27282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

NOR 92 tapte seriefinalen

16.03.2013

Det ble bare ett tap på hele sesongen. Men dessverre kom tapet i årets viktigste kamp.

Sesongen er over. Det ble tap for NOR 92 i sesongens siste og viktigste kamp mot Bækkelaget

Årets sesong i 1.div. Øst har i stort sett handlet om to lag. Og på lørdag skulle det avgjøres hvem av Bækkelaget og NOR 92 som skulle vinne serien.
Det ble til slutt Bækkelaget.
Etter en kamp som bølget frem og tilbake vant Bækkelaget til slutt 9-5.
- Akkurat nå føles det så klart bare tungt, konstaterer NOR 92-trener Bjørn-Erik Thorp.
Men det var hans lag som startet kampen klart best. Første ti minuttene var innimellom glimrende fra hjemmelaget. Høyt tempo og stor fart preget spillet og laget skapte også flere klare sjanser.
Men dette var dagen da NOR 92 sløste vanvittig med målsjanser og i stedet kunne Bækkelaget komme inn i kampen. Plutselig ledet gjestene med 3-0.
- Vi slipper in noen enkle mål, forteller Bjørn-Erik Thorp.

Opprykksdrømmen brast (dt.no)

Mot slutten av første periode fikk NOR sjansen å spille fem mot tre. Der ble det ikke mål til tross for masser av klare målsjanser, men i spill fem mot fire rett etterpå fant Kristian Becher endelig målet med et skudd.
Det målet ga NOR 92 ny energi og til den andre perioden kom NOR 92 ut med en fantastisk innsats og fart.
Problemet var bare det at det var Bækkelaget som scoret mål. Gjestene gikk opp til både 4-1 og 5-1.
Men ellers var midtperioden NOR's periode. Laget kjørte rett og slett over Bækkelaget. Blant annet med hjelp av en hel del power play, men også i spill fem mot fem var det klasseforskjell mellom lagene i andre perioden.
- Da spilte vi enkelt og gjorde ting riktig, kommenterer Bjørn-Erik Thorp. To skikkelige kanonskudd fra Fredrik Ullern rett opp i krysset, et hardt skudd fra Simen Bendiksen og en kjempekontring der Chris Jaksland frispilte Kristian Becher førte NOR 92 opp til 5-5 allerede i midten av perioden.
Der og da føltes det ikke som om NOR 92 skulle kunne tape kampen. Det handlet nesten bare om hjemmelaget og Bækkelaget slet.
Men gjestene viste fin moral og styrke. Og helt på slutten av perioden fikk Bækkelaget muligheten å spille fem mot tre i to minutter. Denne muligheten benyttet laget gjennom å score ett mål som viste seg bli ganske avgjørende for kampen.
- Det målet ga dem litt ny energi, konstaterte Bjørn-Erik Thorp.

Kampfakta NOR 92 - Bækkelaget

Og i siste perioden var det fine NOR-spillet fra andre perioden borte. Bækkelaget spilte smart og fikk kampen dit de ville. De la seg lavt og fikk ned tempoet, som tidligere i kampen vært veldig høyt.
- Vi ble for stasjonære i vårt spill og skapte litt for lite, oppsummerer Bjørn-Erik Thorp.
Og akkurat slik var det. NOR 92 hadde mye ball, men fikk veldig lite ut av ballinnehavet sitt. I stedet var det Bækkelaget som viste opp best effektivitet. Til slutt vant gjestene med 9-5 og dermed er det de som vinner serien og tar et stort skritt mot Eliteseriespill.
For NOR 92 handler det om å evaluere og komme sterkt tilbake neste sesong.
- Nå får vi deppe noen dager og så møtes vi på tirsdag for å oppsummere litt og legge planen videre, sier en skuffet NOR-trener.