2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Drama på høyt nivå!

28.02.2016

I dag som i går, tap ville bety snipp snapp snute og 1. divisjon neste sesong for NOR 92. Gutta entret banen med en glød og fandenivoldskhet som det gnistret av. Her skulle det knalles til i alle dueller!

Kapteinen viste vei! Chris Jaksland viste vei med oppoffrende spill og to scoringer i vinn eller forsvinn kampen mot Sandnes.

Det er sånne kamper det er morsomt å spille. Kamper som betyr "vinn eller forsvinn". På andre dagen i løpet av helga skulle NOR 92 forberede seg til en kamp hvor forutsetningene var krystalklare. Tap ville sende Tigers ned i 1. divisjon, mens med poeng ville håpet om fornyet kontrakt leve videre.

Ikke unaturlig blir det litt stillingskrig i slike kamper. NOR 92 ville være kyniske og nøye i alt de fortok seg og det betød litt stillingskrig i starten på oppgjøret. Etter hvert skaper Tigers en del sjanser, men en forsmak på hva som er i vente ser vi allerede i de ti første minuttene, "veggen" Vervik i Sandnes målet... Så etter 09.18 mot spillets gang er det Sandnes som heller iskaldt vann i NOR-årene da bortelaget tar ledelsen 1-0 og NOR 92 er på dette tidspunktet i 1. divisjon. Det virker som NOR 92 ble litt preget av å havne etter i målprotokollen, men skaper fortsatt sjanser uten å klare å overliste Sandnes keeperen. Ikke før 2 sekunder gjenstår av perioden! Da er det Bendiksen som starter en kontring, på midten slår han en pasning til Bjørnseth som kommer på et løp, fyrer av et skudd i steget som går hardt rett utenfor og stusser tilbake fra vantet og foran mål hvor ingen andre enn Kristian Becher dytter returen i kassa og 1-1 til første pause.

I den andre perioden er det et meget "tagget" NOR-lag som i åpningsminuttene knapt slipper Sandnes inn i offensive banehalvdel. Sandnes var til tider såpass under press at det ble avklart både langt og høyt. Utover i perioden var det helt klart hva som ble problemet for hjemmelaget i denne kampen. Det kan staves Vervik. Han må jo ha stått en av sine beste kamper noensinne og var både høyt og lavt og reddet alt som kom. Noen av skuddene var selvfølgelig for dårlige plassert fra hjemmelagets side og var keepermat, men vi så etterhvert mange kampavgjørende redninger som holdt Sandnes inne i kampen. Etter halvspilt periode så var Sandnes på en av sine sjeldne visitter i NOR sonen og det ble klabb og babb foran Kristian Brunvoll i NOR-buret med det resultatet at Sandnes gikk opp i ledelsen med 2-1, helt mot spillets gang. Heldigvis brukte ikke hjemmelaget mer enn 39 sekunder for å skape balanse da Alexander Jaksland smalt ballen inn bak en sjanseløs Vervik som i forkant hadde hatt et par nye fantastiske redninger. Så fikk Sandnes en kontring hvor Christer Vedø får "kranglet" seg forbi Chris Jaksland og gjør en sterk prestasjon da han får lurt ballen forbi NOR-målvakt Kristian Brunvoll og 2-3 etter 33.34. NOR 92 er atter et 1. divisjonslag med mindre enn en halv time igjen å spille. NOR 92 benyttet resten av perioden til å trykke Sandnes tilbake, fyre av nye skudd mot Vervik, prøve seg i ett overtallsspill, men alt forgjeves, Sandnes ledet flatterende nok for hjemmelaget med 3-2 etter 40 minutter. En skuddstatistikk på 12-3 i perioden gir et godt bilde om hvor ballen befant seg.

I siste periode var det bare scoringer som gjaldt for NOR 92. Enten ble det nettkjenneringer eller 1. divisjon... Det så ikke lovende ut da Sandnes fikk 4-2 allerede etter 41.54 etter at hjemmelaget var mer opptatt av mann med ball bak målet enn å markere foran eget mål. Men gutta hadde ikke engang tenkt tanken på å gi seg denne søndags ettermiddagen i Solberghallen! På tross av stangskudd og en mann med navn Vervik jobbet gutta bare videre og så etter 45.30 tok kaptein C. Jaksland ansvar og reduserte til 3-4 etter 45.30. Det var håp, det var mulig å score på "veggen" Vervik allikevel! Så etter 50.31 av kampen får NOR 92 sin mulighet. Sandnes spiller Thomas Sola takler Steffen Løvlund over hjørnevantet og omtrent inn i brannskapet i Solberghallen og ble belønnet med en 5 min. utvisning. Dette var sjansen NOR 92 MÅTTE benytte og det gjorde de! Først etter 54.17 var det igjen kaptein Jaksland som utlignet til 4-4 og så etter 55.05 løftet taket i Solberghallen seg noen milimetere til da Timmy Sedin sendte NOR 92 opp i 5-4. Skulle det virkelig gå denne gangen!? Det håpet fikk seg en alvorlig knekk da nettopp Thomas Sola etter 55.45 fra minst 100 meter scorer. Det føltes i hverfall sånn, uansett var det godt inne på egen banehalvdel. På en eller annen merksnodig måte så finner skuddet veien inn i nettmaskene etter å ha passert 9 utespillere og NOR keeperen på veien... Tungt, tungt, tungt. Om det ikke var nervøst i de første 56 minuttene av kampen så skulle det i hvertfall bli ekstremt mye neglebiting nå. Ingen av lagene turte å slippe på alt fremover mot slutten. NOR trener Espen Jensen tok sin Time out etter 58.58 og beskjeden var nok at man skulle verne om det ene poenget og forsøke å skape en siste sjanse når tiden var inne og Sandnes ikke skulle rekke og kontre om det ikke gikk. NOR 92 holdt ballen i laget i 45 sekunder mot slutten før det siste fremstøtet ble gjort med 8-9 sekunder igjen. Ballen ble spilt frem, avslutning mot Vervik som selvfølgelig avverget i første omgang, men på returen styrer Steffen Løvlund ballen i kassa med sinnsyke 6 sekunder igjen og NOR 92 vinner! Jubelen i hallen var enorm som sikkert alle kan forestille seg. NOR 92 har tapt seieren i slutten på mange kamper denne sesongen, men denne gangen var det Tigers som fikk alle høyerere makter på sin side!

Nervedrama da NOR 92 vant igjen (dt.no)

En vannvittig forestilling, vi vinner skuddene med 33-12, noe som forteller at vi må bli enda skarpere i avslutningene, men også at vi ble vitne til en av de beste keeperprestasjoner i Solberghallen på svært svært lenge. BB på Sandnes ble som man sikkert forstår, Trond Vervik, helt uten konkurranse. For hjemmelaget var det kaptein Chris Jaksland som fremsto som en sjef med stor S i denne kampen.

Kampfakta NOR 92 - Sandnes

For at NOR 92 skal være 100% sikker på ny plass og unngå nedrykk og kvalifisering må de ha 1 poeng i siste kamp mot Tunet borte neste lørdag. En meget vanskelig, men ikke uoverkommelig oppgave. I hvert fall skal Tunet gutta få lukte på kruttrøyken når det smeller i duellene. Ingenting skal være uprøvd i den kampen. Det skal og kommer til å gjøre vondt, j... vondt. Det kan forhåpentligvis bli siste kampen denne sesongen og da får vi tåle et par skikkelige smeller om det er det som skal til :) De gror utover våren...

NOR 92 avgjorde i siste liten (Assisten.no)