen sin og i den første halvdelen av andre perioden holdt gjestene oppe spillet bra. Lenge så NOR 92 ut til å ha full kontroll, men mot slutten av perioden ga laget bort initiativet og Holmlia kunne jobbe seg litt mer inn i kampen. Holmlia takket for dette og scoret tre mål på rappen og plutselig var det spenning i kampen.

Vant toppkampen (dt.no)

- Som i kampen mot Fredrikstad begynner vi plutselig å stresse. Vi setter ikke våre sjanser og dessuten gjør vi altfor mange feil. Det føltes gjennom hele kampen som om Holmlia var avhengige av at vi skulle gjøre noen feil og hver gang vi gjorde det straffet de oss, sier Bjørn-Erik Thorp.

I midten av andre periode ved stillingen 3-5 fikk NOR 92 straffe og den tok Andreas Zanetti. Han bommet, men da han ble felt av Holmlia-keeperen fikk han faktisk en ny sjanse. Også denne straffen ble det bom på. Heller ikke i det etterfølgende power play-spillet klarte NOR å gjøre mål og stillingen etter to perioder var 3-5.

NOR 92 best i toppoppgjøret (assisten.no)

Med andre ord var det fortsatt åpent, men NOR 92 viste umiddelbart i den tredje perioden at de hadde tenkt å ta kommandoen i kampen. Ett minutt inn i perioden fant Steffen Løvlund frem til Alexander H. Dahl som satte ballen hardt i mål. Et meget psykologisk og viktig NOR-mål. Som i den andre perioden kontrollerte gjestene spillet på en bra måte til å starte med. Men likevel ga Holmlia aldri opp. 4-6 kom med 13 minutter igjen, men der satte NOR 92 stopp. I midten av tredje perioden satte Kristian Becher inn 4-7 og det viste seg å bli et avgjørende mål. Visst prøvde Holmlia seg, men hver gang de så ut til å komme nærmere svarte NOR 92. Som når Holmlia gjorde 5-7, da satte NOR 8-5 rett etterpå ved Henning Larsson som sesongdebuterte med et comeback i denne kampen. Eller som når Holmlia gjorde 6-8 og dessuten fikk spille power play. Da var samme Larsson frempå igjen. Denne gangen lå han bak målet til Simen Bendiksen. Til slutt ble det også 10-6 etter at Steffen gjort sitt fjerde mål når han satte ballen i tom kasse.

Kampfakta Holmlia - NOR 92

- Vi scorer mål på riktig tidspunkt og den tredje perioden er litt bedre enn den andre fra vår side. For å oppsummere er jeg fornøyd med at vi vinner og scorer ti mål, men at vi slipper in seks mål altfor enkelt er jeg ikke fornøyd med. Men jeg synes vi vinner fortjent, ikke minst sett til første perioden, sier Bjørn-Erik Thorp.

NOR 92 var rett og slett litt bedre enn Holmlia i denne kampen og når alle lagene nå møtt hverandre er det NOR som topper tabellen.

- Men vi har jo bare ett poeng å gå på, det er ikke mye. Vi har fortsatt mye vi må forbedre, blant annet må vi bli mer stabile. Men samtidig har vi tapt mindre poeng så langt i denne sesongen sammenlignet med samme tidspunkt i fjor og det er bra. Nå lader vi før kamp mot Horten og så tar vi juleferie, avslutter Bjørn-Erik Thorp.

Best i NOR-laget denne kvelden var Mattias Soini, Steffen Løvlund og Jonas Sandberg.