2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Tilbake på sporet!

08.01.2015

Det startet som mot Greåker, famlende og ubestemt, men vi avsluttet med stil og det ble en mye jevnere kamp enn Tunet satte pris på. Men litt flaks kunne ett poeng blitt igjen hos oss.

Bedring å spore! Gutta tok samling i bånn og snudde den dårlige trenden fra kampene før jul hjemme mot Tunet.

To minutter var spillt av kveldens kamp da Tunet tok ledelsen med 1-0. Etter snaue 12 minutter sto det 2-0 og NOR 92 så ikke ut som de hadde funnet tilbake til sitt grunnspill og formasjon. Tunet kom for enkelt til! Da Tunet økte til 3-0 etter 12.16 var det nok en del både på og utefor banen som fikk litt flashback fra kampen mot Greåker. Heldigvis skjerpet gutta seg og etter 15.50 reduserte Joona Grøhn til 1-3 etter at han hadde kranglet seg igjennom Tunet forsvaret og scoret. Etter 18.17 av perioden økte Tunet til 4-1 og dette sto seg til første pause. Greit resultat etter spill og sjanser de første tjue minuttene og hjemmelaget hadde grunn til å være betenkte.

Midtperioden begynnte litt som første, med et stort Tunet overtak i de første 4-5 minuttene. Tunet økte til 5-1 etter 5.17 av perioden med en spiller som har tilbrakt mange timer i nettopp denne hallen, Mads Fossum Normann. Mange trodde nok at det målet var spikeren i kista. Det var det ikke...  Plutselig så virket det som NOR 92 fant de rette formasjonene defensivt og dermed kom også de farlige overgangene vi har sett tidligere i Solberghallen denne sesonen. 2-5 målet var viktig, det kom med bare 1.35 før andre pause og det var det Kristian Becher som fikset. Tre mål opp og pause, kanskje det var en sjanse!?

Tredje perioden startet på best mulig måte for Tigers, Joona Grøhn ble servert på vakkert vis av Steffen Løvlund og plutselig var det kamp i Solberghallen igjen! NOR 92 fikk mer og mer selvtillit, var farlige på overgangene og lå mye bedre i sin defensiv enn tidligere i kampen. Så fulgte 90 sekunder med drama for hjemmelaget, først var det Steffen Løvlund som reduserte til 4-5 etter 49.12 og deretter sto jubelen i taket da Magnus Sjøstrand utlignet til 5-5 etter 50.43! Da var det virkelig match igjen. Kunne NOR 92 virkelig sjokkere fjorårssesongens sølvvinnere fra seriespillet og NM? Tunet tar time out og dessverre for hjemmelaget fikk Mossin Olesen treff på en volley 30 sekunder senere og dermed tok Tunet tilbake ledelsen 6-5. NOR 92 hadde ikke tenkt til å gi oopp og kjørte på videre i jakten på det ene viktige poenget. 2.20 før slutten oppsto det en situasjon som endte med en 5 min. utvisning for Kenneth Løvlund, men det er vel ikke i å ta i at når Løvlund ble most i gulvet av en Tunet spiller, burde en av de gule slått følge til utvisningsboksen. I stedet for utligning la Tunet på til 7-5 i powerplay, og selv om NOR 92 tok time out 20 sekunder før slutt og tok ut keeperen klarte de ikke å pynte på resultatet.

Vi skulle ha spist dem (dt.no)

Alt i alt en mye jevnere kamp enn hva som kanskje var forventet på forhånd! Greit nok at Tunet vant, men NOR 92 vant de siste 48 minuttene av kampen med 5-2 og kunne med litt flaks fått med seg ett poeng. Uansett noen steg i riktig retning! Ny kamp mot Grei på lørdag og det er bare å fortsette der man slapp mot Tunet...

NOR 92 nære poeng mot Tunet (assisten.no)

Vi tok en prat med Mikael Sjøvist etter kampen og han hadde følgende på hjertet

- Jeg kommer aldrig bli fornøyd etter et tap, men samtidig går det ikke være altfor skuffet etter den her kampen. Vi har gjennom sesongen slitit mot de beste lagene og også tapt stort flere ganger. Sett på den måten er 5-7 mot Tunet ikke et resultat vi skamme oss over. Dessuten presset vi jo dem nesten hele veien. Det å komme tilbake fra 1-5 til 5-5 seint i kampen mot et så sterkt lag er selvfølgelig veldig positvit.

Så innsatsen og moralen er vi veldig fornøyde med i kveld og jeg synes også at vårt forsvarsspill fungerer på en bra måte. Det vi sliter med er noen taktiske valg og spillet med ball. Vi slurver altfor mye og nesten alle mål Tunet scorer kommer etter personlige feil fra vår side. Dette er ikke bra nok.

Aller verst var det i første perioden der vi står opp på en helt ok måte og ligger brukbart i posisjonsspillet, men vi gjør det litt for enkelt for Tunet å score.

Resten av kampen ble bedre og ikke minst i andre perioden skaper vi nok med sjanser for å kunne score flere mål, men vi er ikke effektive nok.

Dette gjelder også i siste perioden der vi likevel har litt bedre utdeling, men vi kan også her bli enn bedre i avgjørende momenter.

Dessverre får vi avslutte kampen med en spillere mindre da Kenneth får en fem-minutersutvisning i en situasjon der nok en Tunet-spillere også burte fått i hvert fall to minutter, men så ble det ikke. Og da fikk vi aldrig helt sjansen til å ta ut keeperer og sette ordentlig press på Tunet.

Tunet vinner fortjent, men vi har mye positivt å ta med fra denne kampen. Nå skal vi legge ned samme innsats, men bli enn mer effektive og smarte i kampen mot Grei på lørdag.