27282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Stabil seier på bortebane for herrene

27.01.2013

Det var på forhånd en tøff kamp. Men NOR 92 vant klart med 10-5 borte mot Råde og er på nytt i serieledning.

Gjorde comeback. Fredrik Ullern, til høyre, var endelig tilbake etter sin skade og fikk spilletid
da NOR 92 vant 10-5 i Rådehallen.

På forhånd var dette en kamp NOR 92 gikk til med stor respekt. Et glatt parkettgulv og to farlige poengmaskiner i Råde var faktorer som bekymret en del.
Trener Bjørn-Erik Thorp kalte dette for en 50/50-kamp på forhånd.

Kampfakta Råde - NOR 92

Ikke snakk om noen undervurdering her altså og i første perioden viste NOR at de tenkt gjøre alt for å reise hjem med to poeng. Gjestene var det klart bedre laget fra start. Det skal sies at Råde startet kampen med et skudd i stolpen, men nesten umiddelbart etter det tok NOR 92 ledelsen da Henning Larsson scoret på assist fra Fredrik Steiner. Mens Råde satset alt på innsats og mye skudd som eneste taktikk, var NOR det spillende laget. Problemet var bare at skjerpingen ikke alltid var den beste. Flere ganger fikk Råde sjanser som resultat av slurvete bortespillere. 1-1 kom også etter en feilpasning på midtbanen. Og slik fortsatte perioden. NOR førte spillet og var hele tiden i føringen, men klarte aldri få noen kjempestor ledelse, men lot Råde holde seg inne i kampen. NOR ledet fortjent med 4-2 etter den første perioden, men begge målene til Råde kom etter feilpass fra NOR. Noe som Bjørn-Erik Thorp for kampen pekte på som en nøkkel, at ikke miste ballen på feil steder.
- Det blir litt sjansespill på parkett og så klart er det ikke bra at vi gir bort så mange mål. Tre av målene vi slipper inn i kampen er etter "indianere" fra oss. Men det som er bra er at vi klarte å minimere feilene våre jo lenger kampen gikk, sier NOR-trener Bjørn-Erik Thorp.

Manglet scoringsformen (Moss-Avis)

I andre perioden ble det litt jevnere, Råde hevet sitt nivå og kom i kapp til 4-4. NOR klarte heldigvis å gi svar på tiltale med en gang etter hjemmelagets 4-4-mål da Henning Larsson fikset 5-4. Resten av perioden ble preget av mange utvisninger for begge lag, men det var NOR som var klart mest effektiv i power play og det førte til at NOR ledet 7-4 etter to perioder.
- Vi har ikke vært så effektive i power play på slutten av kampene så der var jeg fornøyd i dag. At vi klarer å score de mål vi gjør i slutten av andre perioden ble jo avgjørende, konstaterer Bjørn-Erik Thorp.
En ganske trygg ledelse, men tendensen å gi bort enkle mål og dessuten dra på seg unødvendige utvisninger gjorde at det ikke føltes helt sikkert.

Den lille uroen ble dempet med en gang i tredje perioden da Fredrik Steiner panget in 8-4 og kampen var i praksis avgjort. Råde prøvde hva de kunne og ikke minst spilte de fysisk og tøft, men NOR klarte å holde unna. Til slutt vant NOR med 10-5 og det betyr at laget tok tilbake serieledelsen.
- Det her var vår klart beste kamp på nyåret og nå er det bare å lade for neste kamp, oppsummerer Bjørn-Erik Thorp.

Neste kamp for herrene er søndag 10 februar da Vålerenga kommer til Solberghallen.