2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Sterk borteseier for NOR G17

09.11.2013

Allerede i tredje serierunde var det klart for toppoppgjør i G17 1. divisjon. NOR 92 reiste til Rommenhallen for å møte serieleder Sveiva.

Jublet over seier! NOR 92 G17 slo Sveiva i G17 1. div. i Rommenhallen i går kveld.

Fredagskamp med sen kampstart i Rommehallen. Toppoppgjør mot Sveiva uten Coach Kingen som ble igjen på Lekeland med telefonen klar for å få live oppdatering fra Groruddalen. Vi kom i god tid og etter en gå tur i området rundt hallen for å få bilturen ut av beina, gikk vi igjennom kveldens taktikk i garderroben før oppvarmingen. Denne gangen ble vi enige om å presse litt lavere en vanlig, lav center og alltid 3 mann på rett side. Vi skulle styre Sveiva mot hjørnene og være tolmodige i stedet for å satse alt på brudd. Vi manet gutta til å bruke fysikken vi hadde opparbeidet oss og vi skulle helt klart være nøye og tolmodige i spillet vårt.

1.periode
Vi så ganske raskt at gutta ikke var helt på nett fra starten av. Det var noe uforløst, forsiktig, avventende og litt for mange lette balltap hvor vi slo slappe pasninger, ikke møtte ballen eller ikke gikk nok inn i duellene. Det var litt 80% over det hele. Ikke helt overraskende var derfor når Sveiva tok ledelsen etter halvspilt periode. Et heller slapt skudd fra midtstreken snek seg hele veien inn bak inn dekt Henrik VF og en dårlig start på kampen for oss. Vi manet gutta til å komme opp i tempo og aggressivitet, trå til mer i duellene og være mer nøyaktige. Men igjen blir vi straffet drøye tre minutter senere da vi ikke møter godt nok på et oppspill og Sveiva kontrer inn 2-0. Heldigvis høyner vi oss noe de siste fem av 1. periode og da Mathias og Simen S veggspiller og Mathias pent setter 1-2 på ett skudd med tre minutter igjen av perioden hadde vi kontakt!

I pausen ble det ny gjennomgang av det vi hadde pratet om før kampen. Vi måtte opp i "ringa" og vise opp det spillet vi har trent på og som vi vet fungerer! Litt foruroligende var det derfor da Sveiva økte ledelsen sin til 3-1 allerede etter drøye fire minutter av perioden.... I kassa i dag hadde vi med Henrik VF og som vi vet har en kastarm som ingen andre har på dette alderstrinnet. Den fikk vi se i aksjon minuttet etter da han kastet igjennom Jørgen på blank og unge Ripel var iskald da han rolig og pent la ballen inn bak en sjanseløs Sveiva målvakt. 2-3 og vi hadde kontakt! Etter dette målet virket det også som poletten datt ned hos de andre gutta. Plutselig økte intensiteten i spillet vårt. Det ble slått hardere og mer nøyaktige pasninger. Vi tråkket til mer i duellene, vi turte å spille slik vi har trent på og da vi fikk mulighet i PP etter halvspilt kamp tok Jørgen ansvar etter at vi hadde rullet rundt bra og dermed var vi like langt, 3-3! Når så Simen S satte full speed på tvers av Sveivas's halvdel 11 sekunder senere, smalt til med et velplassert skudd og sendte oss i føringen for første gang i kampen, var jubelen stor blant de mange NOR-supporterne på tribunen! I periodens siste minutt fikk vi en velfortjent utvisning for gjentatte forseelser etter at vi var vel ivrige med å hakke på Sveiva spillernes køller. Vi lå veldig bra i boxplay og Sveiva klarte ikke å skape noen gode muligheter i det siste minuttet av perioden.

3.periode
I pausa foran den siste perioden ble vi enige om å fortsette der vi slapp i andre periode. Vi var på gang nå og vi skulle virkelig gi Sveiva kamp om poengene denne kvelden ble vi enige om. Vi ble også enige om å kjøre videre på tre forwards rekker som vi hadde spilt på hele kampen. Det første minuttet av perioden skulle vi ri av et PP fra Sveiva og det gikk bra. Vi lå bra i boksen og blokkerte det som kom av skudd. 13 sekunder etter at vi ble fulltallige så kommer nok et langt utkast fra Henrik VF. Denne gangen er det Simen S som stikker og når han får kontroll på kula er han nesten bak mål når avslutningen kommer, men som vi vet har Simen en utrolig evne til å score fra alle umulige vinkler, så også denne gangen og dermed øker vi fortjent til 5-3! Med ca. 13 minutter igjen av kampen er det Sveiva som skaper ny spenning i kampen da vi roter det til å eget forsvar med å miste ballen og dermed redusering til 4-5. Deretter går kampen inn i fase hvor Sveiva skal jage utligning. De topper opp mannskapet mot slutten og vi bestemmer oss med 8 minutter igjen av kampen om å gå ned på to rekker for å få litt mer ro i spillet. Gutta spiller klokt og vi skaper flere gode muligheter til å øke ledelsen uten å lykkes. Så etter 56.50 får vi uttelling da Jørgen banker inn 6-4 målet som viser seg å bli spikeren i kista for Sveiva som aldri klarer å svare og dermed kan vi innkassere en meget sterk borteseier!

Poengligaen G17

Vi spilte denne kampen med tre offensive rekker, ALLE gutta bidro til denne seieren og vi klarte å holde både bein og ball i gang utover i kampen uten å gå ned i tempo. Snarere tvert i mot så fikk vi mer og mer fart i spillet utover i kampen. Dette var en skikkelig lagseier som smakte godt gutter og som gjør at resten av sesongen i G17 blir høyinteressant! Nå blir det opp til mange av de samme gutta og prestere like bra i G15 Elite, det har vi til gode å vise hva vi kan og det starter allerede mot Grei til søndag...