27282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Dramatikk da NOR 92 slo Fredrikstad!

23.02.2014

I et fyrverkeri av en innebandykamp tok NOR 92 et langt skritt nærmere Eliteserien. Det ble seier 8-7 over Fredrikstad i Solberghallen i kveldens kamp.

Seiersjubel! NOR 92 slo Fredrikstad 8-7 og tok et langt skritt i retning av seriemesterskapet!

Før vi går løs på selve kamp referatet, de som har fulgt klubben tett siden starten husker garantert noen tette, tøffe og avgjørende oppgjør mot Fredrikstad helt tilbake fra 90 tallet. Kveldens oppgjør føyer seg fint inn i denne rekken med slike kamper!

Kampfakta NOR 92 - Fredrikstad

Dette ble kampen som hadde alt, mange mål, tett, intensivt og en avgjørelse som kom først da det sto igjen drøye to minutter igjen av kampen!

Tidligere denne sesongen har vi vent oss til at NOR 92 har startet kampene klart best. Slik var det ikke mot Fredrikstad. Ikke i det hele tatt! Gjestene fra Østfold var det klart mest tente laget fra start og det ble mål allerede i første byttet. 27 sekunder på lystavla og 0-1 i Solberghallen. 03.45 og 0-2, 06.09 og 0-3 og faktisk gikk Fredrikstad opp til 4-0 (07.03) før NOR 92 våknet.

- Vi var altfor passive og feige i starten av kampen. Det var litt trist å se, kommenterer NOR-trener Bjørn-Erik Thorp.

Han tror det kunne være på grunn av nerver.

- Mange av dagens spillene har jo blitt vant til å tape viktige kamper så helt klart spilte nervene inn.

Slik var det garantert. Og kanskje løsnet det mentalt når Fredrikstad scoret 4-0 så tidlig. Plutselig skjønte NOR-spillene at de ikke hadde noe å tape. Sett i etterkant av kampen kan det ha vært helt avgjørende.

- Vi klarte å unngå å stresse oss opp, men hadde fokus på små ting. Som å komme nærmere opp i markering. Vi tok også bytte for bytte, sier Bjørn-Erik Thorp.

Snudde og vant opprykksdrama (dt.no)

Seriegullet glapp for FIBK (Fredrikstad Blad)

Dette hjalp helt klart. For NOR 92 avsluttet første perioden på en veldig bra måte. De skapte flere sjanser og et bra trykk mot Fredrikstad. Etter 09.51 fikk Tigers sin første redusering da Steffen Løvlund elegant scoret. Etter 12.57 var det vår kaptein Fredrik Steiner som tok ansvar og smalt inn 2-4. Hva var det Nils Arne Eggen sa i sin tid? «There is hope in a hanging snore» Det var det og 2-4 sto seg til pause og det var fortsatt helt klart liv i kampen på tross av den grusomme starten!

Vi fulgte kampen LIVE her!

Men også i andre perioden var det gjestene som åpnet målkontoen gjennom veteranen Willy Fauskanger. Men på nytt viste NOR stor moral og kom tilbake. Faktisk så Fredrikstad-spillene merkbart slitne ut i hele andre perioden og NOR 92 var det klart bedre laget.

- Det er sjeldent vi gjør en bra andre periode, men i dag fikk vi det til. Jeg kjente det allerede mot slutten av første perioden at de begynte å bli slitne, da fikk jeg en positiv følelse, sier NOR-spilleren Kristian Becher.

NOR vant den andre perioden med 3-1 og dermed sto det 5-5 og full spenning når den tredje perioden startet. Også denne startet dårlig for NOR 92. Først kom 5-6 etter 42.22 og på straffe kom også 5-7 etter 48.06. Der og da så det litt tøfft ut for Tigers...

Poengligaen NOR 92

Men den moralen og viljen til å vinne som NOR-guttene viste i dag er det lenge siden vi har sett. Dette var helt enkelt en kamp NOR 92 bare SKULLE vinne. Med ti minutter igjen å spille setter Kristian Becher inn et kanonskudd og det er 6-7 og kontakt. Det ble startskuddet på snuoperasjonen.

- Vi vant ballen og jeg fikk ballen i midten. Når jeg skyter treffer jeg køllen til en motstander og derfor fikk ballen en veldig fart. Det var en lettelse å se ballen gå inn da dette betyr så mye for klubben og alle de som legger ned så mye arbeid. Dette er blant det største jeg vært med om i idretten. Jeg scorer ikke så ofte, men setter bare inn viktige mål, ler Kristian.

7-7 kom etter 54.28 da Daniel Aronsson gjorde et fantastik mål og der og da hadde NOR 92 det ene viktige poenget i lomma! Men NOR 92 ga seg ikke med det og med bare 2.23 minutter igjen å spille klinket Alexander H. Dahl inn 8-7 og taket i Solberghallen var nær ved å lette da ca. 200 tilskuere ga utrykk for glede og lettelse!

Tabellen 1. Divisjon Øst

Etter det prøvde Fredrikstad hva de kunne og tok ut keeperen og spilte 6 mot 5. Men spesielt mye skapte de ikke.

- Det var ganske stabilt mot slutten og hele de siste ti minuttene av kampen føler jeg det var vi som bestemte kampbildet. Det er jeg fornøyd med, sier Bjørn-Erik Thorp.

Nå er det mye som taler for at NOR 92 vinner serien.

- Hvis Fredrikstad tar poeng av Holmlia på lørdag kan vi avgjøre mot Vålerenga på søndag, sier Bjørn-Erik Thorp.