Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

Aktivitetskalender

«« Jun - 2022 »»
M T O T F L S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Innebandyskole i vinterferien!

10.02.2015

I skolens vinterferie vil det bli arrangert en innebandyskole i Mjøndalshallen i regi av landslagsspiller Sindre Bjerknes som til daglig spiller i Tunet. Med seg på laget har han noen spennende utøvere!


Lærer bort sine kunstner! Landslagsspiller Sindre Bjerknes kommer til Mjøndalshallen i vinterferien med sin innebandyskole.

Er du ikke på ferietur i vinterferien og spiller aldersbestemt innebandy i NOR 92 og i tillegg har lyst til å bli en bedre innebandyspiller!? Innebandyskolen er åpen for spillere født 2002-1997.

Da skal du krysse av for 23, 24 og 25 februar i kalenderen og snarest melde deg på Sindre Bjerknes innebandyskole som kommer til Mjøndalshallen disse dagene!

Poengkongene i Eliteserien kommer! Kommer du?


Mossin kommer! Ole Mossin kommer blant annet sammen med Andreas Falkeid (GIF) og Mads Normann (Tunet, tidl. NOR 92)

Sindre Bjerknes, kort for de som ikke vet, beskriv deg selv som spiller og din karriere så langt?

-Jeg spiller Center/ Løper for Tunet IBK. Startet på spille innebandy da jeg var 5 år i Sveiva. Der spilte jeg i 14 år. Da jeg var 19, flyttet jeg til Sverige med kjæresten for å spille SSL for Jönköping. Et halvt år senere flyttet jeg hjem til Oslo, da jeg valgte å starte i Tunet. Der har jeg nå spilt i ett og et halvt år. Som juniorspiller har jeg vunnet 8 aldersbestemte NM gull, en rekke kretsgull, Tigers Cup gull og 2 Gothia cup sølv. I tillegg fikk jeg med meg ett U19 VM og har en del landskamper for U19 landslaget. Som seniorspiller har det blitt 2 NM sølv, 1 Europacupsølv og 2 seriesølv. Forhåpentligvis kommer gullet denne sesongen.
Jeg debuterte på A- landslaget da jeg var 18 år. Har fått med meg 2 VM, og litt over 25 landskamper. Ellers er jeg en offensiv spiller som produserer både mål og assist. Jeg trives sammen med spillere som har fart i ballen og beina.

Du fikk som nevnt med deg noen kamper i SSL for Jønkøping, hvordan beskriver du kort den store forskjellen mellom svensk og norsk innebandy på toppnivå.

-Den største forskjellen er tempoet. Både med og uten ball. Det tror jeg også de fleste norske juniorlag som reiser ned til Gothia Cup også merker. Svenskene er mye bedre på å gjøre alt raskere. De har færre touch på ballen, skyter direkte og gjør dribler, passer og fører ballen i stor fart. Alle spillerne i SSL er også veldig gode. I den norske eliteserien er det dessverre en del spillere som ikke holder høyt nivå, sånt finnes ikke i SSL.

Du har selv satset hardt på innebandyen, hvis du skulle peke noe spesielt som har gjort at du har lykkes og kanskje gi noen råd til dagens unge spillere, hva skulle det bli?

-Jeg har trent veldig mye på egenhånd. Mye teknikktrening og skuddtrening. I tillegg har jeg alltid vært bevisst på hva jeg er god på og ikke så god på. Jeg tenker alltid nøye over kamper for å lære av situasjoner jeg har løst dårlig eller bra. Da er jeg bedre forberedt til neste gang. I tillegg plukker jeg opp detaljer fra medspillere og motspillere som jeg prøver å lære meg.

Innebandyskole/camp i vinterferien må være en glimrende ide. Hva blir hovedfokus disse tre dagene?

-Det blir mest fokus på tekniske ferdigheter. Skudd, skuddteknikk, pasninger, mottak og ballkontroll. I tillegg vil vi ha øvelser som viser offensive løpsmønster som er veldig effektive for å komme seg fri fra motspiller. Enten du er løper, center eller back. Selvfølgelig vil det også bli en del spill.

Tidligere erfaringer fra tilsvarende opplegg?

-Jeg arrangerte innebandyskole i Oslo i romjula. Det gikk veldig bra. De fleste av deltagerne synes det kult å trene på en litt annerledes måte, og følte de fikk stort sportslig utbytte av det. Samtidig fikk jeg gjort meg opp noen nyttige erfaringer for å gjøre det enda bedre neste gang.

Hvorfor burde spillere i NOR 92´s junioravdeling melde seg på på denne campen?

-For det første så blir det opptil ni økter på tre dager med kvalitetstrening. Det er aldri feil. I tillegg er målet at deltagerne skal lære noe de kan ta med seg videre. Da tenker jeg først og fremst på individuelt taktiske ferdigheter. Dette er viktig å lære seg så tidlig som mulig. Spesielt viktig tror jeg det kan være for de eldste gutta som sikkert har ambisjoner om å spille fast på NOR 92 sitt elitelag i framtiden. Å tenke riktig offensivt, bevege seg riktig vil gjøre at man kommer til flere målsjanser enn normalt. Denne campen kan gjøre den lille forskjellen, sånn at man kanskje tar steget opp på A-laget tidligere.

Aldersspennet blir fra 02 til 97/98 hvordan tenker dere å organisere dette?

-Siden det er tekniske ferdigheter som er hovedfokuset så vil ikke det ha for mye å si. I prinsipp kunne landslaget trent på samme bane som ett Gutter 12 lag, fordi fokuset ligger først og fremst på hver enkelt spiller.
Under spill sekvenser kommer jeg til å sørge for at de jevnaldrende spiller mot hverandre, slik at kvaliteten blir best mulig for alle. Jeg hadde tilsvarende aldersspenn i romjula, og det ble ikke noe problem.

Hva med keepere, burde de melde seg på denne innebandyskolen?

-GIF Fighters keeper, Andreas Falkeid kommer til å være med to av dagene eller hver dag. Han vil følge keeperne tett, gi personlige tilbakemeldinger og vise fram gode øvelser som keeperne kan kjøre på egenhånd. Det vil også være øvelser som gjør at keeperne får utfordringer. Andreas er en av Norges aller beste keepere og veldig flink som keeperinstruktør, her har man en veldig god mulighet til å lære noe nytt.

Hvem kommer man til å se i Mjøndalshallen som dine gode hjelpere disse tre dagene?

-Jeg vil være der hver dag. I tillegg kommer den tidligere NOR 92 gutten, Mads Fossum Nordmann til å være med en av dagene. Han vil ha hovedfokus på backene og delta som instruktør. Mads spiller sammen med meg i 1. rekka til Tunet. Årets spiller 2013/2014, Ole Mossin Olesen kommer en av dagene. Ole er en av Norges aller beste spillere, har vært fast på landslaget i mange år og spilt SSL i Umeå City. Ole er også en av de aller mest seriøse spillerne i eliteserien, og legger ned mye ekstra tid og trening. Han kommer til å kjøre noen treninger, snakke om sin karriere og dele sine erfaringer.

Til slutt, skulle du peke på to viktige egenskaper som dagens unge innebandyspillere burde fokusere på å utvikle, hva blir ditt råd da?

- Dette er kanskje et kjedelig svar, men det aller viktigste er å ha det gøy. Har man det gøy mens man spiller, kommer kreativiteten, selvtilliten og vinnermentaliteten automatisk. Dette fikk jeg spesielt erfare forrige sesong, da jeg møtte flere tunge utfordringer. Jeg kommer til å snakke litt om dette under campen.

På den andre egenskapen vil jeg si innstilling. Her spiller det ingen rolle hvilke ambisjoner man har for innebandyen. Men det er viktig å komme mentalt forberedt til trening, med innstilling om at man skal gjøre sitt beste og få mest mulig ut av hver trening eller kamp. Dersom man har lyst til spille på U19 landslag eller landslag må man selvsagt legge ned ekstra mengde med treningstimer for å bli ekstra god. Her er Drammens egen Martin Ødegård et rimelig godt eksempel og forbildet.

Avslutningsvis vil jeg oppfordre så mange som mulig til å melde seg på. Det kommer til å bli ett skikkelig opplegg med veldig dyktige instruktører. Målet er at alle deltagerne skal lære noe nytt som de kan ta med seg videre. Keepere, backer, centere og forwards vil få tett oppfølging, og konkrete tips for å bli bedre i sin posisjon, både teknisk og taktisk. Uansett hvilket ferdighetsnivå du ligger på, vil du få stort utbytte sportslig utbytte av å delta. Ryktene sier at ungdomsavdelingen i NOR 92 er blant landets beste og mest interesserte. I så fall vil dette opplegget være perfekt.  

Påmelding til innebandyskolen skjer direkte til Sindre Bjerknes på e-post: sindrebjerknes@hotmail.com

Det koster 750,- å delta uten mat og 900,- å delta med mat. 

For mer informasjon, kontakt din trener, lagleder eller send en mail direkte til Sindre.



  •