Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

Aktivitetskalender

«« Jun - 2022 »»
M T O T F L S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Gjør comeback for hardtsatsende NOR 92

24.09.2013

NOR 92 gjorde de siste forberedelsene til dagens seriepremiere mot Horten i Arendal denne helgen. Med på samlingen var to spillere som tidligere har fartstid i NOR.

Tilbake i Tigers! Alexander H. Dahl er igjen tilbake i NOR 92 etter studier i USA, Trondheim og Bergen.

Som i de fleste andre klubber har det også i NOR 92 vært spillere i avgang og spillere i tilgang. Mathias Knutsen og Henning Larsson har sett seg nødt til å prioritere studier. Dette er valg det står respekt av. Begge to har imidlertid sagt seg villig til å bidra ved behov og det takker vi for.

Jørgen Becher valgte tidlig å satse på videre utvikling for Sveiva i Eliteserien. Vi håper han holder seg skadefri og får ytterligere fremgang i sin nye klubb.

Både Anders Fanuelsen og Kristian Kolderup har lagt opp, men Kristian er med og bidrar i støtteapparatet. Det er alltid prisverdig at spillere bidrar etter at de har lagt opp!

Gitt seg har også to bautaer i NOR 92. Både Kjetil Becher og Terje Sandberg har valgt å ta en pust i bakken. De har de siste årene lagt ned en betydelig innsats som materialforvaltere og lagledere for NOR 92.

Hvordan når man sine målsetninger når man har flere spillere i avgang enn man har i tilvekst. Jo det er da kun en ting som gjelder. Hardt arbeid.

Spillertroppen sesongen 2013/2014

Til nor92.com forteller sportslig leder Jørn Bendiksen i NOR 92 hvordan A-laget har forberedt seg til sesongen.

Optimistisk sportssjef. Jørn Bendiksen gleder seg til en sesong med et hardtarbeidende NOR 92.

- Sesongen startet i år som i fjor i mai måned. Samme opplegg som i fjor. Men med en betydelig forskjell. NOR 92 har foran årets sesong valgt å investere i fremtidige årganger. Ved å la G15/17 følge A-lagets opplegg sikrer man en kontinuitet der fremtidige spillere får måle seg med dagens A-lagsspillere. De får se hvor lista ligger. De vet hva som skal til. De har fulgt opp. Både spillere og støtteapparat. Så jeg gleder meg til å følge dem i årets sesong. Og vil gjerne benytte anledningen til å ønske dem lykke til foran årets sesong.

Hvem skal fylle skoene etter spillerne som ble borte? På keepersiden har vi både Henrik Volden Farmen og Simen Breidablikk fra egen junioravdeling. Mens Norges U19 landslagskeeper Mathias Warem Soini har valgt å forlate Mullsjø for å vokte målet i NOR 92. Bendiksen forteller videre til nor92.com:

- Mathias er en spennende nysignering som tegner utrolig godt. Jeg tror han blir en hit i årets sesong. Videre har vi fått Daniel Aronsson og Andreas Zanetti, to 94 gutter som kommer fra Svenske Jakobsberg. De har i den korte tiden de har vært her vist at de vil komme til å sette spor etter seg og de vil synes på poengstatistikken. Men kanskje er det viktigste at dette er tre spillere som passer som hand i hanske inn i det eksisterende miljøet i NOR. Tre flotte gutter som vi gleder oss stort over har valgt å spille for NOR 92.

Det er også gledelig at to gamle NOR spillere har flyttet tilbake til hjemlige trakter.

Aleksander Hveding Dahl (28) og Kenneth Løvlund (28) blir også å se i NOR drakt i kommende sesong. I denne forbindelse tok nor92.com seg tid til en prat med de "hjemvendte" som begge to startet sine innebandykarrierer i NOR 92. I flere sesonger var de borte fra klubben. Nå er de tilbake for å føre A-laget til Eliteserien.
 
- Det føles bra å være tilbake i NOR 92, sier Kenneth Løvlund og Alexander Hveding Dahl.

Man kan virkelig si at A-laget falt på målstreken i fjor. Tap i siste kampen mot Bækkelaget ødela drømmen om opprykk. For å lykkes i år har NOR 92 blant annet hentet inn fem nye spillere. To av disse er gamle kjente. Både Alexander Hveding Dahl og Kenneth Løvlund begynnte sine innebandykarrierer i NOR 92.
 
- Jeg husker at Fredrik Steiner var vår første trener. Litt gøy at han er med nå også, sier Alexander.
 
Han var en av de juniorer som tok steget fra junioravdelingen opp i A-laget på begynnelsen av 2000-tallet. Sesongen 2006/2007 var "Hveding" med i det NOR-laget som via kvalifisering i Bergen tok seg opp i Eliteserien. Men dit ble aldri Alexander med.
 
- Nei, jeg dro til USA i ett år. Etter det ble det tre år i Trondheim og de to siste årene har jeg studert i Bergen, forteller Alexander.

Spillerprofil Alexander Hveding Dahl

I USA ble det ikke noe innebandy, men i Trondheim spilte Hveding for Nidaros som en sesong var oppe i Eliteserien. Også i Bergen spilte han innebandy, men da på litt lavere nivå i 2.divisjon Vest.

- Det er litt annen kvalitet her i NOR og jeg merker at jeg mangler litt tempo i kroppen.
 
Hveding Dahl synes også det er litt forskjell på det NOR-lag han forlot etter opprykket.

- Vi hadde kanskje litt mer stjernespillere som kunne avgjøre kampene for oss da, nå er det mer opp til kollektivet. Også for meg blir det jo en litt annen rolle, da var jeg en av de yngre spillene, nå er jeg en av de eldre som skal bidra med min erfaring.
 
Erfaring har Hveding fått gjennom årene, men han sier selv at han ikke forandret spillestil.

- Nei, de som ser meg kan forvente seg det samme. En del drag-skudd og duellspill, smiler Hveding.

Den andre hjemvendte sønn er altså Kenneth Løvlund. Forrige gang han spilte for NOR 92 var sesongen 04/05. Etter det har Kenneth studert på media-høyskolen og spilt for klubber som Lura, KSI og Torridal, alle i 1.divisjon.

- Men nivået er helt annet her i NOR. Jeg har ikke hørt ordet taktikk på flere år. Skulle man foreslå å trene forsesong i de klubbene hadde man blitt sett på som gal, ler Kenneth.

Men nå har han fått kjenne på en forsesong og så langt ser han ut til å ha tatt nivået på en bra måte. Kenneth scoret i de to første treningskampene for NOR.
 
- Jeg føler at formen blir bedre og bedre. Tidligere har jeg bare spilt forward, men så langt i NOR har jeg spilt center. Det er ganske gøy faktisk, sier Kenneth som beskriver seg selv som en spiller med en stor vinnerskalle og som liker å gå rett på mål.

Det høres med andre ord ut som om både Kenneth og Alexander har en hel del å bidra med i sesongen som kommer.

Tilbake i NOR 92. Kenneth Løvlund er tilbake i moderklubben etter mange år med innebandy på Vestlandet.
 
Ellers så er Tomas Sjøstrand og Per Erik Oseth er nye i støtteapparatet etter Kjetil og Terje. De er allerede godt i gang med denne jobben. Vår Fysioterapeut Stine Eriksen er også med videre og vil bidra til at vi stiller til  hver trening og kamp i best mulig forfatning.

Hva så med resten av troppen Jørn? At NOR har en ung tropp er udiskuterbart. For ung mener enkelte. I fjor holdt det til en 2 plass.

- Alle har fått spilt på seg en sesong til med erfaring og rutine. De har i tillegg trent godt og ser ut til å ha tatt nye steg.

En fellesnevner foran årets sesong er at det ikke er noen uttalte stjerner i laget. Det er imidlertid et sterkt kollektiv med et godt lagsmiljø som vil være NOR 92 sitt fremste våpen i den kommende sesongen.

Klarer Bjørn Erik og støtteapparatet å rendyrke dette er det mange gode grunner til å ta turen for å se sesongen 2013/2014 utgaven av NOR 92!

Vi ønsker dommere, motstandere og ikke minst publikum velkommen til en ny sesong!



  •