27282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Tap mot Sveiva

23.02.2015

Siste halvdelen av midtperioden ødela mye når NOR 92 jaktet den siste sluttspillsplassen og for å unngå kvalifisering for å redde plassen i neste års Eliteserien.

Ny nettkjenning. Jørgen Ripel har gått under radaren hos U19 landslagsledelsen, men i NOR 92 leverer han varene uansett serie.

Denne kampen var på mange måter kampen om den siste sluttspillsplassen og kampen om å unngå deltakelse i en kvalifisering for å sikre plassen i neste års Eliteserie.

Ser man på begge lags to siste kamper så var det klart at det var i denne kampen den store sjansen for å full uttelling var størst.

Kampfakta Sveiva - NOR 92

NOR 92 fikk den dårligst tenkelige starten på kampen. Før det var gått 6. minutter så ledet hjemmelaget 2-0. NOR 92 fikk heldigvis med seg en viktig redusering før pausen da Simen Bendiksen ikke lot seg be to ganger i overtall før halvspilt periode. De siste 10 minuttene ga ingen nye hendelser på kampskjema hverken når det gjaldt mål eller utvisninger.

NOR 92 pådro seg en utvisning etter halvspilt kamp og denne muligheten tok Sveiva godt vare på og kunne øke til 4-2 i det påfølgende overtallsspillet. De neste snaue seks minuttene av perioden skulle vise seg i ettertid å bli svært avgjørende for resultatet. Først økte Sveiva til 5-2 etter 34.21, før hjemmelaget like godt økte til 6-2 etter 37.22 og ga seg dermed selv et glimrende utgangspunkt for siste perioden.

NOR 92 var avhengige av å hindre flere baklengsmål i tredje perioden om de skulle ha en sjanse på poeng. Det klarte de, men samtidig skulle det scores minst fire mål. Det første kom etter 8.23 av perioden da Fredrik "PC" Steiner som kom inn i siste periode scoret sitt 11 mål for sesongen. Drøyt tre minutter senere var det vår poengkonge Steffen Løvlund som ville være med på moroa og ga nytt håp med sitt 6-4 mål. Dessverre for Tigers ga ikke de siste drøye åtte minuttene av kampen noen nye scoringer på tross av stangskudd og flere andre gode muligheter.

NOR 92 tapte skjebnekampen (dt.no)

Dermed må NOR 92 slå en av topplagene Slevik (H) eller Greåker (B) i en av sesongens to siste kamper for å ha noen sjanse til sluttspill og for å unngå kvalifisering, samtidig som Sveiva må tape sine to gjenværende kamper mot Greåker (H) og Grei (B).

Sveiva slo NOR 92 (assisten.no)

Kvalifiseringen til Eliteserien spilles i Sandnes 27-29. mars hvor det skal kjempes om fire ledige plasser i Eliteserien 2015/2016. Hvorvidt det blir noen kvalifisering er ennå ikke 100% klart, men i tillegg til lag nr. 9 i Eliteserien, skal det delta ett lag fra regionene Øst, Sør/Vest, Midt Norge og Nord Norge i en eventuell kvalifisering. Kretsene hadde frist til 16. februar om å melde tilbake til Norges Bandyforbund vedrørende status på hvilke kretser/lag som stiller i en eventull kvalifisering.