2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Undertallsspillet ble avgjørende

26.10.2015

NOR 92 spilte en bra kamp mot Sarpsborg, men denne gangen ble undertallsspillet avgjørende...

Ny scoring på Becher'n. Kristian Becher lagde ett nytt og vakkert mål mot Sarpsborg, men til liten nytte.

Foran kampen mot Sarpsborg var det gøy for hjemmefansen og se at en del spillere er på vei tilbake fra skader. Mathias Knutsen, Chris Jaksland og Eivind Bjørnseth var tilbake på lagoppstillingen og klare til kamp.

Etter en inledning som var rotete og preget av to lag som ville mye var det Sarpsborg som fikk uttelling først i målprotokollen, ikke bare en, men to ganger på bare 15 sekunder! NOR 92 fikk etterhvert "roet ned" og da kom også målene. Først var det Jørgen Ripel som snappet ballen fra en Sarpsborg forsvarer og reduserte til 1-2, før Jonas Sandberg utlignet til 2-2 etter 15.07. Dette resultatet sto seg til første pause.

Her kunne du følge kampen LIVE på SPOP.TV

I midtperioden var det igjen Sarpsborg som først noterte seg i målprotokollen etter at NOR 92 fikk en utvisning som var tvilsom. Vi er ikke en gang sikre på om Didrik Grøstad var banen, men utvist ble han. Dette var det første av tre overtallsspill for Sarpsborg i denne kampen og det skulle vise seg at disse undertallsperioden ble helt avgjørende for kampen. I det første forsøket brukte bortelaget kun 23 sekunder før de økte til 3-2. Etter 29.24 fikk NOR 92 sjansen på straffe og straffe ekspert Anders Strømsborg "revansjerte" straffen fra kampen mot Akerselva hvor han bommet, men en kunststraffe og 3-3! Etter dette gikk det fort. Etter 29.24 utvises Jonas Sandberg for obstruksjon, nytt overtallsspill for Sarpsborg som denne gangen brukte kun 9 sekunder på å score og dermed 4-3 ledelse til østfoldingene. Men NOR 92 var det beste laget i 2. periode. Etter å "brent" sjanse etter sjanse løsnet det etter 34.40 da Mathias Knutsen presist spilte frem Kristian Becher som iskaldt og vakkert "tredde" ballen forbi Sarpsborg keeperen og 4-4! Deretter skulle det ikke gå mer enn 1.20 før NOR 92 tok ledelsen med 5-4 etter at Alexander Jaksland banket ballen utagbart bak en for dagen god Sarpsborg keeper. Resultatet sto seg ut perioden, men NOR 92 hadde flere gode sjanser til å økte til 6-4 blant annet et stangskudd fra Didrik Grøstad uten å få hull på byllen.

Sarpsborg vant thriller (sa.no)

I tredje perioden var hjemmelaget på hugget for å få det første målet, men 6.45 minutter ut i perioden så får vi i stedet en ny utvisning og for tredje gangen bruker Sarpsborg kun 23 sekunder på å få uttelling og dermed sto det 5-5. Så fulgte det drøye fem minutter hvor det skjedde mye, veldig mye! Etter 47.17 tar NOR 92 på nytt ledelsen ved Steffen Løvlund, etter 48.14 utligner Sarspborg til 6-6, etter 49.30 tar Sarpsborg ledelsen med 7-6, etter 49.45 øker de til 8-6, etter 49.59 reduserer NOR 92 til 7-8 ved Eivind Bjørnseth. Så fulgte det litt dramatikk med en dobbeltuvisnig hvor Sarpsborg pådrar seg en 2 min og en 2+10 min utvisning, samtidig som NOR 92 får en 2 minutters utvisning. Selvfølgelig scorer Sarpsborg i spill 4 mot 4 og avgjør kampen etter 52.32 med sitt 9-7 mål.

Dette var et tungt tap for hjemmelaget som skapte veldig mye. Skuddstatistikken 30-21 forteller også om mange muligheter til å ta hjem sesongens første poeng, men slik skulle det ikke gå. Positivt var at flere er på vei tilbake fra skade og kanskje kan NOR 92 for første gang på veldig lenge stille med nesten alle mann disponible.

Kampfakta NOR 92 - Sarpsborg

NOR-trener Espen Jensen oppsummerte det hele som følger: - En litt typisk kamp for et lag som har slitt litt. Vi er bedre på veldig mange av fokusområdene våre. Og blir vi litt flinkere i de avgjørende situasjonene kommer det til å komme poeng i tiden fremover. Fortsatt har vi mye å gå på i begge ender av banen.

Tanken var at vi skulle avlaste med 3 rekker i deler av kampen, dette vurderer vi som unødvendig da tempoet i matchen ikke er spesielt høyt. Vi har nok av sjanser til å vinne denne kampen, så er det dessverre slik at de små marginene vippet feil vei denne gangen. Nå gleder vi oss til å få flere og flere tilbake fra skade, slik at vi kan ha gode treninger med godt tempo. Det vil styrke oss i fortsettelsen og inn mot de neste matchene.