27282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Ett steg i rett retning tross nytt tap

19.10.2015

Vi ledet etter 2 perioder, men måtte se at seieren glapp etter en siste periode hvor vi ikke satt våre store sjanser.

BB NOR 92. Eivind Bjørnseth gikk foran og viste vei og ble kåret til NOR 92's bestemann mot Akerselva.

OK, tap er noe dritt! Og noen tap smerter mer enn andre... I forrige serierunde fikk vi "bøtta full" av Sveiva og hadde ingenting å være stolte over.

I går ledet vi etter to perioder med klokt og oppoffrende spill. Vi taper siste perioden og kampen, men la oss ta med oss at dette var en stor, meget stor framgang for LAGET. Vi har mange ute med skader og kanskje var det noen av disse vi manglet i de siste tjue minuttene når det hele skulle avgjøres?

La oss starte med begynnelsen. Akerselva tok initiativet i kampen. Det var ventet da NOR 92 skulle gå ut med en solid defensiv og satse på giftige overganger. Planen var ikke at det var Akerselva som skulle ta ledelsen, men det gjorde de uansett etter spilte 6.31 av kampen. Men NOR 92 lot seg ikke stresse av dette, og fortsatte å jobbe knallhardt i hvert eneste bytt. Så etter 12.31 fikk hjemmelaget sjansen på straffe. Anders Strømsborg har knapt bommet på en straffe de siste 10 årene, men det gjorde han dessverre denne gangen. Dermed ble det i stedet powerplay for Tigers. Hva er vel ikke deiligere da enn å revansjere straffebommen med ett mål i det påfølgende overtallsspillet! Eller hva Anders? 14.08 på kampuret og vi var like langt, 1-1! Kampbildet var stort sett det samme resten av perioden og selv om Akerselva hadde ballen mest, skapte de ikke noen flere farlige sjanser enn hva hjemmelaget gjorde. Perioden ebbet ut med ett undertallsspill for hjemmelaget hvor gutta ryddet godt unna og hindret flere Akerselva mål.

I midtperioden var det hjemmelaget som scoret først. Drøye fem minutter ut i perioden så slo Kristian Becher til med en av sine kunstscoringer og NOR 92 tok ledelsen for første gang i kampen. Etter halvspilt periode fikk Alexander Jaksland sin andre utvisning for dagen og denne gangen klarte ikke hjemmelaget å stå i mot i det påfølgende undertallsspillet. Akerselva utlignet til 2-2 etter spilte 30.16. I ett nytt undertallsspill ble det ingen nye scoringer for Akerselva, men kun snaue 20 sekunder etter at NOR 92 ble fulltallige så tok Akerselva ledelsen 3-2. Men NOR 92 hadde ikke tenkt å gi seg uten sverdslag i denne kampen. Drøye minuttet etter så slo Steffen Løvlund til og sørget for 3-3 etter å ha blitt servert av Alexander Jaksland. Da NOR 92 så fikk sjansen i overtallsspill mot slutten av perioden var det Tigers beste spiller Eivind Bjørnseth som fikk lydnivået i Solberghallen opp på maxnivå med sin 4-3 scoring som også sto seg perioden ut. Skulle vi ta hjem sesongens første poeng? Det så lyst ut!

Dessverre fikk Akerselva en tidlig utligning i 3. periode da de får 4-4 allerede 1.27 ut i perioden. Deretter står kampen og vipper og NOR 92 har også flere meget store sjanser til å ta ledelsen, men i stedet er det Akerselva som får uttelling på en av sine sjanser da de tar ledelsen med 5-4 etter 46.15. NOR 92 gir seg ikke og skaper flere gigantiske sjanser, men en meget god Akerselva målvakt eller for dårlig presisjon av oss gjør at vi ikke får tellende resultat. Det gjør derimot Akerselva som øker til 6-4 med 5 minutter igjen. Rett fra utvisningsboksen kommer en Akerselva spiller alene med Kristian Brunvoll i NOR-målet og gjør ingen feil. NOR 92 tar time out med 2,30 igjen av kampen, men praten på benken gir ikke noen flere mål og i stedet er det Akerselva som fastsetter sluttresultatet til 4-7 med 19 sekunder igjen av kampen.

Kampfakta NOR 92 - Akerselva

NOR-trener Espen Jensen oppsummerte kampen slik: -Inngangen til kampen er veldig bra, vi har hatt en bra uke i forkant og evaluert situasjonen. Ingen av årets kamper i eliteserien vil bli enkle, dette vet vi. Og det aller første og letteste å gjøre noe med etter den dårlige starten på sesongen er å legge ned en skikkelig innsats for å vinne. Dette sammen med noen andre taktiske grep gjorde at vi hadde gode forutsetninger for å lykkes mot Akerselva.

Vi spiller mer kynisk, tar flere kloke valg og jobber steinhardt for å vinne hver duell.

Synes vi får kampen inn i den banen vi ønsker og lykkes sånt sett med vår kampplan. Med hard jobbing i egen sone får vi også til mange fine overganger, og skaper nok av sjanser til å vinne matchen. Vi setter ikke nok mål på keeperen til Akerselva, men vi skaper nok til å vinne matchen. Det er godt å ta med seg videre.

Tap er alltid en dårlig opplevelse, det vi skal vite er at vi har nivået inne. Og vi ser at vi nærmer oss. Det er positivt.

Jeg drar sjelden frem enkeltspillere, denne gangen må jeg gi et ekstra pluss til Akash. Vår yngste spiller viser at målrettet arbeid over tid, og det å hele tiden trene litt mer enn alle andre gir resultater. Akash får mye spilletid i dag, og viser seg frem som en solid og ballsikker back. Han velger trygge og riktige løsninger.

Nye tak på onsdag, da er det Grei som står på motsatt banehalvdel.

Smertelig NOR 92 tap - fortsatt poengløse (dt.no - krever + abb.)