Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

Aktivitetskalender

«« Jun - 2022 »»
M T O T F L S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Drama i sluttsekundene!

15.02.2015

For et drama vi ble vitne til i sluttsekundene av kveldens oppgjør mellom NOR 92 og Sarpsborg...


NOR 92´s beste. Steffen Løvlund noterte seg for to nettkjenninger og en assist og var hjemmelagets bestemann.

For en dramatikk det ble i Solberghallen i sluttsekundene av kveldens oppgjør mellom NOR 92 og Sarpsborg!

Poengligaen NOR 92

Men la oss starte med begynnelsen som ble akkurat så bra som hjemmelaget håpet på. NOR 92 var svært nære ett viktig poeng i bortekampen mot Akerselva, men hadde ikke marginene med seg i slutten på det oppgjøret. Derfor var gutta ekstra motivert for å ta ut det lille ekstra som ville gi minst ett viktig poeng i hjemmekampen mot Sarpsborg.

Allerede etter drøye tre minutter sørget Simen Bendiksen for at hjemmelaget tok ledelsen 1-0. Pasning fra guttespiller Jørgen Ripel og vips var Tigers i førigen! Snaue tre minutter senere var det poengkongen Steffen Løvlund som økte til 2-0 etter at Joona Grøhn hadde vært servitør.  NOR 92 var virkelig på hugget i starten på kampen! Dessverre fikk Sarpsborg servert sin utligning til 1-2 da Fredrik Ullern var uhelding med ett oppspill i eget forsvar. Shit happens Fredrik! Mot slutten av perioden kom Sarpsborg noe mer med i kampen og fikk også sin utligning til 2-2 som sto seg ut perioden.

- Jeg synes vi starter kampen bra og er veldig stabile. Siden kommer noen personlige feil som gjør at de kommer ikapp til 2-2, men jeg synes likevel vi finner rytmen etter det igjen, oppsummerer NOR-trener Bjørn-Erik Thorp etter de første tjue var unnagjort.

Andre perioden starter med ett Sarpsborg lag som er mer aggressive fra starten av i midtperioden. Etter snaue tre minutter av perioden så fikk bortelaget muligheten i overtallsspill. Denne tok de godt vare på og da det gjensto kun 8 sekunder før NOR 92 fikk fullt lag fikk Østfoldlaget målet de jaget og dermed 2-3. NOR 92 fikk sin sjanse i overtallsspill før perioden var halvspilt og tok også godt vare på muligheten. Mindre enn minuttet i overtallspillet serverte Joona Grøhn til Steffen Løvlund som puttet sitt andre mål for kvelden. Dermed 3-3 foran siste periode...

NOR 92 visste at de hadde sjansen på minst ett viktig poeng hvis de gjorde jobben i sluttperioden. Men på tross av mange fine muligheter i starten på perioden ville ikke ballen i mål. Derfor var det litt flatterende når det var Sarpsborg som tok ledelsen med 4-3 etter drøye fem minutter av siste periode. Men NOR-gutta jobbet på videre. Da det gjensto 5.21 av kampen tok hjemmelaget Time Out og kun 53 sekunder senere sto det 4-4 på tavla etter at Markus Otronen hadde utlignet for Tigers, servert av Fredrik Ullern! Kampen sto og vippet mot slutten og frustrasjonen var til å ta og føle på når Sarpsborg fikk sjansen i overtall med kun 4.25 på kampuret. Skulle avgjørelsen komme nå? NOR 92 red av stormen i undertall og optimismen var tilbake i sluttminuttene. 

Så med 23 sekunder igjen av kampen kom målet som de aller fleste trodde var seiersmålet... Sarpsborg utnyttet en feil i NOR 92´s defensiv og tok ledelsen med 5-4... da var det stille i Solberghallen. Tekning, NOR 92 vinner ballen og Simen Bendiksen legger en langball opp i Sarpsborg forsvaret, Steffen Løvlund vinner duellen, spiller frem Joona Grøhn på bakre stolpe og finnen gjør ingen feil, 5-5 med 6 sekunder igjen og jubelen løftet taket i Solberghallen med et par centimeter! Utrolig nok klarte Tigers å utligne og de var også svært nære å ta med seg alle poengene da de to sekunder før slutt holdt på å score nok en gang!

Sikret poeng i superdrama (dt.no)

Ledet fire sekunder før slutt (sa.no)

Bjørn-Erik uttaler følgende til nor92.com om sluttminuttet: - Så klart var det litt frustrerende at vi slapp inn et så billig mål mot slutten, men samtidig hadde vi en plan for hva vi skulle gjøre hvis det skulle skje. Det handlet om å få ut beskjeden til gutta og måten de responderte på var veldig hyggelig å se.

Om kampen sier Thorp følgende: - Jeg synes vi fortjente minst ett poeng. Jeg synes vi var på jobben i dag. Spillene stemplet inn og leverte i bytt etter bytt. Jeg synes også vi klarte å ikke bli altfor frusterte når vi hadde litt dårligere perioder i kampen. Vi klarte å stå ok i posisjonsspillet i dag defensivt og offensivt skapte vi fler sjanser og kunne ha satt noen fler.

Dette poenget kan vise seg å bli svært verdifullt for Tigers når sesongen skal oppsummeres. Etter at Sveiva vant over Grei hadde de grep om den siste sluttspillsplassen før NOR 92´s kamp mot Sarpsborg. Nå er Tigers poenget foran...

Kampfakta NOR 92 - Sarpsborg  



  •