27282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Holdt lenge godt følge med seriemesterne

01.03.2015

Slevik kom til Solberghallen som seriemestere, 15 seiere og kun en uavgort kamp foran møtet med NOR 92.

BB NOR 92. Henrik V. Farmen sto en kjempekamp for Tigers og ble kåret som hjemmelagets bestemann.

NOR 92 sto foran en formidabel utfordring da de suverene seriemesterne Slevik gjestet Solberghallen i ettermiddag.

Skal NOR 92 ha en sjanse på sluttspill så må de få med seg minst tre poeng i sesongens to siste kamper. Første mulighet var mot Slevik som kun har tapt ett poeng denne sesongen...

Selvfølgelig visste man på forhånd at Slevik kom til å føre kampen og ha ballen veldig mye. For NOR 92 handlet det om å "parkere bussen" riktig, være smarte og ta sjansen når mulighetene bød seg.

NOR 92 stilte med en litt tynn tropp i denne kampen. Markus Otronen var influensa syk, Mattias Sonini har vært syk og derfor fikk junioren Henrik V. Farmen sjansen fra start i kassa. I tillegg var Magnus Sjøstrand og Alexander Jaksland heller ikke å finne på lagoppstillingen sammenlignet med kampen mot Sveiva forrige helg.

Tabellen Eliteserien

Så til kampen.

Som forventet var det Slevik som hadde ballen mye i starten. Men Henrik V. Farmen kom bra inn i matchen med 2-3 fine redninger og dermed større selvtillit som han tok med seg videre i oppgjøret. NOR 92 la seg bra i defensiven og holdt Slevik under kontroll selv om østfoldlaget hadde ballen mest. Det var på kontringene man skulle gjøre det. Første mulighet var det guttespilleren Jørgen Ripel som fikk, men Slevik spilleren reddet skuddet. Så etter 7.31 fikk NOR 92 sjansen på en overgang. Meget pent angrepsspill endte med pasning fra Jørgen Ripel til Kristian Becher som ikke lot seg be to ganger og dermed 1-0 til Tigers! Drømmestart for hjemmelaget! Hjemmelaget fikk flere muligheter på kontringer etter at det var Slevik som oftest som hadde ballen i laget. Etter en periode hvor NOR-gutta ble pressert hardt tilbake fikk kaptein Fredrik Steiner ballen helt ute ved Slevik benken og derfra banken han ballen i krysset utagbart for Slevik keeperen og 2-0 til Tigers etter 16.38! Dessverre for NOR så beholdt man ikke en to måls ledelse ut perioden da et Slevik skudd traff et NOR-ben og trillet inn bak keeper Farmen. Selvmål og 2-1 etter 18.18 som også sto seg til første pause.

I starten på 2. periode tok Slevik initiativet i kampen og presset NOR 92 tilbake på banen. Men NOR 92 lå riktig i banen og Slevik klarte ikke å skape allverden av store målsjanser. Så på en kontring, Steffen Løvlund kom til skudd. Stang, stang, ryggen på keeperen og ut... Tigers var veldig nære 3-1 der! I stedet var det selvfølgelig Thomas Stræte som på en kontring utlignet til 2-2 etter drøye 25 minutter av kampen. Når Slevik økte til 3-2 minuttet etter var det nok mange som tenkte at nå sprekker hjemmelaget, men det gjorde de ikke! Minuttet etter ble det også litt hetere både på og utenfor banen da dommerne lot et slag som hørtes helt til Drammen passere for Slevik og sekunder senere satt en NOR 92 spiller utvist for hardt spill. Men NOR 92 holdt unna i undertallsspillet og hadde ikke tenkt å gi seg. Fredrik Steiner hadde blant annet en gigasjanse, men skuddet gikk utrolig nok utenfor... den drømmer nok Fredrik om i natt! På slutten av perioden hadde NOR 92 noen gode sjanser til å utligne, men Slevik ryddet unna. I sluttsekundene av perioden ble Simen Bendiksen taklet så det luktet svidd. Fleretallet i hallen mente nok dette var en klar utvisning for obstruksjon, men dommerne valgte å holde utvisningsbenken tom. Dessverre så kom aldri Bendiksen tilbake etter denne taklingen og måtte gi seg for dagen med det som kan være en nakkeskade.

Her ryker seiershåpet (Drammens Tidende)

I siste periode måtte NOR 92 derfor stokke om på mannskapet og motoren Fredrik Steiner ble satt ned som back. NOR 92 holdt unnat i drøye tre minutter av siste periode før Slevik avgjorde med tre mål på tre minutter og dermed 6-2 og kampen var i realiten kjørt. NOR 92 måtte ta større sjanser fremover, noe som ga seriemesterne større rom. NOR 92 valgte å spille på to rekker de siste periode og dette ble nok i tyngste laget. Kreftene tok slutt og Slevik scoret ytterligere tre ganger før kampen var slutt og vant fortjent med 9-2. MEN NOR 92 solgte seg dyrt og ga Slevik kamp helt til døra. Men litt flere spillere å fordele belastningen på og ikke minst hadde vi beholdt Simen Bendiksen på banen i 60 minutter så kunne dette blitt enda mer spennende.

NOR 92 skal ha honnør for at de kjempet som Tigere og ikke ga seg før den fete damen sang. Moro å se hvordan gutta sto opp mot Norges beste lag og spilte med hjertet utenpå drakta!

NOR-trener Bjørn-Erik Thorp oppsummerte kampen som følger til nor92.com

- Vi følger vår gameplan bra i to perioder, men i siste blir vi slitne og da kommer noen feilbeslutninger og vi slipper inn noen billige mål.

- Første perioden synes jeg er veldig bra og den andre er helt ok, men i tredje orker vi ikke helt. Det er mange spillere som vært syke i uken og når vi dessuten mistet Simen i siste perioden ble det for tøft. Simen var veldig bra de to første periodene og en av de som klarte å holde i ballen på en bra måte.

- Slevik er jo seriens overlegent beste lag og skal vi ha sjansen i en slik kamp måtte vi prøve å få en kampbilde som passet oss og det klarte vi så lenge vi orket.

- Alt i alt gjør vi en mye bedre prestasjon enn hva vi gjorde borte mot Slevik, da det jo var katastrofe. I dag fikk vi vise at vi klarer til tider å spille et spill på bra nivå så lenge vi orker.

Siste sjansen til sluttspill er seier over Greåker i Tindlundhallen neste lørdag...