Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

Aktivitetskalender

«« Jun - 2022 »»
M T O T F L S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Bygger for fremtiden

13.05.2014

To sesonger etter at NOR 92 rykket ned fra Eliteserien er vi tilbake i vår øverste liga. Klubben har ett lovende mannskap med ambisjoner for fremtiden.


Klare for nye og større oppgaver! NOR 92 ble seriemestere i 1. divisjon, og er klare for et etterlengtet comeback i Eliteserien neste sesong.

Kun 5 klubber i Norge har flere sesonger i vår øverste liga enn NOR 92, en prestasjon når man tenker på at man i stor grad er/har vært avhengige av å rekruttere egne spillere for å lykkes. Uten en stor og sterk ungdomsavdeling hadde kanskje ikke fremtiden vært like lys for laget fra Nedre Eiker som den faktisk er. NOR 92 har over 15 ungdomslag og er blant landets største innebandyklubber.

NOR 92 har alltid vært å finne i våre to øverste divisjoner. I hele 12 av 19 sesonger siden Eliteserien så sitt lys tidlig på 90 tallet har de blå/hvite fra Buskerud vært å finne i vår øverste divisjon. Sesongene i 1. divisjon har vært et resultat av generasjonsskifter de siste 20 årene.

Nå satser klubben knallhardt på å stabilisere laget i toppen av Norsk innebandy med en kombinasjon av egenutviklede og treningsvillige spillere og noen solide forsterkninger utenfra.

Trener Bjørn-Erik Thorp har nylig signert på en ny 2 årskontrakt med Tigers og den tidligere målvakten Christian Kolderup har tatt over som Sportslig leder etter Jørn Bendiksen som går over i en annen rolle i klubben. Vi har tatt en prat med begge for å høre litt om status og planer for comebacket i Eliteserien.


Ny 2 årsavtale. Bjørn-Erik Thorp går inn i sin andre periode som trener for NOR 92 og skal lede laget i comebacket i Eliteserien.

Bjørn-Erik, endelig tilbake i toppen av Norsk innebandy, hva nå?
- Det er det nivået det er morsomt og utviklende å være på. Blir en morsom og utfordrende reise for å vise at det er nivået vi som lag og klubb ønsker å være på.

Hvordan ser planene ut for klubbens comeback, hva tenker du om sesongen som kommer?
- Vi øker treningsmengden med 10-15 %, og skal løfte kvaliteten på hver enkelt økt noen hakk. Ellers vil mye være likt for de som kjenner oss. Først og fremst skal det bli godt som trener å få umiddelbare svar på hvor vi er i fasen. Ikke å kunne skjule svakheter like lett som vi kunne i 1.divisjon. Målet vårt med den første sesongen i Eliteserien er å utvikle oss maksimalt som lag og individer.

Hva gleder du deg mest til og hva blir den største utfordringen?
- Å kjenne på nerven i hver enkelt kamp, og kunne jobbe med ukentlige tilbakemeldinger og utfordringer i treningshverdagen gleder jeg meg mest til. Den største utfordringen blir å skape ett «slemmere» lag, samt å få spillergruppa, lagledelsen og klubborganisasjonen til å synke slik at alle tar steget opp i Eliteserien samtidig. Da blir alt så mye lettere :)

Du har tidligere vært i tilsvarende situasjon med Tunet, hvor utgangspunktet var en ung og delvis urutinert spillerstall full av pågangsmot og treningsvilje. Ser du noen likhetstrekk i utfordringene som venter?
- Ja, det vil jeg si. I forhold til Tunet – perioden var vi veldig heldige med 4 sterke hærførere og et par virkelig gode norske spillere til fra start av. De hjalp mye i startfasen. I NOR har jeg hatt lenger tid med laget før første sesong i Eliteserien slik at jeg har kunnet påvirke flere områder. Klarer vi å utvikle hærførere, alternativt hente inn noen, synes jeg vi har alle muligheter til å lykkes minst like bra som Tunet gjorde den gangen.

Som de fleste andre lag som rykker opp en divisjon behøves det forsterkninger. Hvilke spillertyper er du på utkikk etter?
- Som nevnt over trenger vi hærførere. Det er alltid viktig. Videre må de spillerne vi henter inn være glade i å trene og være brukbart selvgående på det området. Utover det trenger vi en back, en center og en forward. Lykkes vi med det, står vi friere til å tenke mer kreativt og relasjonsmessig på øvrige forsterkninger.

Hvorfor skal spillere som jakter ny klubb nettopp vurdere NOR 92 fremfor toppklubber som Tunet og Slevik?
- De to klubbene får jobbe med sitt og på sin måte (som de andre klubbene i Eliteserien). Vi jobber med vårt på den måten vi tror mest på og har god tro på å lykkes med det. Generelt kan jeg si at de spillerne som virkelig satser på innebandy, og har ambisjoner om å komme så langt som mulig i sin karriere vil få gode muligheter til det i NOR 92. Det være seg landslag, spill i utlandet osv. Vi satser hardt på å utvikle individet, og har gode arbeidsmuligheter for det.

Forrige sesong var stort sett et stormløp mot motstandernes mål og til tider power play i 5 mot 5. Hvordan vi laget fremstå neste sesong, tenker du like offensivt også mot vesentlig bedre motstand?
- Det skal bli utrolig givende som trener å kunne jobbe mer systematisk med den defensive delen av spillet. Selv om vi har trent på det, har vi blitt testet lite i kampsituasjoner. Det får vi nå. Videre skal vi bli mer nøyaktige med ballen i laget, og klare å vurdere alle situasjoner mer kynisk.

Du skal også bidra med din kompetanse rundt vårt G18 lag kommende sesong, hva tenker du rundt dette?
- Gleder meg veldig til å jobbe med 97-99 kullet mer målrettet. Det er fremtiden til NOR 92, og de skal gis alle muligheter til å satse på innebandy :) Tror også overgangen mellom A og juniorlag blir smidigere ved å løse det slik.

NOR 92 har en av landets beste og bredeste tropper i G16, hva venter du deg av disse gutta i årene som kommer?
- At flere av de forhåpentligvis knekker koder og bestemmer seg for å bli best mulig til å spille innebandy! Hver gang de kommer på en innebandysamling skal de være sultne på og lære mer og være der for å trene, ikke bli trent.

NOR 92 har glimrende treningsforhold i Solberghallen og Mjøndalshallen, en samarbeidsavtale med Stamina og en natur i nærområdet som gir glimrende forhold for forsesongstreninger.
Hvordan vektlegger du disse fasilitetene i treningshverdagen?

- Vi forsøker å trene variert for og ikke gå lei de samme stedene hele tiden. Det blir mye inne i hall på vinteren, så det er fint å være mye ute når vi kan. Og naturen i vårt nærområde gir virkelig bra muligheter for det. Videre er samarbeidsavtalen med Stamina utrolig mye verdt for oss, den gir det viktige «ekstra»!

Helgene 24-25. mai og 6-8. juni kjører NOR 92 try-outs for å teste nye spillere. Noe spennende på gang til disse samlingene?
- Vi har noen spennende navn, både norske og utenlandske, som er interessert i å høre hvordan vi jobber i NOR 92. Blir morsomt å møte disse spillerne :)

Plass for flere som har lyst til å vise seg frem?
- Selvfølgelig, bare å kontakte sportssjefen eller meg som trener.

Til slutt, hva blir det viktigste i sesongen som kommer for NOR 92?
- Å kjenne at alle utvikler seg og blir bedre, spillergruppa, lagledelsen og organisasjonen. Da vil prestasjonene på banen komme av seg selv!

Christian Kolderup er herrelagets nye Sportslige leder. Vi tok en prat med den gamle storkeeperen om overgangen fra å være bakre skanse til å stå på barrikadene for NOR 92 på ledersiden.


Ny Sportssjef. Christian Kolderup er ny Sportssjef i NOR 92 og ser frem til oppgavene med glede og stolthet!

Travle dager med å organisere neste sesong Christian?
- Ja det er aktivitet hele døgnet. I forhold til å etablere ett godt fundament for neste sesong, er den neste måneden avgjørende.

Du har etter hvert lang erfaring i Norsk innebandy Christian, hva tror du blir viktig elementer for NOR 92 som klubb med tanke på å lykkes i Eliteserien neste sesong?
- Det er veldig mange faktorer. Det at klubben drives profesjonelt og at alt utenomsportslig er godt ivaretatt av andre personer i klubben, gir herrelaget frihet til å konsentrere seg om det sportslige. Jeg håper vi kan presentere Norges beste støtteapparat i tiden fremover. Vi har gode treningsfasiliteter og treningstilbud. Til slutt kommer det ned på laget og enkeltspillere. I fjor viste NOR seg som ett bedre sammensatt lag enn på lenge. Det håper jeg vi kan ta med oss også til neste sesong. Vi er i tillegg avhengig av kvalitet og intensitet på alle treningene. Stallen må bli noe bredere enn den er akkurat nå, men det jobber vi hardt med å få til.   

Hva forventer du deg av laget og enkelt spillere kommende sesong?
- At alle som er på møter, treninger og kamper er tilstede og fokusert. Det vil være spillere og personer i støtteapparat som ikke alltid har mulighet til å være med på alt. Derfor må vi kreve av hverandre at vi gir alt når vi først er samlet. Videre forventer jeg at vi kan ha en åpen og god dialog, slik at innebandy faktisk kan være morsomt!

Hva tror du selv om overgangen fra å prestere ute på banen til å skulle jobbe administrativt og skape resultater sammen med spillere, trenere og ledere fra sidelinjen?
-Det handler om kommunikasjon og lagspill på begge arenaene. I begge jobbene er en avhengig at alle har tydelige ansvarsforhold og er godt ”trent” i oppgaven. Som spiller er resultatet ofte mer direkte og tydelig i forhold til prestasjon, mens det i en administrativ rolle ikke alltid får resultater og tilbakemeldinger umiddelbart. Ting vil også kunne ta lenger tid å gjennomføre eller endre i en administrativt, noe som kan være vanskelig å takle for en utålmodig person.

Nye spillere som vurderer «Tigers» som sin nye klubb, hva er i vente i en klubb som NOR 92?
-Jeg tror vi har ett av Norges beste støtteapparat. Alt fra ett kompetent trenerteam, fysio og alle som er med rundt laget er utrolig dyktige og engasjerte.  Vi har ett lag med mange bra unge spillere. Vi ønsker å være en klubb der spillere føler de får den utviklingen de trenger for å kunne spille på internasjonalt nivå, samtidig som vi er ett morsomt lag å spille for. Det er veldig hyggelig at Simen Bendiksen har fått prøve seg på landslagsamling. Vi har flere junior lag som hevder seg i Norgestoppen, og arbeidet som legges ned i junioravdelingen er helt fenomenalt bra. Videre håper jeg vi er en klubb alle kan være stolte av. Vi tilbyr innebandy til de fleste årstrinn, vi har ett El-innebandy lag som vi er kjempestolte av og det er ildsjeler i klubben som støtter barn som har blitt rammet av kreft. Alt dette gjør i alle fall meg veldig motivert til å påta meg verv for klubben, og jeg er stolt av å ha fått denne muligheten.    


Kontaktpersoner i NOR 92

Hovedtrener, Bjørn-Erik Thorp, e-post: thorp@nor92.com

Sportssjef, Christian Kolderup, e-post: christian@yukon.no



  •