Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

Aktivitetskalender

«« Jun - 2022 »»
M T O T F L S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Plankecup 2013 - bra innsats av våre lag!

07.09.2013

I helgen deltok G00, G99 og G98 i Plankecup i Fredrikstad og alle våre lag tok seg videre fra gruppespillet til sluttspill.

G2000/2001 viste styrke! Vårt G00 som besto av spillere fra G00 og G01 gjorde en meget bra innsats under årets Plankecup.

Spent gjeng! Det var spente spillere og trenere som fredag kveld skulle spille åpningskamper i Plankecup. Først ut blant NOR-lagene i årets Plankecup var vårt G00 lag som under turneringen består av en blanding av spillere fra vårt G00 og G01 lag. Første motstander var Horten 2 i G13 klassen. Coach Strandberg uttalte foran kampen til nor92.com at dette var et lag de burde slå, men han var bevisst på faren for undervurdering og at gutta skulle være skjerpet og konsentrere seg om egne prestasjoner. "så lenge gutta gjør sitt beste så er jeg fornøyd" sa Manne før kampen ble blåst i gang.

Gutta svarte på tiltale og sesongens første periode endte med en solid 8-0 ledelse. Uttellingen ble ikke like stor i de siste 15 minuttene, men gutta holdt nullen og scoret ytterligere tre mål før sesongens første kamp var slutt. Dermed 11-0 seier til G00 Tigers og en fin start på turneringen.

Også vårt G99 lag spilte sin første kamp i gruppespillet på fredags kvelden. Lagets nye hovedtrener Bjørnar Torvet var sikkert som gutta spente på hvordan formen var så tidlig i sesongen. Første motstander var Lørenskog og kampen var innledningsvisens jevn med sjansern til begge lag. Men utover i kampen skulle det vise seg at NOR 92 var det bedre laget. Selv med noen spillere som ikke kunne delta i helgens kamper, viste de som var med stor innsats og vilje. Noe som ble avgjørende for resultatet, 7-0 til Tigers som holdt nullen bakover også i denne kampen.

Lørdag morgen ventet tøffere motstand for 00 gutta da de møtte Sarpsborg Sharks Hvit. Men her viste gutta seg som skikkelige fightere og etter en jevn kamp kunne gutta allerede sikre seg avansement til sluttspillet etter å ha beseiret Sarpingene med 3-2. I gruppefinalen ventet Øreåsen senere på dagen. Dette ble en meget spennende kamp preget av mye kjemping og mange utvisninger. NOR 92 fikk en kanonstart på kampen og ledet med 2-0, men Øreåsen kjempet seg tilbake til 2-2. Mot slutten skulle det vise seg at vårt G00 lag var sterkest og dermed kunne ta hjem en 3-2 seiere og samtidig stå igjen som vinnere av gruppen.

G99 møtte en av favorittene, Slevik G15 i sin neste kamp på lørdag og det skulle vise seg å bli en for tøff nøtt å knekke. Østfoldingene viste ingen nåde og før kampen var slutt hadde Slevik satt 9-0 baller bak vår keeper og dermed 0-9 i andre kamp.

G98 spilte ikke kamper på fredag kveld, men lørdag var det klart for årets første kamp for vårt eldste lag i turneringen. Bækkelaget sto på motsatt banehalvdel og kampen ble preget av mye vilje og lite finspill. NOR 92 kjørte kampen, men slet stort med å få uttelling. Bækkelaget skal også ha honnør for at de kjempet godt og aldri ga seg. Kampen endte til slutt med 3-1 seier til NOR 92 og dermed var vi godt i gang.

På lørdag kveld møtte G98 laget Tønsberg i sin andre kamp. Vi trykket Tønsberg tilbake i egen sone og slapp sjelden motstanderne fra Vestfold inn på vår banehalvdel, men fortsatt bar vårt spill preg av "rusten" kølleteknikk med for dårlige ballmottak og pasninger. På tross av dette var det klasseforskjell mellom lagene og at ikke seieren ble større enn 6-0 for vi tilskrive en god Tønsberg keeper og at vi ikke var nøye nok i avslutningene.

Sent lørdag kveld var det vinn eller forsvinn for vårt G99 lag. Sarpsborg Sharks Hvit sto på motsatt banehalvdel og kun seier var godt nok for avansement til sluttspillet. Gutta var revansjelystne etter stortapet mot Slevik og lot det aldri være noe tvil om at de var det beste laget og sikret seg en plass i kvartfinalen etter seier 5-1 mot østfoldingene.

G98 startet søndagen grytidlig med sin siste gruppespillskamp og her ble det enveiskjøring fra start til mål og 18-0 over Vågsbygd. Vi så også bedring i pasningsspill og mottak, selv om man selvfølgelig fikk veldig god til med ballen i denne kampen. Noen av våre gutter fikk også hvile i denne kampen, da vi håpet på tre nye kamper utover søndagen.

Kvartfinalene startet med G99's oppgjør mot storfavorittene i turneringen Karlstad. Svenskene kom til denne kvartfinalen med full pott og imponerende 43-1 i målforskjell fra gruppespillet. Våre gutter måtte bare ta denne kampen som nyttig læring foran kommende sesong. Det skulle raskt vise seg at Karlstad var et par hakk for gode for vårt G99 lag og før 2x20 min. var over hadde svenskene scoret hele 18 mål uten at vi klarte og overliste Karlstads keeper.

For G98 var det Ull/Kisa som ventet i kvartfinlaen. Vi kjørte kampen, men Ull/Kisa skal ha ros for at de spilte med hjertet utenpå drakta og kjempet hele veien inn. Vi slet fortsatt med å omsette våre mange sjanser til mål, men mot slutten av kampen dro vi i fra i målprotokollen og vant til slutt med 6-3.

Våre G00 møtte Fredrikstad i kvartfinalen. Det ble en meget jevn kamp hvor lagene fulgte hverandre i mål protokollen. Mot slutten av kampen ledet Fredrikstad med 3-2, NOR 92 kjempet hardt for en utligning, men på tross av noen gode muligheter klarte ikke gutta å få trykket inn det målet som ville gitt straffer. Dermed ble det tap i kvartfinalen, men gutta skal ha ros for å ha gjennomført en fantastisk bra innsats i turneringen. Tre strake seire og et ett-målstap i kvartfinalen gir bra motivasjon på treningene frem i mot seriestart!

Dermed var det kun G98 igjen av NOR-lagene i turneringen og i semifinalen ventet ett lag som også blir en utfordrer i et eventuellt NM sluttspill, Slevik IBK. Slevik kom til semifinalen etter å ha slått GIF med 4-1 og vi var spente på hva som ventet oss. Også i denne kampen var vi det førende laget, men Slevik var langt fra ufarlige på sine forsøk. Vi tok ledelsen med 1-0 allerede etter 6 sekunder! Slevik fikk dessverre et utligningsmål på en situasjon hvor vi ble altfor passive og glemte markeringene. Vi slo tilbake, tok ledelsen både 2-1 og 3-1, og hadde noen eventyrlige sjanser til å sette spikeren i kista, men i stedet fikk Slevik et reduseringsmål. Vi styrte kampen inn til en finale plass og vi så at formkurven fortsatte å peke oppover :)

I finalen ventet Karlstad som hadde "gruset" Sarpsborg med hele 16-2 i semifinalen. Gutta sto dessverre med "lua i handa" de første ti minuttene og lot ballsikre svensker enkelt gå opp til en 3-0 ledelse. Etter dette etterlyste vi at gutta "gikk i krigen" og at vi ikke skulle dumme oss ut. Det gjorde vi ikke. Gutta gikk til tøffere i duellene, satte mer tempo på beina og turte å spille ball selv i stedet for å løpe etter. Dessverre fikk Karlstad ett litt heldig mål og gikk opp til 4-0, men vi hadde også våre sjanser og burde ha scoret ett mål eller to. Det gjorde vi ikke og dermed endte finalen med en fortjent seier 4-0 til Karlstad. Uansett, vi fikk 6 nyttige kamper i våre forberedelser til seriestarten og noen svar på hvor vi står i starten av september. Fysisk er vi i rute, teknisk ligger vi etter! Dette skal vi jobbe med og rette opp i ukene som kommer!

Alle kamper i Plankecup 2013



  •