2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Vant uten å imponere

09.02.2014

OL på TV og et ufyselig vær ute var nok hovedårsaken til at kun 75 tilskuere tok turen til Solberghallen søndag kveld.

Nr. 23 BB. Best hos hjemmelaget var Fredrik Steiner

Etter en periode med relativt svak motstand var det knyttet spenning til hva Lillestrøm kunne stille opp med i søndagens kamp i Solberghallen. Lillestrøm viste at de er å regne med i årets serie. Kneptent tap borte mot Fredrikstad for et par uker siden og en bra innsats mot NOR 92 i kveldens kamp. Når det er sagt er det en stund siden vi har sett slurve mer enn de gjorde mot Lillestrøm.

NOR poengene varmet mest (dt.no)

Som sagt, vi har sett NOR 92 gjøre bedre prestasjoner. Men 7-5 hjemme mot Lillestrøm betyr to viktige poeng.

Kamfakta NOR 92 - Lillestrøm

- I denne fasen av serien er det bare poengene som teller, mener NOR-treneren Bjørn-Erik Thorp.

Kampen startet veldig jevnt og helt klart så man at Lillestrøm ikke hadde tenkt å gi seg uten å fighte. Gjestene spilte en morsom innebandy og de prøvde virkelig å spille. Men det var NOR 92 som åpnet målkontoen da Fredrik Ullern traff bra etter en fin frislagsvariant. Men de to neste målene var Lillestrøms. Litt passivt NOR-forsvar gjorde at Lillestrøm kunne komme i raske kontringer og to av disse resulterte i mål. 1-2 kom på straffe og det var akkurat en slik som også NOR trengte for å kvittere på. Steffen Løvlund fikk tillitt og gjorde ingen feil. 2-2 ble resultatet etter første perioden. Helt greit så langt da det var jevnt spillemessig. NOR 92 hadde kanskje litt mer ballinnehav, men slurvet av og til med ballen. Dette var Lillestrøm flinke til å benytte seg av. Men følelsen fra tribunen var at NOR 92 hadde litt mer å gå samtidig som Lillestrøm viste det de hadde.

- Første perioden er ok, men vi får ikke helt opp farten slik vi ønsker, sier Bjørn-Erik Thorp.

Også i den andre perioden hadde hjemmelaget masse å gå på i starten. Unøyaktig og slurvete var to ord som meget godt beskriver spillet fra NOR sin side. Dette gjorde at tempoet ble lavt og dette var nok helt klart noe som passet Lillestrøm best. De kunne ligge bakpå og kontret kjapt når de fikk fatt i ballen.
Det behøvdes en sterk individuell prestasjon for å åpne opp kampen. Denne sto Steffen Løvlund for. Etter åtte minutters spill tråkket han inn foran mål, rundet Lillestrøm-keeperen og satte ballen kontant i mål. Spillemessig ble det ikke mye bedre etter målet, men en liten kikk fikk NOR helt klart og samtidig var det som om luften gikk litt ut av Lillestrøm-spillene.  4-2 kom da NOR spilte seks mot fem (avventende utvisning). Simen Bendiksen fikk i vei et bra skudd som fant veien inn i mål. Der og da var følelsen at NOR bare skulle gå i fra, men Lillestrøm viste fin moral og nektet å gi seg. Gjestene avsluttet perioden klart best og med sin 3-4-redusering skapte de nytt liv i kampen.

Tabellen 1. divisjon Østlandet

Men NOR starter tredje perioden med ett høyre tempo og bedre skjerpe enn hva de vist så langt i kampen. Tidlig kom også 5-3 etter et fint og kjapt NOR-angrep der Fredrik Steiner var sist på ballen. Når deretter Steffen Løvlund prikket inn 6-3 på frislag kjentes kampen avgjort. Lillestrøm prøvde hele tiden og var langt ifra ufarlige på sine kontringer. Og faktisk var det Lillestrøm som så sterkest ut i slutten av denne perioden også. NOR 92 så ut som om de hadde tankene på neste kamp allerede og Lillestrøm scoret både 4-6 og 5-6 og rystet helt klart hjemmelaget. Men når Andreas Zanetti satte inn 7-5 i var det klart.

- Klart det ble litt spennende på slutten og det kunne fort ha endt uavgjort, men samtidig følte jeg at vi hadde kontroll på hva vi skulle gjøre hele tiden, sier Bjørn-Erik Thorp.

Til slutt ble det altså seier og to poeng for NOR 92, men spillemessig har vi sett laget langt bedre enn dette.

- Vi gjør det vi må for å vinne, men ikke mer enn det. Vårt passningsspill må bli mye bedre enn det var i dag, men samtidig er det poengene som betyr mest nå og jeg er så klart fornøyd med at vi vinner kampen, oppsummerer Bjørn-Erik Thorp.