Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

Aktivitetskalender

«« Jun - 2022 »»
M T O T F L S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Jensen og Hansens viktige helg!

30.10.2015

Denne helgen blir viktig for to av kommunens Eliteserielag som begge har ryggen mot veggen. Vi snakker om innebandy og fotball.


Har trua! NOR-trener Espen Jensen har trua på sine gutter foran lørdagens bortekamp i Sandnes.

I Nedre Eiker finnes det to Eliteserie trenere som kanskje har hatt det litt tyngre enn andre på den sportslige fronten de siste ukene. Det er to trenere som står overfor en meget viktig serierunde denne helgen. Den ene kanskje under noe mer press enn den andre, i hvert fall foreløpig.

Den ene heter Vegard Hansen, kjent for de fleste som hovedtrener for Mjøndalens fotballgutter. Vegard har etter en imponerende start på sesongen etter hvert kanskje blitt anelsen gråere i manken. Det har blitt mindre å juble for siden den tiden av året hvor gresset ble skikkelig grønt og vi gikk i 17. mai tog. De brune fra 3050 ble av de fleste tippet i bunnstriden og nedrykk. Tilbake til OBOS. De overrasket alle i starten på sesongen, men befinner seg nå farlig nær forhåndstipsene med to serierunder igjen.

Den andre heter Espen Jensen og har fått den helt motsatte starten på sesongen. NOR 92 ble for første gang tippet på øvre halvdel av tabellen. Etter at 1/3 av kampene er unnagjort ligger NOR 92 helt sist med 0 poeng. Marerittstart! En start som kan ta knekken på mange trenere og klubbledere. Men ikke Espen Jensen & Co. Kan trenden snus? Klart den kan det og dette vet Espen og gutta. Espen vet hva som bor i laget og selv om skader skal få en del av skylden for den rufsete starten er det en enorm vilje i laget om dagen til å kjempe seg tilbake. Vi så det allerede mot Sarpsborg forrige søndag, da kun en meget god målvakt og hans medhjelpere (les stengene) var forskjellen på full pott og null poeng.

Denne helgen spilles to meget viktige kamper for to av kommunens Eliteserielag. Begge trenerne vet hva det vil si å være under press. 

For et par uker siden tok Vegard Hansen seg tid til å besøke NOR 92´s spillere og trenere for å fortelle litt mer om hvordan han jobbet og hva som var hans og klubbens verdier og arbeidsmetoder. Lærerikt og interssant for oss. Vegard fikk også med seg store deler av den påfølgende treningen til NOR 92 og fikk også et lite innblikk i hvordan vi jobbet. To trenere som for tiden opplever litt av det samme, den smerten det kan være å stå på sidelinjen å se sitt lag tape kamp etter kamp. Vi satte stor pris på Vegards besøk og håper også at han fikk med seg noe fra møtet med innebandy som er en av verdens raskeste lagidretter.

På lørdag morgen setter NOR-gutta seg på flyet vestover med ett mål for øye - om å returnere med tre poeng og et smil om munnen samme kveld! Tenningen er det i hvertfall ingenting i veien med. Her skal det kjempes til krampa sitter og vel så det! En for alle, alle for en! Sammen skal vi snu skuta tilbake på riktig kurs.

På søndag kveld skal Vegard og hans gutter i krigen mot de oransje fra Ålesund. Dette blir cupfinale ganger to for Vegard & Co. Med seier er de så absolutt med videre før siste kampen mot Viking i Stavanger, med tap ser det ikke særlig bra ut. Det siste er ikke tema!

Nei takk, begge deler (Les Vegard Hansens blogg foran kampen mot Ålesund).

Tilbake til innebandy og helgens kamp. Alle kamper er viktige å vinne, men noen er viktigere enn andre. Dette er en av de i den siste kategorien, en såkalt 6 poengskamp, tabellposisjonen tatt i betrakting. Vi har kun møtt Sandnes en gang tidligere i vår 23 årige historie. For mindre enn 8 uker siden i Solberghallen. Da vant vi 7-2.

Espen, Sandnes borte og vi jakter fortsatt våre første poeng. Hvorfor tar vi våre tre første poeng denne sesongen akkurat i denne kampen?
- Vi har hatt en tøff åpning på sesongen, og har på en måte jobbet i motvind siden vår egen miniturnering. Vi har tatt noen grep de siste ukene, og jeg synes vi fremstår mye bedre som lag nå, enn for bare en uke siden. Trykket på trening den siste uken, har vært veldig bra. Dette i sammenheng med den innstillingen som spillerne viser om dagen, skal gi oss poeng på lørdag.

Vi har egentlig spilt ganske OK på hjemmebane så langt, det har vel vært bortekampene som har gitt deg flest grå hår. Hvorfor og hvilke grep tar vi her?
- Det er vanskelig å gi et eksakt svar på akkurat dette. Hjemmekampene har vi fremstått mye tøffere, og mer kyniske enn hva tilfellet har vært på bortebane. I grunn ganske spesielt, da banene er like om vi spiller hjemme eller borte J. Jeg mener vi ikke har vært klare fra start i bortekampene, det må vi være! I tillegg til at vi har hatt mange midtukekamper, som kanskje også påvirker forberedelsene våre. Vi kommer til å fremstå mye mer kyniske enn i tidligere bortekamper. Vi gleder oss også veldig over å få samlet gjengen, for en lengre reise. Dette vil binde oss mer sammen, og sammen skal vi være bedre forberedt.

Vi slo Sandnes 7-2 i vår egen miniturnering rett før seriestart. Hvorfor tror du vi gjentar denne bedriften på lørdag?
- Vi spilte og fikk til det meste vi trente på i oppkjøringen frem til seriestart. Vi er i ferd med å finne tilbake til den følelsen igjen nå. Vi vet vi kan, og vi vet at vi har prestert bra før seriestart. Kynisme og innsats må ligge i bunn for at vi nå skal få marginer med oss igjen. Treningsuken vår har bekreftet dette. Det er en trygghet som er tilbake i gruppen igjen. Derfor skal vi vinne denne kampen.

Skadesituasjonen har vært ganske så håpløs fra seriestarten og frem til nå. Ser du lyset i tunellen her nå?
- Det er helt riktig. Dette har rett og slett vært vanskelig både for trenere og spillerne. Uansett er dette noe man ikke får gjort noe særlig med. Derfor må vi kjøre på med de spillerne vi har tilgjengelige. Dette har såklart påvirket våre prestasjoner. Noen spillere er tilbake igjen, mens noen igjen har blitt skadet. Uansett reiser vi til Stavanger med et slagkraftig lag.

Tre grunner til at vi setter oss på flyet hjem fra Stavanger på lørdag ettermiddag med tre poeng og ett smil om munnen?
- vi har lagt et bra grunnlag den siste tiden på trening
- Vi skal spille mer kynisk enn tidligere
- gutta er tente og har forberedt seg godt.

Det følelsen det er å sjekke inn på Sola Lufthavn med sesongens første tre-poenger unner vi gutta. En utrolig god følelse. Kjemp for den gutter, kjemp til dere stuper, spill klokt og vis hva dere er laget av! 

Sandnes - NOR 92 
Lør. 31/10, kl. 14.30
Hanahallen

PS! Mjøndalen møter Ålesund på Isachsen Stadion, søn. 1/11 kl. 18.00 



  •