2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Utvisningene ble avgjørende

01.02.2016

NOR 92 spilte en meget bra match mot Grei, men til slutt var det utvisningene som ble avgjørende for at det ikke ble poeng.

Kapteinen sto fram! Chris Jaksland noterte seg for 3 poeng (2+1) og gikk foran da NOR 92 tapte knepent mot Grei.

NOR-gutta hadde virkelig bestemt seg foran kampen om å stå opp og gi Grei kamp til døra! Det gjorde de virkelig og hadde fortjent mer enn et surt 1 målstap.

- Kampplanen vår var veldig klar, og vi følte oss godt forberedt (NOR 92 trener Espen Jensen)

Drømmestart
Kampen startet med fult trykk fra hjemmelaget og de fikk også betalt for innsatsen i form av et tidlig mål da Timmy Sedin (Alexander Jaksland) gjorde sitt første av to nettkjenninger allerede etter 2.17 av kampen. Etter 6.53 ble det spill 4 mot 4 i 2 minutter etter at begge lagene fikk en utvisning for hardt spill uten at dette førte til nettkjenning for noen av lagene. NOR 92 holdt trykket utover i perioden og selv om Grei kom til sporadiske avslutninger på overganger mot Brunvoll i NOR-buret så var det hjemmelaget som hadde ballen mest. Belønning kom etter 13.46 da Chris Jaksland fyret av et skudd som Timmy Sedin vakkert styrte inn bak den tidligere NOR-målvakten Mathias Soini og 2-0 til hjemmelaget! Etter 14.45 var det Grei som fikk sin første nettkjenning da den tidligere Sarpsborg spilleren Robin Jatko fikk uttelling. Dette ble også periodens siste mål og dermed fortjent 2-1 til hjemmelaget etter de første tjue minuttene.

- Jeg vil si vi lykkes veldig godt med taktikken, og vi styrte den første perioden. Vi skal sette flere mål her, og bør lede med 3-4 mål når vi går til første pause. Allikevel må jeg si vi gjør en god periode, oppsummerte Espen Jensen perioden til nor92.com.

Bare nesten for NOR 92 (assisten.no)

Avgjørende utvisninger
Midtperioden var drøye fem minutter gammel da Kristian Becher måtte ta turen i "fryseboksen" for hjemmelaget. Grei fikk dermed sjansen i kampens første overtallsspill og 28 sekunder før NOR 92 ble fulltallige fikk Grei's svenske kaptein Martin Kjellemar lov til å lade børsa og sette ballen bak Brunvoll og 2-2 på tavla. Kun tre minutter senere fikk samme mann nok en gang lov til å fyre av et langskudd uten at NOR 92 kom opp i skuddet og dermed var Grei i føringen for første gang i kampen etter 30.11. Etter dette fortsatte NOR 92 å legge press på Grei som tydeligvis ikke likte at NOR-gutta brukte kroppen i taklingene og ga høylydt beskjed om dette til dommerne underveis.

- I andre periode synes jeg vi blir litt feige, og Grei er det beste laget, var dommen fra Jensen over midtperioden.

Tap for Grei var ikke greit (dt.no)

Nye utvisninger og surt baklengsmål i sluttminuttene
NOR 92 fikk den best tenkelige starten på sisteperioden da Bjørn-Erik Torgersen løftet ballen motsatt til Alexander Jaksland som smalt den utagbart i kassa bak en utspilt Soini etter 40.58 og 3-3! Så skulle hjemmelaget få nok en utvisning etter at store og sterke Mathias Knutsen brukte sine muskler i en takling midt på banen mot en langt mindre muskuløs Grei spiller og ble belønnet med 2 minutter i fryseboksen. Ikke alle i blått var enige at det var utvisning. Dessverre gikk også denne undertallsperioden like dårlig som den forrige for hjemmelaget. Kun 10 sekunder før hjemmelaget ble fulltallige så fikk Grei's Niklas Johansson uttelling og 4-3 til bortelaget. Så gikk det kun 48 sekunder før en ny NOR-spiller måtte sette seg på utvisningsbenken. Denne gangen mente dommerne at jubilanten Bjørn-Erik Torgersen som fikk blomster for 200 kamper for Tigers før kampen, hadde vært ufin med kølla i en duell med Grei spillerne. Også i dette overtallsspillet fikk Grei nettkjenning, denne gangen kun etter 10 sekunder da samme Johansson økte til 5-3 for Grei. Men dette var dagen da hjemmelaget ikke hadde tenkte til å gi opp og gutta fortsatte å trykke til og jobbe som helter over hele banen. Dette ga også uttelling da Chris Jakslands backskudd suste inn bak Soini i Grei målet etter 49.00. Håpet var tent, og gutta trykket på videre og hvem andre enn Chris Jakland lurte Soini nok en gang fra sin back posisjon og utlignet til 5-5 til hjemmelaget etter spilte 57.21! Skulle endelig viktige poeng innkasseres!? Nei, dette var dagen da Grei hadde flyten på sin side. Et skudd fra kanten fant veien til målet via en kølle og etter 57.36 tok Grei ledelsen med 6-5 ved Andreas Woiduma og dermed ble den Estlandske landslagsspilleren matchvinner.

- Vi hadde klare målsetninger om den siste perioden, og her synes jeg vi ser igjen mye av det vi var gode på i første. Vi blir dessverre felt av 3 utvisninger som Grei sitt PP utnytter og scorer 3 mål. Det er det som avgjør kampen tilslutt. De scorer 3 mål i overtall. Det føles veldig surt å tape en slik kamp, vi føler vi er absolutt på høyden, er dommen fra NOR-treneren.

Kampfakta NOR 92 - Grei

Dette var kampen NOR 92 burde og skulle ha vunnet, men typisk nok var det alle Grei's leiesoldater i form av Kjellemar, Johansson, Jatko og Woiduma som senket Tigers med sine scoringer. Surt, surt, surt, men når det er sagt så ga denne kampen et signal om at NOR 92 med dette spillet kommer til å ta poeng nok til å sikre seg en fornyet kontrakt i Eliteserien!